HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ι.Μ.Καλαβρύτων & Αιγιαλέιας: «η θεραπευτική αγωγή της Εκκλησίας»

Στα πλαίσια των εσπερινών ομιλιών, την Κυριακή 24.01.2016 στο Κέντρο Νεότητας ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (Αίγιο) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μίλησε ο...

Στα πλαίσια των εσπερινών ομιλιών, την Κυριακή 24.01.2016 στο Κέντρο Νεότητας ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (Αίγιο) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Από τους πολλούς ανθρώπους στον έναν, η θεραπευτική αγωγή της Εκκλησίας».
Ο ομιλητής, με βάση την διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, αναφέρθηκε στον σκοπό και τον προορισμό του ανθρώπου, που ευρίσκεται στο μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως. Η αμαρτία, τόνισε, είναι αυτή που διασπά τον κατ’ εικόνα πλασμένο άνθρωπο. «Ὀ Χριστός ἐνηνθρώπησε ἴνα τὰ διεσπασμένα συναγάγει εἰς ἔν», κατά την θεολογία του Αγίου Γρηγορίου και αυτή τούτη η ένωσις έγινε σε αυτό τούτο το πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού.
Σκοπός και προορισμός του ανθρώπου είναι να ενωθεί από τους πολλούς , δια του Θεανθρώπου , στον έναν και κατ’ επέκταση στον Έναν, τον Χριστό. Αυτή η ένωση πραγματοποιείται μέσα στην Εκκλησία, που είναι το σώμα του Χριστού, είναι το πνευματικό ιατρείο, όπου ο άνθρωπος θεραπεύεται, Χριστοποιείται, Τριαδοποιείται, γίνεται κατά χάρι Θεός και πραγματώνει το καθ’ομοίωσιν.
Την προσεχή Κυριακή 31η Ιανουαρίου 2016 θα μιλήσει ο κύριος Κωνσταντίνος Κλάγκος, Φιλόλογος, με θέμα: «Η ρητορική τέχνη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.