HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έκθεση στο Βερολίνο με θέμα τα Καλάβρυτα - "The Present as a Result of the Past"

The Present as a Result of the Past, Grimmuseum, photo credits: Andres Galeano  Αυτή τη περίοδο στο Grimmuseum, στο Βερολίνο, παρου...

The Present as a Result of the Past, Grimmuseum, photo credits: Andres Galeano 
Αυτή τη περίοδο στο Grimmuseum, στο Βερολίνο, παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της εικαστικού Φωτεινής Γουσέτη, με υλικό που προκύπτει από την έρευνα που κάνει τα τελευταία χρόνια στα Καλάβρυτα. Η έκθεση τιτλοφορείται "The Present as a Result of the Past" (Το Παρόν ως Αποτέλεσμα του Παρελθόντος). 
Η έρευνα της Γουσέτη αφορά τους τρόπους που εξελίσσεται η κοινωνία των Καλαβρύτων μετά τα τραυματικά γεγονότα του ‘43. Τα ερευνητικά εργαλεία που χρησιμοποιεί συχνά συνάδουν με αυτά των πεδίων της ανθρωπολογίας και της ιστορίας, ενώ μέρος των συλλεγμένων αποτελεσμάτων αποδίδεται εικαστικά. Στην παρούσα έκθεση μεταξύ άλλων παρουσιάζονται τα έργα: "Kalavryta 2012 "ένα μεγάλο γλυπτό στη μορφή κουρελούς που αποτελεί αναβίωση μίας αφήγησης του παρελθόντος, "about 1500" μία σειρά χαρακτικών έργων που αποτυπώνουν πορτραίτα Καλαβρυτινών και ένα φυτολόγιο με δείγματα της χλωρίδας που αναπτύσσεται στο σημείο της εκτέλεσης τον μήνα Απρίλιο, με τίτλο «Kappi Hill, Kalavryta, April 2014».
Χρησιμοποιώντας σαν περιπτωσιολογική μελέτη αυτή των Καλαβρύτων η Γουσέτη θέτει ερωτήματα μέσα από το ειδικό που αφορούν ένα ευρύτερο όλο. Πως αφηγούμαστε ή δεν αφηγούμαστε το παρελθόν; Πώς διαμορφώνουν την παρούσα κατάσταση οι πολύπλοκες και ίσως αντικρουόμενες συνθέσεις των ιστορικών αφηγήσεων;  Υπό ποιες συνθήκες διαμορφώνεται η αντίληψη μας για τον Άλλο ή τον Ξένο;
Το ενδιαφέρον της Γουσέτη για το παρελθόν δεν έχει στοιχεία νοσταλγίας παρά είναι πραγματιστικό και πρακτικό, στοχευμένο σε μία καλύτερη κατανόηση του παρόντος, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εργαλείο για το μέλλον.
The Present as a Result of the Past, Grimmuseum, photo credits: Andres Galeano 

The Present as a Result of the Past, Grimmuseum, photo credits: Andres Galeano 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.