HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πάτρας εξελίσσουν το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσία

Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσία εξελίσσει η ομάδα "UoP Racing" των φοιτητών του Πανεπιστη...

Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσία εξελίσσει η ομάδα "UoP Racing" των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2002 και έχει ως έδρα το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, βρίσκεται πλέον στο "δεύτερο αυτοκίνητο Formula Student και υπάρχει πολύ μεγάλη εξέλιξη σε όλα τα υποσυστήματα του μονοθεσίου", επισήμανε ο συντονιστής της ομάδας (team coordinator) Χάρης Μπίκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για τη νέα βελτιωμένη έκδοση του μοντέλου του αγωνιστικού αυτοκινήτου της ελληνικής ομάδας.

"Μπροστά στο τρένο των εξελίξεων"
Η ιδέα για τη μετάβαση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης προέκυψε στην ομάδα το 2011. "Ήμασταν μια από τις πρώτες ομάδες Formula Student στην Ευρώπη που κάναμε αυτή τη μετάβαση" εξήγησε ο κ. Μπίκας, επισημαίνοντας πως για να πετύχει υψηλές επιδόσεις αλλά και βαθμολογία ένα όχημα στο εν λόγω Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρέπει να συνδυάζει και τις επιδόσεις αλλά και το χαμηλό κόστος.
Η εργασία της "UoP Racing" εξασφάλισε ήδη στην ομάδα τις πρώτες επιτυχίες της, αφού στην προηγούμενη αγωνιστική σεζόν κέρδισε και στους δύο διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε, "το επονομαζόμενο cost and manufacturing event, το οποίο έχει να κάνει με την κοστολόγηση του αυτοκινήτου", όπως ανέφερε ο κ.Μπίκας.
Η μετάβαση σε ηλεκτρικό μονοθέσιο έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των φοιτητών αλλά και των υπεύθυνων ακαδημαϊκών, όταν παρατηρήθηκε η νέα τάση παραγωγής ηλεκτρικών και υβριδικής τεχνολογίας κίνησης αυτοκινήτων από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και την επιβράδυνση στην εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, "μια τεχνολογία που βρίσκεται μαζί μας τα τελευταία 150 χρόνια", όπως σημείωσε ο κ. Μπίκας.
"Θελήσαμε να είμαστε μπροστά στο τρένο των εξελίξεων και έτσι κάναμε τη στροφή αυτή από τους κινητήρες βενζίνης στους ηλεκτροκινητήρες" τόνισε.

Στόχος ένα μονοθέσιο αγωνιστικό με προστιθέμενη αξία
Το ελληνικό πανεπιστήμιο αγωνίστηκε το 2016 με το δεύτερο ηλεκτρικό της μονοθέσιο που είναι σήμερα στη φάση της εξέλιξής του για τη νέα αγωνιστική σεζόν. "Ετοιμαζόμαστε για συμμετοχή σε δύο διαγωνισμούς, στην Ιταλία και τη Γερμανία, τέλη Ιουλίου στην Ιταλία και αρχές Αυγούστου αντίστοιχα με την επόμενη έκδοση του μονοθεσίου" αναφέρει ο κ. Μπίκας με την ομάδα που πλέον αριθμεί περισσότερα από 30 μέλη να ετοιμάζεται ταυτόχρονα για ένα μεγάλο άλμα.
"Το μέλλον για μας είναι η εξέλιξη ενός παντελώς ελληνικού αυτοκινήτου, ήδη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε, μιλάμε για την εξέλιξη νέων υποσυστημάτων όπως κινητήρες, συστήματα μετατροπής ενέργειας για τα οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη. Γίνεται έρευνα σε πάρα πολλά επίπεδα αυτή τη στιγμή. Ψάχνουμε να βρούμε αυτό που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε από τις υπόλοιπες ομάδες, (στόχος) ένα μεγαλύτερο ποσοστό προστιθέμενης αξίας" εξήγησε ο κ. Μπίκας.
από: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.