HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένας χρόνος από την απώλεια του Θανάση Φραντζή (4/3/2015)

Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν (4/3/15) έφυγε πρόωρα από την ζωή ένας γνήσιος πατριώτης και πρεσβευτής των Καλαβρύτων, ο Αθανάσιος Φραντζής....

Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν (4/3/15) έφυγε πρόωρα από την ζωή ένας γνήσιος πατριώτης και πρεσβευτής των Καλαβρύτων, ο Αθανάσιος Φραντζής. 
Ο Θανάσης Φραντζής έφυγε από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν στο χωριό του στον Μικρό Ποντιά Καλαβρύτων. Υπήρξε ένας ακάματος εργάτης της τοπικής λαογραφίας και του λαϊκού πολιτισμού. Αγωνίστηκε για να αναδείξει τα προβλήματα της επαρχίας Καλαβρύτων, είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Καλαβρύτων και τα τελευταία χρόνια είχε αφοσιωθεί στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας όπου διετέλεσε πρόεδρος πάνω από μια δεκαετία, διοργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή, ενω παράλληλα συμμετείχε με τα περίφημα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας σε πολλές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Yλοποίησε πολλές και σημαντικές δράσεις, μερικές από αυτές είναι: επανακυκλοφόρησε την εφημερίδα "ΛΑΥΡΑ" 100 χρόνια μετά την έκδοση του τελευταίου φίλου (2003), οργάνωσε χορευτικά τμήματα, που η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σήμερα συμμετέχουν περισσότερα από 700 άτομα, από 5 έως 70 ετών και θεσμοθέτησε το παγκαλαβρυτινό συναπάντημα κάθε Αύγουστο σε Καλάβρυτα, Κλειτορία και Δάφνη με τεράστια επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή και πολλά άλλα.
Με το kalavrytanews.com είχε πάντα άψογη και πολύ στενή συνεργασία και μας τίμησε με την βράβευση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας τον Ιανουάριο του 2014.
Φίλε Θανάση Αιωνία σου η Μνήμη.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού (κοντά στα ΤΕΙ της Πάτρας) θα τελεστεί το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του αγαπητού μας συμπατριώτη Αθανασίου Φραντζή που έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.