M ε τις πλέον αντικειμενικές εκτιμήσεις, πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της 16ης Οκτωβρίου, με την πραγματοποίηση της 6ης Γιο...
Mε τις πλέον αντικειμενικές εκτιμήσεις, πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της 16ης Οκτωβρίου, με την πραγματοποίηση της 6ης Γιορτής Τσίπουρου στο κτήμα "Διαμαντή’’, ένα αποτέλεσμα το οποίο προήλθε από την αγαθή συνεργασία του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, με τους 37 Πολιτιστικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.
Μία συνεργασία, η οποία από χρόνο σε χρόνο παρουσιάζει αύξηση και προσφέρει τη δυνατότητα, όχι μόνο της ανάδειξης του παραδοσιακού μας ποτού και της περιοχής, αλλά και την ευκαιρία να βρεθούν τόσο κοντά, κάτω από κοινούς στόχους τόσοι Σύλλογοι και να υπηρετήσουν όλοι μαζί μία κοινή προσπάθεια, δημιουργώντας και παράγοντας πολιτισμό. Με αυτή την πρωτόγνωρη συνεργασία όλες οι ‘’γραμμές’’ δούλεψαν πολύ καλά και οι δέκα διαφορετικές ομάδες εργασίας συνέκλιναν, ώστε η ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση να σημειώσει μία καταπληκτική επιτυχία.
Μία συνεργασία, η οποία από χρόνο σε χρόνο παρουσιάζει αύξηση και προσφέρει τη δυνατότητα, όχι μόνο της ανάδειξης του παραδοσιακού μας ποτού και της περιοχής, αλλά και την ευκαιρία να βρεθούν τόσο κοντά, κάτω από κοινούς στόχους τόσοι Σύλλογοι και να υπηρετήσουν όλοι μαζί μία κοινή προσπάθεια, δημιουργώντας και παράγοντας πολιτισμό. Με αυτή την πρωτόγνωρη συνεργασία όλες οι ‘’γραμμές’’ δούλεψαν πολύ καλά και οι δέκα διαφορετικές ομάδες εργασίας συνέκλιναν, ώστε η ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση να σημειώσει μία καταπληκτική επιτυχία.
Στη μεγάλη ημι-υπαίθρια σάλα του κέντρου, επικράτησε το αδιαχώρητο και δεν ήσαν λίγοι αυτοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση όρθιοι.
Στο προεδρείο η γνωστή δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας ‘’Πελοπόννησος’’ κα. Μαρίνα Ριζογιάννη και ο κ. Ανδρέας Κεπενός πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου ως εκπρόσωπος των 37 Πολιτιστικών Συλλόγων, που συμμετείχαν, οι οποίοι στιγμή δεν έπαψαν να εγκωμιάζουν το αποτέλεσμα, που πέτυχαν τόσοι Σύλλογοι μαζί. Το ίδιο επανέλαβε μέσα στα άλλα και ο βουλευτής κ. Ιάσων Φωτήλας και ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας στο χαιρετισμό τους συγχαίροντας τους συμμετέχοντες.
Το πρόγραμμα ξεκίνησαν τα χορευτικά της Άνω Οβρυάς και του Ισώματος. Ο πρόεδρος κ. Βασ. Κοτσώνης του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος ευχαρίστησε τους διοργανωτές, Περιφέρεια και Δήμο Ερυμάνθου, τους εκπροσώπους των 37 Συλλόγων, τα χορευτικά, το συντονιστή και τους υπεύθυνους αυτών, τους 11 χορηγούς επικοινωνίας και τους μικρούς και μεγάλους χορηγούς, οι οποίοι ξεπέρασαν τους εξήντα.
Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Ερυμάνθου απηύθυνε ο αντιδήμαρχος κ. Ιωαν. Σουβαλιώτης, ο οποίος ανεφέρθη εκτός των άλλων και στα μηνύματα που εκπέμπει αυτή η εκδήλωση και ιδιαίτερα τόνισε την ανάγκη της συλλογικότητας, εάν επιθυμούμε πραγματικά την ανάπτυξη, όπως είπε.
Εκ μέρους των Πολιτιστικών Συλλόγων μίλησε ο κ. Τασσιόπουλος του Ισώματος και εκ μέρους των αποσταγματοποιών ο κ. Μπακουλόπουλος Ιωαν. από το Σαραβάλι.
Τις δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες κάλυψαν, η καθηγήτρια του Χαροκοποείου Παν/μίου κα. Αντωνία Ματάλα, η οποία ανέφερε τη διαχρονική παρουσία των αλκοολούχων αποσταγμάτων στον κόσμο και στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση την επίδρασή τους στη διατροφή, και ο κ. Κων/νος Φασσέας καθηγητής του Γεωπονικού Παν/μίου , ο οποίος μας περιήγησε στα διάφορα αποστακτήρια, της Ευρώπης και της Ασίας, από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, αλλά και για τον τρόπο που οργανώθηκαν εμπορικά οι διάφορες κοινωνίες γύρω από τα αποστάγματα, και που έφθασαν στο σημείο να γίνουν παγκοσμίως γνωστά. Κάτι το οποίο εμείς ακόμα δεν έχουμε καταφέρει με το τσίπουρο, αφού κινούμαστε αποσπασματικά και μεμονωμένα χωρίς να ακολουθούμε τους νόμους του σύγχρονου μάρκετινγκ.
Το πρόγραμμα κάλυψαν και πάλι τα χορευτικά του Ελληνικού, της Κρύας Ιτεών, του Μπεγουλακίου, της Μεταμόρφωσης Σωτήρος και του χορευτικού ομίλου Καρατζάδες. Η συνεχής εναλλαγή των χορευτικών με ολιγόλεπτες παρουσιάσεις ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην πίστα και να χορέψει παραδοσιακούς χορούς από τον Dj κ. Νικηφόρο Σπίνο, για αρκετή ώρα μετά τη λήξη του ενημερωτικού προγράμματος, με άφθονη προσφορά τσίπουρου παραγωγών της περιοχής.
Προηγουμένως, το προεδρείο κάλεσε έναν-έναν τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων, αφ’ ενός για να τους γνωρίσει ο κόσμος, αυτούς τους δεκάδες εκπροσώπους που συμμετείχαν, αλλά και για μία από κοινού φωτογράφηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος, αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δίμηνη συνεργασία για την 6η γιορτή του τσίπουρου.
Η προσφορά του τσίπουρου (μόνο τσίπουρου) των παραγωγών της περιοχής, συνοδεύτηκε με τους απαραίτητους πλούσιους μεζέδες, ξηρούς καρπούς και τέλος με γλυκά, όλα από προσφορές χορηγών και όλα αποτέλεσμα της προσπάθειας και της συνεργασίας των Συλλόγων αλλά και του Συλλόγου.
Η βραδιά κύλησε με χορό και τσιπουροκατάνυξη αφήνοντας όλους, μέχρι και τον τελευταίο, με μία γεύση ικανοποίησης και απόλαυσης για το όλο εγχείρημα και μάλιστα σε μία εποχή αρκετά δύσκολη.
Στην έξοδο τους περίμενε μία ακόμα έκπληξη, με την προσφορά μαυροδάφνης, χορηγία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πατρών. Ένα άλλο μοναδικό της Αχαΐας ποτό, αλλά και αδικημένο, όπως είπε και ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος, κατά την προσφώνησή του στην αρχή της εκδήλωσης.
Άλλη μία γιορτή έγραψε τη δική της ιστορία για την περιοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.