HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με τραγικό τρόπο έληξαν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιβαινόντων στο στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι, που συνετρί...

Με τραγικό τρόπο έληξαν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιβαινόντων στο στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι, που συνετρίβη το πρωί στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Τα ερωτήματα σχετικά με την πτώση του ελικοπτέρου είναι πολλά, την ώρα που με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το μοιραίο ελικόπτερο τύπου UH-1H, που εκτελούσε πτήση από Λάρισα προς Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή του Σαραντάπορου στην Ελασσόνα, σε δύσβατη περιοχή, ενώ λίγες ώρες αφού χάθηκε το ίχνος του από τα ραντάρ εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο χειριστών και των δύο στρατιωτικών που επέβαιναν κατά τη διάρκεια της πτήσης. 
Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
Επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται πως: 
«Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.
Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.
Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος. Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».
Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Aμυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ήδη επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα, ώστε να τους ενημερώσει.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.