HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον Οδοντωτό χωρίς Σπίρτζη κ Τσιρώνη - Ερωτηματικό η Κουντουρά

Ξεκινούν αύριο Σάββατο 7 Μαΐου στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια του Οδοντωτού σιδηροδρόμου που διοργανώνουν οι Δήμοι Καλαβ...

Ξεκινούν αύριο Σάββατο 7 Μαΐου στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια του Οδοντωτού σιδηροδρόμου που διοργανώνουν οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και άλλοι φορείς και Σύλλογοι.

«ΕΝ ΣΥΡΜΩ»
Η έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ», θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων και θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους διοργανωτές φορείς, προβολή ενημερωτικού βίντεο, έκθεση φωτογραφίας, κήρυξη της έναρξης από τους Υπουργούς, ομιλίες με θέματα σχετικά με τον Οδοντωτό και μουσικό κέρασμα, με τοπικά τυριά και κρασιά, και όλα αυτά στη θέα της παλαιάς, μουσειακής, ατμομηχανής ΔΚ 8001 (του «Μουντζούρη»), που πρωτοκυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου 1896 και κυκλοφορούσε, μέχρι το 1967, η οποία, θα κινηθεί συμβολικά, μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων.

36ο πανελλήνιο κατάβαση στο φαράγγι του Βουραϊκού
Την Κυριακή, 8 Μαΐου, θα γίνει και το 36ο πανελλήνιο πέρασμα, η κατάβαση, στο φαράγγι του Βουραϊκού, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, μαζί με το Δήμο Καλαβρύτων και το Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή εκδρομέων και περιπατητών.

Xωρίς Σπίρτζη κ Τσιρώνη - Ερωτηματικό η Κουντουρά
Στις εκδηλώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.comδεν παραβρεθεί τελικά ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης που ακύρωσε την επίσκεψή του, λόγω της επίσπευσης της διαδικασίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Δεν θα παραβρεθεί όπως ενημέρωσε σήμερα και ο  Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Ιωάννης Τσιρώνης που ήταν προσκεκλημένος του Σύλλογου Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων. 
Ερωτηματικό είναι η παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, που βρέθηκε σήμερα στο Αίγιο για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Τρυπητή, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει κι αυτή στην Αθήνα για την διαδικασίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.