HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Tην Πέμπτη 10 Μαρτίου η δίκη των Ρουμάνων που είχαν κλέψει ιερό λείψανο από το Μέγα Σπήλαιο

Tην Πέμπτη 10 Μαρτίου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της κλοπής του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σ...

Tην Πέμπτη 10 Μαρτίου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της κλοπής του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Η δίκη των τριών Ρουμάνων κατηγορουμένων που ήταν να γίνει σήμερα Δευτέρα 7/3 στο δικαστήριο της Πάτρας αναβλήθηκε και έτσι η υπόθεση θα συζητηθεί την Πέμπτη. Αρχικά στις καταθέσεις τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την κλοπή, όμως τελικά ομολόγησαν ότι αφαίρεσαν την αριστερή χείρα του αγίου Χαραλάμπους -ένα εκ των πιο σημαντικών από το πλήθος των λειψάνων που φυλάσσονται στη μονή- και συνελήφθησαν. Οι δράστες όταν κατάλαβαν ότι η κλοπή έγινε αντιληπτή και πως ο αστυνομικός κλοιός σφίγγει, πέταξαν το ιερό λείψανο σε θαμνώδη έκταση, την οποία αργότερα υπέδειξαν στους αστυνομικούς.
Το λείψανο τελικά βρέθηκε και επεστράφη στη φυσική του θέση, επαναφέροντας την ηρεμία στους μοναχούς, τους κληρικούς και τους πιστούς της περιοχής. Τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του για την άμεση εξιχνίαση της κλοπής εξέφρασε στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Παράδοση Ιερού Λειψάνου Αγ. Χαραλάμπους εις Ι.Μ.Μεγάλου Σπηλαίου (ΦΩΤΟ)


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.