HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Champions League στα χέρια της βασίλισσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό του Κάρντιφ, υπερκέρασε το εμπόδιο της Γιουβέντους με σκορ 1-4 και διατήρησε τα σκήπτρα του ευρωπαϊκ...

Η Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό του Κάρντιφ, υπερκέρασε το εμπόδιο της Γιουβέντους με σκορ 1-4 και διατήρησε τα σκήπτρα του ευρωπαϊκού θρόνου σε συλλογικό επίπεδο!

O τελικός ξεκίνησε με την Γιούβε να μπαίνει δυνατά στο ματς απειλώντας εις διπλούν την εστία του Κέιλορ Νάβας με τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, δίχως αποτέλεσμα. Η επιθετική πρωτοβουλία των τυπικά γηπεδούχων συνεχίστηκε, με τον Ντάνι Άλβες να σουτάρει, αλλά με τον Κοσταρικανό πορτιέρο να λέει ξανά "όχι". Η Ρεάλ με ωραία κυκλοφορία της μπάλας έκοψε εν μέρει το ρυθμό του παιχνιδιού προσπαθώντας να βρει χώρους προς την εστία του Μπουφόν. Η σκληροτράχηλη και δύσβατη άμυνα των "μπιανκονέρι" ωστόσο, δεν της επέτρεπε να δημιουργήσει εύκολα φάσεις. Μέχρι το 20', όπου σε κόντρα επίθεση με δημιουργό τον Κρόος, ο Καρβαχάλ γύρισε από δεξιά στον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο τελευταίος με άψογο πλασέ στο ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ. Ο CR7 έφτασε τα 104 τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
H άμεση απάντηση της "Γηραιάς κυρίας" ήρθε στο 27' με ένα άπιαστο ψιλοκρεμαστό γυριστό σουτ του Μάντζουκιτς. "Γερμανικό" έπαιξαν Σάντρο, Ιγκουαΐν και Μάντζουκιτς πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα! Ίσως το καλύτερο γκολ της εφετινής διοργάνωσης από όλες τις απόψεις. Η ισορροπία στο ματς έκανε την εμφάνισή της μετά το φανταστικό πρώτο ημίωρο. Πιο πολλά φάουλ παρά φάσεις εκατέρωθεν στις δύο εστίες είδαμε. Έτσι κύλησε και το τέταρτο μέχρι ο Φέλιξ Μπριχ να σφυρίξει τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ επισκεύθηκε πρώτη τα καρέ της αντιπάλου της. Ο Ίσκο βρέθηκε στην περιοχή μετά από μπαλιά του Καρβαχάλ και πριν προλάβει να τελειώσει τη φάση, ο Κιελίνι του "πήρε την μπουκιά απ' το στόμα". Μετά τη συγκεκριμένη φάση επήλθε η νευρικότητα και τα σκληρά μαρκαρίσματα στο παιχνίδι. Στο 55' ο Μόντριτς τέσταρε την ετοιμότητα του Τζίτζι Μπουφόν, με τον πολύπειρο Ιταλό να μπλοκάρει την μπάλα. Αμέσως μετά, σε φάση διαρκείας η μπάλα κατέληξε στον Μαρσέλο, ο οποίος έκανε το σουτ από δύσκολη οπτική γωνία χωρίς να απειλήσει το αντίπαλο τέρμα.

Το "κρεσέντο" των επιθετικών κινήσεων της Ρεάλ συνεχίστηκε για πέντε λεπτά ακόμη με τον Μαρσέλο να αποτελεί κύρια πηγή κινδύνου για τη Γιουβέντους. Η πίεση των τυπικά φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς. Ο Κασεμίρο ήταν εκείνος που έμελλε να ξαναδώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Του στρώθηκε η μπάλα έξω από την περιοχή, δεν το σκέφτηκε καθόλου, σούταρε, κόντραρε η μπάλα και κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν. Κυριολεκτικά στα... καπάκια, ο Ρονάλντο "σκότωσε" τη Γιουβέντους σκοράροντας για το 1-3 μέσα σε πανδαιμόνιο στο Κάρντιφ. Εκατοστό πέμπτο γκολ για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ! Η Γιουβέντους έκτοτε, έδειχνε να τα έχει χαμένα μετά τα δύο συνεχόμενα γκολ που δέχτηκε. Σε αντίθεση με τους "Μερέγχες", οι οποίοι δεν έδειξαν κανένα άγχος κυνηγώντας και τέταρτο τέρμα.

Όσο περνούσαν τα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη, το σύνολο του Αλέγκρι δεν έδειχνε ότι ήταν ικανό να διατηρήσει την... κατάρα των πρωταθλητών Ευρώπης. Παραλίγο να μειώσει όμως, με την κεφαλιά του Σάντρο από φάουλ του Πιάνιτς στο 82, η μπάλα ελάχιστα άουτ. Τα νεύρα τεντώθηκαν ακόμα πιο πολύ στους παίκτες των "μπιανκονέρι", καθώς πριν προλάβει να μπει στο ματς, ο Κουαδράδο με 2 κίτρινες αποβλήθηκε. Το "κερασάκι στην τούρτα" το έβαλε ο Μάρκος Ασένσιο έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Μαρσέλο. 1-4 και η Ρεάλ Μαδρίτης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για δωδέκατη φορά στην λαμπρή ιστορία της, σπάζοντας παράλληλα την προαναφερθείσα κατάρα! Είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που κατακτά το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά για δύο σερί φορές.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι (66’ Κουαδράδο), Κιελίνι, Ντάνι Άλβες, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς (70’ Μαρκίζιο), Κεντίρα, Ντιμπάλα (78’ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (88’ Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82’ Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά (77’ Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.