Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε τη Δύση «αυτοκρατορία του ψεύδους», απαντώντας σε ένα νέο κύμα κυρώσεων που έπληξε τη χώρα λόγω...
Μιλώντας σε ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους τη Δευτέρα, είπε: «Σας προσκάλεσα να συζητήσετε οικονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα… έχοντας κατά νου τις κυρώσεις που επιχειρεί η λεγόμενη δυτική κοινότητα —μια αυτοκρατορία ψεύδους, όπως την ονόμασα στην ομιλία μου— να εφαρμόσουμε εναντίον της χώρας μας».
Ο όρος «αυτοκρατορία του ψέματος» επινοήθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας την περασμένη Πέμπτη, όταν ανακοίνωσε την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία. Εφόσον οι ΗΠΑ είναι μια «δύναμη που διαμορφώνει το σύστημα», ολόκληρη η συλλογική Δύση έχει γίνει μια τέτοια «αυτοκρατορία» , είπε τότε.
«Παρεμπιπτόντως, οι ίδιοι οι Αμερικανοί πολιτικοί, οι πολιτικοί επιστήμονες και οι δημοσιογράφοι γράφουν και λένε ότι, τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί μια πραγματική «αυτοκρατορία του ψέματος» εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι δύσκολο να διαφωνήσεις με αυτό, όπως είναι αλήθεια», δήλωσε ο Πούτιν.
Όλοι οι δορυφόροι [οι ΗΠΑ] όχι μόνο συμφωνούν ευσυνείδητα, τραγουδούν με τη μουσική τους, αλλά αντιγράφουν επίσης τη συμπεριφορά του και αποδέχονται με ενθουσιασμό τους κανόνες που τους προσφέρονται. Επομένως, με βάσιμους λόγους, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ολόκληρο το λεγόμενο δυτικό μπλοκ, που σχηματίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη δική τους εικόνα και ομοίωση, είναι όλο αυτό μια «αυτοκρατορία του ψεύδους».
Η επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει γίνει η μόνη επιλογή που απομένει για να αποτραπεί περαιτέρω αιματοχυσία στη χώρα και να σταματήσει το Κίεβο από την προσπάθεια να εξαπολύσει μια ολοκληρωτική επίθεση στις αποσχισθείσες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στα ανατολικά της χώρας, εξήγησε το Κρεμλίνο. Πριν από την επίθεση, η Μόσχα αναγνώρισε επισήμως τις εκεί Λαϊκές Δημοκρατίες ως ανεξάρτητα κράτη.
Το Κίεβο, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι η επίθεση ήταν «απρόκλητη», επιμένοντας ότι δεν είχε σχέδια για ανακατάληψη των αποσχισμένων περιοχών με τη βία. Το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ χώρισαν από την Ουκρανία το 2014 μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν, το οποίο ανέτρεψε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Ενώ η ενεργή, μεγάλης κλίμακας μάχη έληξε με τις συμφωνίες του Μινσκ του 2014-15, ο οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση που είχε δώσει η συμφωνία δεν εφαρμόστηκε ποτέ, με τις δημοκρατίες να υπομένουν χρόνια πολέμου χαμηλής έντασης που άφησε χιλιάδες νεκρούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.