HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ποιά χωριά των Καλαβρύτων αποκτούν ψηφιακή πρόσβαση με επιδότηση 110€ - ΠΙΝΑΚΑΣ

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την κάλυψη με τηλεοπτικό σήμα, κατοίκω...

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την κάλυψη με τηλεοπτικό σήμα, κατοίκων ακριτικών περιοχών της χώρας και νοικοκυριών που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικού σήματος.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι δικαιούχοι - μόνιμοι κάτοικοι των εκάστοτε περιοχών, θα λαμβάνουν χρηματική επιδότηση προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση, μέσω παρόχου, στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας. Ως μόνιμοι κάτοικοι θα θεωρούνται αυτοί που διαθέτουν μόνιμη κατοικία στις περιοχές που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου.

Η χρηματική επιδότηση ανά δικαιούχο ανέρχεται στα εκατόν δέκα (110) ευρώ, εφάπαξ και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής παρόχου της αρεσκείας του.

Οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν προθεσμία τριών μηνών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης της ΓΓΤΤ του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, στην οποία ορίζεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων.
Τα χωριά και οι οικισμοί του Δήμου Καλαβρύτων που εντάσσονται στο πρόγραμμα:

Δικαιούχοι
1. Δικαιούχοι του έργου είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εκτός κάλυψης (ΠΕΚ) της Ελληνικής Επικράτειας, όπως αυτές προσδιορίζονται στο Παράρτημα Χ του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το Παράρτημα Χ δύναται να τροποποιείται ως και να ρυθμίζεται κάθε σχετική λεπτομέρεια για την εφαρμογή του.

2. Η παροχή των υπηρεσιών του έργου πραγματοποιείται ανά νοικοκυριό και σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του άρθρου 11 παρ. 3 του παρόντος.

Πάροχοι του Έργου και Υποχρεώσεις αυτών
1. Οι Πάροχοι που συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου δύνανται να είναι:
α) Πάροχοι Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.
β) Πάροχοι Δικτύου.
2. Οι Πάροχοι που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην υλοποίηση του έργου υπέχουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις:
α) να διαθέτουν όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία άδειες ή/και εγκρίσεις για τη νόμιμη λειτουργία τους καθώς και τη σύννομη παροχή των υπηρεσιών του παρόντος νόμου προς τους δικαιούχους πολίτες.
β) να εξασφαλίσουν την πρόσβαση των δικαιούχων πολιτών στα προγράμματα των νομίμως λειτουργούντων/αδειοδοτημένων ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση του άρθρου 8 του παρόντος νόμου.

Επιχορήγηση Δικαιούχου
1. Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιείται με τη μέθοδο της δημόσιας επιχορήγησης των δικαιούχων πολιτών.
2. Η δημόσια επιχορήγηση των δικαιούχων πολιτών:
α) ανέρχεται κατά ανώτατο χρηματικό όριο στα εκατό ευρώ (100,00 €) πλέον ΦΠΑ ανά δικαιούχο νοικοκυριό,
β) χορηγείται εφάπαξ και
γ) χρησιμοποιείται μία μόνο φορά από το δικαιούχο νοικοκυριό.
3. Η επιλογή του Παρόχου για την απόκτηση των υπηρεσιών του άρθρου 8 του παρόντος νόμου εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των δικαιούχων, οι οποίοι χρησιμοποιούν ελεύθερα την παρεχόμενη δημόσια επιχορήγηση, εξαργυρώνοντάς την στον Πάροχο της αρεσκείας τους.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες
1. Η επιχορήγηση του δικαιούχου παρέχει τη δυνατότητα σε αυτόν να αποκτήσει κατ’ ελάχιστον δωρεάν πρόσβαση στους νομίμως λειτουργούντες/αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης .
2. Οι δικαιούχοι του έργου δύνανται να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση και στους νομίμως λειτουργούντες/αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης και περιφερειακής εμβέλειας, εφόσον οι τελευταίοι προβάλλονται από τις πλατφόρμες του Παρόχου της επιλογής τους.
3. Οι πάροχοι δύνανται να παράσχουν στους δικαιούχους επιπρόσθετες ή συμπληρωματικές υπηρεσίες με ή χωρίς τίμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.