HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκίνημα με υποδοχή 7 πλοίων και 1.000 επιβατών στο λιμάνι της Πάτρας

Μετά από 3,5 μήνες απαγόρευσης επιβατικών μεταφορών, το λιμάνι της Πάτρας άνοιξε χθες για το επιβατικό κοινό, ωστόσο, τα δύο πλοία που κ...

Μετά από 3,5 μήνες απαγόρευσης επιβατικών μεταφορών, το λιμάνι της Πάτρας άνοιξε χθες για το επιβατικό κοινό, ωστόσο, τα δύο πλοία που κατέπλευσαν από την Ιταλία, μετέφεραν μόνο φορτηγά με τους οδηγούς τους.
Οι έλεγχοι στην πύλη εξόδου, γίνονταν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του ΕΟΔΥ και ήταν στην ουσία μια πρόβα τζενεράλε για την σημερινή έλευση 1000 περίπου επιβατών από την Ιταλία με επτά πλοία.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Λιμενικού βρίσκονταν στις προβλήτες του λιμανιού και ήλεγχε τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.
Στη συνέχεια, με βάση πάντα αυτούς τους ελέγχους, ακολουθούσε νέος έλεγχος για κορονοϊό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που είχε εγκατασταθεί στην πύλη εξόδου του λιμανιού, ενώ παράλληλα εφαρμόζονταν όσα προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο.
Οι έλεγχοι που γίνονται είναι στοχευμένοι και προκαθορίζονται με βάση αλγόριθμούς που συνδυάζουν πολλά δεδομένα.
Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Παναγιώτης Τσώνης, «επιβλέψαμε μαζί με τον κεντρικό λιμενάρχη Πατρών, Νίκο Ματούλα, όλες τις διαδικασίες και μπορώ να πω ότι το σύστημα ελέγχου λειτουργεί».
Ο κ. Τσώνης πρόσθεσε ότι, σήμερα αναμένεται να καταπλεύσουν επτά πλοία με περίπου 150 - 200 επιβάτες το κάθε ένα και εκτός από τους ελέγχους, μέλημα των λιμενικών αρχών, θα είναι να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στο λιμάνι.
Οπως εξήγησε ο κ. Τσώνης, «λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα στο λιμάνι, ώστε να μην υπάρξει αργοπορία τόσο στην εκφόρτωση, όσο και στην φόρτωση των πλοίων».
Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά των επιβατών με πλοία από και προς τα λιμάνια της Ιταλίας είχε σταματήσει από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, λόγω του κορονοϊού, ενώ τα πλοία εξακολουθούσαν να μεταφέρουν φορτηγά.
Πάντως, δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες από Ελληνες οδηγούς που επέστρεφαν από μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό. Οδηγός που ερχόταν από την Αγγλία, έκανε λόγο για πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω των διαδικασιών που γίνονται σε κάθε κράτος, ενώ εξέφρασε την απορία του, γιατί δεν του έγινε κανένας υγειονομικός έλεγχος, αν και ερχόταν από χώρα με πολλά κρούσματα κορονοϊού.
Οπως γίνεται σε όλα τα σημεία εισόδου στη χώρα, οι εισερχόμενοι στην Ελλάδα περνούν από στοχευμένους ελέγχους και καταγράφονται τα στοιχεία τους. Οι τουρίστες, ξεκινώντας το ταξίδι τους καλούνται να συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα, η οποία αξιολογείται κατάλληλα από τις ειδικές επιτροπές και ανάλογα με το πόρισμα, φέρει έναν κωδικό. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία είναι υποχρεωτική.
Οι πληροφορίες θα συγκεντρώνονται σε μια βάση δεδομένων και μέσω της ανάλυσής τους κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode βάση του οποίου, κατά την επίσκεψή του, τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο λιμάνι, θα αποφασίζουν εάν πρέπει να ελεγχθούν ή όχι.
Στην περίπτωση των ελέγχων, οι τουρίστες θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής, βάσει πάντα των σχετικών πρωτοκόλλων προστασίας και ασφάλειας. Σε περίπτωση που το δείγμα βγει αρνητικό τότε οι τουρίστες θα συνεχίζουν το ταξίδι τους. Στην περίπτωση που βγει θετικό, τότε θα φιλοξενούνται σε 14ήμερη καραντίνα όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο.
Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και του Κατάκολου, που υπάγονται στη διοικητική περιφέρεια της 6ης ΥΠΕ.

Σ. Παπανδρέου (από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Πελοπόννησος") pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ