HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: Ανεπανάληπτη εκδήλωση του συλλόγου Σκοταναίων στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Ανεπανάληπτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιτυχία του χορού των Σκοταναίων!!! Ο Ετήσιος χορός και η κοπή, παραδοσιακά, της πρωτοχ...

Ανεπανάληπτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιτυχία του χορού των Σκοταναίων!!! Ο Ετήσιος χορός και η κοπή, παραδοσιακά, της πρωτοχρονιάτικής πίτας, που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων στις 21 Φεβρουαρίου 2016, στο κέντρο δεξιώσεων «SALA ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» στην Ανθούπολη, αποτέλεσε επίτευγμα χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία του Συλλόγου!!!
Η αθρόα και πέρα από κάθε προσδοκία προσέλευση του κόσμου, η εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης, το κέφι, ο χορός, η ζωντάνια, η καλή διάθεση και σύμπνοια των συνδαιτυμόνων, η συμμετοχή των επισήμων στα δρώμενα ως σαν να ήταν οι ίδιοι Σκοταναίοι, η παρουσίαση και τίμηση των νέων της Θεατρικής ομάδας, η επίδειξη παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο Λυκουριωτών, η τεράστια προσφορά σε δώρα, η παρουσία νέων, οικογενειαρχών με τα μικρά παιδιά τους, παρέα με τους μεγαλύτερους, συγκροτούν μερικούς μόνο από τους παράγοντες που συντέλεσαν στην πραγματοποίηση μια εξαιρετικής, αξέχαστης εκδήλωσης για όλους τους συμμετέχοντες.
« Ήταν, σαν να είχες ολόκληρη τη Σκοτάνη, ευτυχισμένη και εύθυμη, εκτός Σκοτάνης.»
Τα παραπάνω αποδίδει καλύτερα η ανάρτηση σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης «Εδώ το λένε Κοκοva, το λένε και Skotani» ενός νέου Σκοταναίου, συμμετέχοντος στην εκδήλωση, του κ. Κωνσταντίνου Ν. Σατολιά, ο οποίος δήλωσε: «Να συγχαρώ τον Σύλλογο για την πολύ καλή διοργάνωση που έκανε, ήταν μια εκδήλωση άψογη σε όλα της.Επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πατριώτες που με έκαναν να νοιώσω ακόμα πιο περήφανος που κατάγομαι από αυτό το μικρό και απομακρυσμένο κομμάτι γης που λέγεται Σκοτάνη! Να πω εδώ ότι στο παρελθόν είχα χάσει λίγο τις επαφές με τις ρίζες μου, αλλά η χθεσινή μέρα με έκανε να καταλάβω το λάθος μου. Από εδώ και πέρα σκοπεύω να είμαι όσο ενεργός γίνεται στην επαφή μου με το χωριό μας!!» Παρόμοιες αναρτήσεις έχουν γίνει και από άλλους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Η συγκινητική αυτή δήλωση αποτελεί τιμή για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και αναγνώριση ότι οι κόποι και  οι προσπάθειες που κάνει για να ανακτήσει το χωριό κάτι από την παλιά ζωντάνια, αίγλη και ενέργειά του αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.
Αυτό φάνηκε άλλωστε από το γεγονός ότι στο κάλεσμά του για την τιμητική  βράβευση, κατά τη γιορτινή αυτή ημέρα, των νέων που συμμετείχαν στη Θεατρική Ομάδα του έτους 1995-1996, βρήκε τεράστια ανταπόκριση και έδωσε τη δυνατότητα στους νέους, αυτούς Σκοταναίους να ξανανταμωθούν και να ανανεώσουν δεσμούς φιλίας και συγγένειας.
Η εν λόγω Θεατρική Ομάδα είχε δημιουργηθεί υπό τη φωτισμένη προεδρεία του κ. Νικολάου  Γ. Χρονόπουλου. Για το λόγο αυτό και ο ίδιος τιμήθηκε μαζί με τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας του καθώς και με τον «εικονολήπτη» τον κ. Χρήστο Σ. Καντιφελή, γενναιόδωρο συμπαραστάτη του Συλλόγου Σκοταναίων για πάνω από μια εικοσαετία, ανθρώπου που συνειδητά, ως εκ Κωνσταντινουπόλεως καταγόμενος γαμπρός της, υιοθέτησε τη Σκοτάνη ως το «χωριό μου».
Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Σκοταναίων κ. Μαριάνθη  Γ. Χρονοπούλου, στο χαιρετισμό της προς τους συμπατριώτες μας, εκφράζοντας τη χαρά και έκπληξη της για τη θερμή ανταπόκριση των Σκοταναίων στο κάλεσμα του Συλλόγου, επεσήμανε μεταξύ των άλλων:
«Η κοπή της βασιλόπιτας και ο ετήσιος χορός ήταν μόνο η αφορμή. Ο Πολιτισμός ήταν, είναι και θα είναι πάντα η αιτία, αφού στόχος και σκοπός μας είναι μέσα από τις διάφορες  εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος να αποτελέσει τον κρίκο εκείνο που θα μας δένει γερά με τις ρίζες και την παράδοσή μας.
Οι ρίζες είναι αυτές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και τροφοδοτούν την πορεία της ζωής μας. Το παρελθόν είναι για τον καθένα από εμάς, οι ρίζες του παρόντος αλλά και ο διαμορφωτής του μέλλοντος.
Η  σημερινή εκδήλωση, όπως και κάθε εκδήλωση αποτελεί επιπλέον μια ευκαιρία για σύσφιξη των δεσμών και τόνωση  των σχέσεων μεταξύ μας, αλλά κυρίως μαρτυρούν πως ξέρουμε να σεβόμαστε  το παρελθόν, να αξιοποιούμε δημιουργικά το παρόν και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Σ΄αυτό το σημείο, αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ όλα τα μέλη των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων από το  1975, τα μέλη του Συλλόγου μας και όλους του συμπαραστάτες που συνέβαλαν ώστε ο Σύλλογός μας να κατακτήσει μέσα από την 40χρονη ιστορική πορεία του πρωτεύουσα θέση σ΄όλη την Επαρχία Καλαβρύτων, προσφέροντας μοναδικές ιστορικές σελίδες στο ημερολόγιο των ποικίλων δραστηριοτήτων του και εύχομαι το μέλλον του να εξίσου ελπιδοφόρο και παραγωγικό!!!
Μέσα  σ΄αυτές  τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με αυτή την οικονομική κρίση που βιώνουμε, εμείς εδώ σήμερα τα αφήσαμε όλα στην άκρη, γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό. Και ποιό είναι αυτό το κοινό; H Αγάπη για το χωριό και για το Σύλλογό μας. Χωρίς εσάς  δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και μας στηρίζετε πάντα.
Είναι γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και για να ξεπεραστούν χρειάζεται ενότητα, ομαδική δουλειά, συλλογικότητα, διάθεση, θέληση και εθελοντική προσφορά από τον νεότερο μέχρι τον γεροντότερο.»
Η Πρόεδρος, τελειώνοντας την ομιλία της, απεύθυνε σ΄όλους τους παρευρισκομένους την εξής ευχή:
«Κλείνοντας, θα ευχηθώ σ΄όλους 1 (μια) ευχή και όχι 1000 (χίλιες). Για μένα το 1 συμβολίζει την Υγεία. Τα 3 μηδενικά είναι φήμη, δόξα,πλούτος και γι΄αυτό είναι μηδενικά. Επομένως θα μείνω στη μία ευχή. Υγεία για όλους εσάς και τις οικογένειές σας!!!!»
Επιπροσθέτως, η παρουσία του Αντιδημάρχου Καλαβρύτων και κατά τόπον Αντιδημάρχου για την Δημοτική Ενότητα Παϊων κ. Παναγιώτη Λάππα στην εκδήλωση, αλλά και η αυθεντική, ένθερμη συμμετοχή του στα δρώμενα των Σκοταναίων επισφραγίστηκε από τη δημόσια δήλωσή του, κατά την κοπή της πίτας, για παροχή στη Σκοτάνη υλικοτεχνικής βοήθειας, αντί χρηματοδότησης, για την ολοκλήρωση των έργων που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος και για τα οποία είχε ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου Καλαβρύτων.
Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η προσφορά πολλών συμπατριωτών μας  και δη, από τους ίδιους τους Σκοταναίους, για τους οποίους το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων εκφράζει τις πιο θερμές του ευχαριστίες:  στο Επίτιμο Μέλος και επί πολλά έτη Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Δημήτριο Σ. Αποστολόπουλο, ο οποίος παρ΄όλη την ηλικία του, για μια ακόμη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του και συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος των δώρων της Λαχειοφόρου Αγοράς, στους κ.κ. Χρήστο Σ. Καντιφελή, Σπύρο Π.  Αποστολόπουλο για τα πλούσια δώρα τους, καθώς επίσης και τους συμπατριώτες μας – κτηνοτρόφους από την Σκοτάνη, οι οποίοι προσέφεραν  έξι (6)αρνιά,(αναφέρονται ονομαστικά με σειρά προσφοράς τους) και δη τους  κ.κ. Κωνσταντίνο  Γ. Ζήκο, τον Εκπρόσωπο του Τοπικού Διαμερίσματος Σκοτάνης τον κ. Πέτρο Μ. Ρηγόπουλο, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλο  Φ.Σατολιά, τον κ. Παναγιώτη  Α. Ζήκο, τον κ. Θεόδωρο Κ. Σατολιά κα τον ιερέα του χωριού μας Αθανάσιο Κ. Κουμανιώτη.
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο  θέλει  να ευχαριστήσει όλους τους γενναιόδωρους δωρητές –προϊόντων, τους Σκοταναίους και μη, αλλά ιδιαίτερα και  αυτούς που φροντίζουν για τη διατήρηση του πολιτισμού μας και δη τη συνεισφορά σε αυτόν  Σκοταναίων, όπως του κ. Βασιλείου Α.Σταματόπουλου. Ο Βασίλειος  Α. Σταματόπουλος, εγγονός του αειμνήστου, συνονόματου μεγάλου δασκάλου και ευεργέτη της Σκοτάνης, Πρόεδρος του Ελληνικού Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας της Βουδαπέστης, όχι μόνο διαθέτει το φωτογραφικό του αρχείο προς γνώση όλων, αλλά προσφέρθηκε να αποτελέσει και έμπρακτο συνδετικό κρίκο με την Ουγγαρία, όπου έχει αναπτύξει εμπορικούς δεσμούς, ώστε με τη διαμεσολάβησή του να έρθουν στη χώρα μας τα ξακουστά των «Εκατό Τσιγγάνικα Βιολιά της Ουγγαρίας», για τη διεξαγωγή πολιτισμικών δράσεων προς όφελος του Συλλόγου μας, με τον τρόπο που θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων και ο Δήμος Καλαβρύτων.
Την κοπή τη πρωτοχρονιάτικής πίτας, ευλογούντος του, εκ Κρήτης καταγόμενου, Πανοσιοτάτου π. Διονυσίου Γιαννακάκη ακολούθησε η παρουσίαση χορών από διάφορα μέρη της Ελλάδος από την χορευτική ομάδα του καταξιωμένου Συλλόγου Λυκουριωτών, υπό την επιδέξια καθοδήγηση του Προέδρου και Υπευθύνου της κ. Σωκράτη Μούσιου, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκομένους και συμπαρασέρνοντάς τους να χορέψουν. Θαυμαστές στο σημείο αυτό ήταν οι επιδεξιότητες στο χορό ορισμένων εκ των επίσημων καλεσμένων του Συλλόγου και δη του Επίτιμου Προέδρου της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Γεωργίου Κοσμά,  του Προέδρου του Συνδέσμου Καμενιανιτών – Δρολοβιτών – Δεσινιωτών « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνου  Νικολόπουλου, καθώς και του ιερέα Διονυσίου (σε Κρητικούς χορούς),  που γοήτευσαν και παρότρυναν όλους στο χορό, υπό την μουσική επένδυση του Έφορου-μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Κωνσταντίνου Φραντζόλα.
Στην ολοκληρωτική επιτυχία της εκδήλωσης  συνέβαλε  το απολαυστικό φαγητό μαζί με το καλό κρασί ενώ χαμόγελα και χαρά επίσης έδωσαν στους τυχερούς της λαχειοφόρου αγοράς, τα δώρα τα οποία κέρδισαν.
Την εκδήλωσή μας, τίμησαν  με την παρουσία τους:
·O Αντιδήμαρχος  Καλαβρύτων και κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα  Παϊων κ. Παναγιώτης  Λάππας.
·Ο  Επίτιμος Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Γεώργιος Κοσμάς.
·Ο  Πρόεδρος της  Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ.  Δημήτριος  Βαρβιτσιώτης.
· Ο Επίτιμος και πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Σταύρος Μουγγολιάς.
·Ο  Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Γεώργιος Α. Σατολιάς.
· Το Επίτιμο Μέλος και επί πολλά έτη Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Δημήτριος Σ. Αποστολόπουλος.
· Ο πρώην Πρόεδρος  κ. Νικόλαος  Γ. Χρόνοπουλος.
· Ο πρώην Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης  Β. Ζήκος.
·Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιά και Επίτιμος Γεν. Διευθυντής Υπ. Ανάπτυξης  κ. Αθανάσιος  Π. Χρονόπουλος.
·Ο πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας  κ. Κωνσταντίνος Η. Χρονόπουλος.
· Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής  κ. Ιωάννης  Α. Χρονόπουλος.
· Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας Βουδαπέστης κ. Βασίλειος  Α. Σταματόπουλος.
·Ο  Εκπρόσωπος του Τοπικού Διαμερίσματος Σκοτάνης κ. Πέτρος Μ. Ρηγόπουλος.
· Ο Εκδότης και Διευθυντής της Ιστορικής Εφημερίδας «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» κ. Πάνος Τσαπάρας.
·Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας & Πειραιά κ. Άγγελος Καυγάς.
· Ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου και απανταχού  Δρυμοτών και Ειδικός Γραμματέας της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης  κ. Τάκης Μπουζιώτης.
· Ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου  Καμενιανιτών – Δρολοβιτών – Δεσινιωτών « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος  Νικολόπουλος,  συνοδευόμενος  από το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλειο Καλογερόπουλο και τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας κ. Σπύρο Λάμπο.
· Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριωτών και Υπεύθυνος της Χορευτικής Ομάδας  Συλλόγου  Λυκουριωτών  κ. Σωκράτης Μούσιος.
· Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σοποτινών κ. Σούλης Σοφιανόπουλος, συνοδευόμενος από την Γεν. Γραμματέα κ. Αρετή Πράγια και μέλος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης.
· Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άνω Κλειτορίας (Καρνέσι) κ. Σπήλιος Μπαλαφούτας.
·  Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ροποτιανών κ. Νικόλαος Μπελτσογιάννης.
· Η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Γαλατσίου και συμπατριώτισσά μας  κ. Αγγελική  Γ. Ζήκου.
· Ο  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Περιστερίου κ. Ιωακείμ Πρέκας.
· Η πρώην κοσμήτωρ και ταμίας του Συλλόγου μας  κ. Γεωργία  Χ. Ζήκου καθώς επίσης και οι πρώην ταμίες  κ.κ. Βασίλειος  Δ. Παπαδόπουλος, Δημήτριος Γ. Γκολφινόπουλος και  Πέτρος Φ. Σατολιάς.
·        καθώς επίσης και ο συμπατριώτης μας κ. Ματθαίος Π. Ρηγόπουλος, ο οποίος παρευρίσκεται σ΄ όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.
Ενόψει, όλων των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων, του οποίου τα μέλη εργάστηκαν ακούραστα και συνέβαλαν τα μέγιστα με τις δεξιότητες και την εργασία τους για την επιτυχία της εκδήλωσης, απευθύνει «ένα τεράστιο, εγκάρδιο ευχαριστώ στους Σκοταναίους» που συμμετείχαν ο καθένας με το δικό του τρόπο στην εκδήλωση αυτή, αλλά και σε αυτούς που διακριτικά στήριξαν και πάντα συμπαραστέκονται στην προσπάθειά που κάνει για το καλό όλων των Σκοταναίων, απευθύνοντας  κάλεσμα στους απανταχού Σκοταναίους, να συμβάλλουν με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί στη διατήρηση, ζωντάνια και ευημερία του χωριού μας!!!!
Σας περιμένουμε όλους και  στις επόμενες εκδηλώσεις μας!!!
ΤΟ    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                  ΜΑΡΙΑΝΘΗ  Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ    
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:          ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΩΝ. ΛΑΠΠΑΣ                   
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       ΑΝΔΡΙΑΝΗ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ          
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.       ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  Β. ΖΗΚΟΣ                    
ΤΑΜΙΑΣ:                         ΔΕΣΠΟΙΝΑ  Χ. ΚΑΝΤΙΦΕΛΗ                
ΕΦΟΡΟΣ:                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η. ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ       
ΜΕΛΟΣ:                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΘ.ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑΣ        
ΜΕΛΟΣ:                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓ.ΣΑΤΟΛΙΑΣ            
ΜΕΛΟΣ:                         ANAΣΤΑΣΙΟΣ  Κ. ΤΣΙΩΤΟΣ   
       
[pgallery][/pgallery]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.