Xιλιάδες ιδιοκτήτες εκτάσεων στην Αχαΐα που από την περασμένη εβδομάδα είδαν τις περιουσίες τους να χαρακτηρίζονται ως δασικές. Τα λάθη ...
Xιλιάδες ιδιοκτήτες εκτάσεων στην Αχαΐα που από την περασμένη εβδομάδα είδαν τις περιουσίες τους να χαρακτηρίζονται ως δασικές. Τα λάθη είναι πάρα πολλά και για να σώσουν τις ιδιοκτησίες τους θα πρέπει να πληρώσουν από 45 μέχρι και 3.800. Σημειωτέον ότι σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της κτηματογράφησης, που συνεπάγεται επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και τώρα βρέθηκαν στον οικονομικό εκβιασμό: Ή πληρώνουν για τις προσφυγές ή χάνουν τις περιουσίες τους. Και δεν πρόκειται για υπερβολή.
«Δυστυχώς θα χαθούν περιουσίες» σημειώνει η πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κυριακή Αθανασιάδη.
«Ηταν πάγιο αίτημα της Ενωσής μας η ανάρτηση των χαρτών. Η διαδικασία θα διευκολύνει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Συμφωνούσαμε εδώ και χρόνια να προχωρήσει η διαδικασία. Ο τρόπος όμως που καταρτίστηκαν οι χάρτες δημιουργεί πολλά προβλήματα γιατί αδικούνται πολλοί ιδιοκτήτες. Ουσιαστικά δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα πραγματικά στοιχεία και δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση στις καταπατήσεις. Αφαιρούνται κανονικές ιδιοκτησίες που εμφανίζονται ως δασικές. Πλέον ο κάτοχος μπαίνει στην τεράστια διαδικασία, που είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα να αποδείξει ότι είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου και καλείται τώρα να τα βάλει με το Ελληνικό Δημόσιο» σημειώνει η κ. Αθανασιάδη.
Στη χειρότερη θέση βρίσκονται όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν συμβόλαια για τις εκτάσεις τους και τις έχουν αποκτήσει μέσω χρησικτησίας.
«Οσοι επικαλούνται χρησικτησία βρίσκονται σε δυσχερή θέση για να αποδείξουν την κυριότητά τους. Δυστυχώς είναι θολό το τοπίο γιατί έχουν ληφθεί υπόψη χάρτες του 1945 στην όλη διαδικασία. Σίγουρα με χρησικτησία είναι πιο δύσκολο να αποδείξεις ότι η περιουσία σου ανήκει» σημειώνει η Ιωάννα Μπονέλη- Συμεωνίδη, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Πατρών.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.