HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καταγγελία Συλλόγου Λυκουριωτών για την διασωλήνωση του ποταμού Λάδωνα με σκοπό την κατασκευή υδροηλεκτρικού εργοστασίου

Το Δ.Σ Του Συλλόγου Λυκουριωτών συνήλθε εκτάκτως και ομόφωνα καταγγέλλει ανοιχτά το Τοπικό Συμβούλιο Λυκούριας για την από 30/9/2020 α...


Το Δ.Σ Του Συλλόγου Λυκουριωτών συνήλθε εκτάκτως και ομόφωνα καταγγέλλει ανοιχτά το Τοπικό Συμβούλιο Λυκούριας για την από 30/9/2020 απαράδεκτη απόφασή του, που αφορά στην έγκριση για τη διασωλήνωση του ποταμού Λάδωνα για εγκατάσταση υδροηλεκτρικού εργοστασίου σε άγνωστη περιοχή. 
Ειδικότερα, κατόπιν πληροφοριών, την ανωτέρω ημερομηνία μπήκε ως θέμα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, εκτός ημερήσιας διάταξης και κατ΄ επέκταση, ως κατεπείγουσα η εκμετάλλευση του νερού του Λάδωνα, σωληνώνοντάς το στο σημείο των πηγών ,με την υπόσχεση οικονομικών ωφελειών για την κοινότητα της Λυκούριας. Η εν λόγω απόφαση είναι ανιστόρητη, παράλογη αλλά και παράτυπη. Όλοι οι Λυκουριώτες γνωρίζουν, προφανέστατα και οι τοπικοί σύμβουλοι, ότι προ δεκαπενταετίας είχε τεθεί το ίδιο αίτημα για εκμετάλλευση από άλλες “μακρινές” κοινότητες με παρόμοιες υποσχέσεις και απορρίφθηκε πανηγυρικά από τότε, κατόπιν προσφυγής στο Συμβούλιο Της Επικρατείας πραγματικών πατριωτών και του συλλόγου Λυκουριωτών. 

Επιπλέον, γνωρίζουν ότι πρόσφατα η περιφέρεια και ο Δήμος Καλαβρύτων, έχουν υιοθετήσει πρόταση του συλλόγου Λυκουριωτών για ανάπλαση και αξιοποίηση των πηγών και του περιβάλλοντος χώρου του Λάδωνα καθώς και ενεργοποίηση προϋπάρχοντος σχετικού σχεδίου. Γνωρίζουν επίσης ότι Λυκουριώτες που είναι ιδιοκτήτες κτημάτων, εκατέρωθεν του ποταμού, έως τη συμβολή με το παραπόταμο Κατσάνα, θα στερηθούν παντελώς την άρδευση των κτημάτων τους.

Ο κυριότερος λόγος όμως είναι ότι οι πηγές του ποταμού Λάδωνα είναι μνημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αποτελούν προορισμό και σημείο αναφοράς για την κοινότητα της Λυκούριας, τον Δήμο Καλαβρύτων και την ευρύτερη περιοχή.

Αν υιοθετηθεί αυτή η απόφαση από τους αρμοδίους φορείς (Δήμο , Περιφέρεια κ.λ.π.), θα ωφεληθούν ένας ιδιώτης και οι συν αυτώ και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την περιοχή. Ο σύλλογος Λυκουριωτών, αφού παραλάβει τα πρακτικά της συνεδρίασης που έλαβε την παραπάνω απόφαση και γνωρίσει τους ψηφίσαντες αυτήν και τις λεπτομέρειες του κατάπτυστου σχεδίου, θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση για την ακύρωσή της.

Ο πρόεδρος και οι τοπικοί σύμβουλοι οι οποίοι εισήγαγαν εκτάκτως ένα τέτοιο θέμα και τελικά το εψήφισαν, θα λογοδοτήσουν στους κατοίκους των απανταχού Λυκουριωτών, που ποτέ δε δέχτηκαν ,ούτε θα δεχτούν την πώληση του στολιδιού ,από αρχαιοτάτων χρόνων, του ποταμού Λάδωνα για οποιοδήποτε αντίτιμο.

Εκτός των άλλων, η υπόθεση θα πάρει άμεσα το δρόμο της διερεύνησης στη δικαιοσύνη.
Δεσμευόμαστε στους απανταχού Λυκουριώτες ότι θα εργαστούμε άοκνα, προκειμένου να γνωρίσουν “τους πατριώτες” που βάζουν από το παράθυρο αυτό το κατάπτυστο σχέδιο και για τους τυχόν ιδιοτελείς σκοπούς τους. 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΥΚΟΥΡΙΩΤΩΝ

2 σχόλια

  1. Μία καί αυτό το ποτάμι σφύζει από ζωή καί περιποίηση τού ποταμού θά έρθουν κάποιοι άλλη καί θά τό πάρουν
    Ένα ποτάμι θησαυρός καί η αρμόδια αρχή τό έχει ξεχάσει εδώ καί παρά πολλά χρόνια
    Καί ξαφνικά υπάρχει ενδιαφέρον από τό χωριό
    Για γέλια και για κλάματα είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΔΙΚΕΟΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΓΕΙΝΗ ΑΜΕΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΓΕΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΤΑΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΔΙΚΕΟΜΑΤΑ ΙΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΟΡΙΖΩΝΤΑΙ ΑΠΟΤΗΝ ΧΑΡΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΕΟΜΑΤΩΝ Ο ΑΜΑΖΩΝΙΟΣ ΕΓΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΥΘΟΧΘΟΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΗΡΧΑΝ ΕΚΑΤΟΜΟΙΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΠΑΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΚΓΟΣΜΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΩΣ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΑΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΗ ΜΕΤΟΝ ΑΡΟΑΝΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΘΡΕΨΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗΚΗ ΔΙΝΑΜΗ ΣΑΣ ΣΥΝΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ Δ ΚΟΚΚΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΝΟΦΥΤΑ

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.