HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Να γεμίσει η χώρα ελληνικούς σπόρους θέλουν οι σποροπαραγωγοί

Πολύωρη σύσκεψη εργασίας, πραγματοποίησε ο σύλλογος Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων με την συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπο...

Πολύωρη σύσκεψη εργασίας, πραγματοποίησε ο σύλλογος Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων με την συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Νίκο Στουπή, τους στενούς συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Μάρκου Μπόλαρη, καθώς και της Βουλευτού Άννας Βαγενά. Στην σύσκεψη τονίστηκε ο στόχος του ΣΕΕΣΠ που είναι «χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός κορβανάς, να γεμίσει η χώρα με πιστοποιημένο, ιχνηλάσιμο και πραγματικά ελληνικό πολλαπλασιαστικό υλικό».
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΘΙΑΓΕ προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα της σύσκεψης.
Αναλυτικά, το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:
Πολύωρη σύσκεψη εργασίας, πραγματοποίησε, χθες, 21/1/2016, αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κωστάκη Γεώργιο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Κατσή Δημοσθένη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μιχαήλ Βασίλειο, στην έδρα του ΥΠΑΑΤ, υπό τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νικόλαο Στουπή, με τη συμμετοχή στενών συνεργατών του αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη και της βουλευτού του Ν. Λάρισας κ. Βαγενά Άννας, με θέμα τη νέα αγροτική πολιτική, τη θέση του πολλαπλασιαστικού υλικού καθώς και τις προσπάθειες για τη διαφύλαξη των τοπικών ποικιλιών.
Στη σύσκεψη τέθηκε σειρά ζητημάτων προώθησης και υποστήριξης της ελληνικής σποροπαραγωγικής δραστηριότητας. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας, ενημέρωσαν τους αρμοδίους, ότι στόχος τους είναι να καταστεί δυνατό με άμεσες κινήσεις και χωρίς κόστος για τον κρατικό κορβανά να γεμίσει η χώρα μας (κι όχι μόνον) με πιστοποιημένο, ιχνηλάσιμο και πραγματικά ελληνικό πολλαπλασιαστικό υλικό.
Εξετάσθηκε επίσης η δυνατότητα περαιτέρω στήριξης του κλάδου και διεύρυνσης της διαδικασίας των συνδεδεμένων ενισχύσεων, η οποία δίνει την δυνατότητα στην Πολιτεία να ωθήσει περαιτέρω τον αγρότη στην χρήση Πιστοποιημένου Υλικού. Συμφωνήθηκε να εξεταστεί από κοινού ολόκληρη η αλυσίδα διακίνησης και να εντοπιστούν τα σημεία στα οποία μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις μείωσης του κόστους παραγωγής.
Στο περιθώριο των ως άνω εργασιών πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΘΙΑΓΕ οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα θέματα της σύσκεψης και εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους προς το Σύλλογο καθώς με τις ενέργειες του, ως εδήλωσαν, συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των ελληνικών ποικιλιών αλλά και στην περαιτέρω στήριξη της ελληνικής παραγωγικότητας.

Τέλος, αξίζει, να σημειωθεί ότι τόσο οι φορείς του Υπουργείου, όσο και η βουλευτής του Ν. Λάρισας, Άννα Βαγενά επαίνεσε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του ΣΕΣΣΠ να συνδέσει το ζήτημα των πιστοποιημένων σπόρων με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Η κ. Βαγενά, δήλωσε δε, ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας των επιμέρους ζητημάτων προώθησης της ελληνικής σπορο - παραγωγικής δραστηριότητας από κοντά.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Κωστάκης
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσθένης Κατσής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.