HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ:ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ Π. Π. ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

Με ιδιαίτερα συναισθήματα πατριωτισμού ιστορικού χρέους για τους ήρωες προγόνους μας και συγκίνησης τιμήσαμε όλοι οι φορείς των χωριών μας σ...



Με ιδιαίτερα συναισθήματα πατριωτισμού ιστορικού χρέους για τους ήρωες προγόνους μας και συγκίνησης τιμήσαμε όλοι οι φορείς των χωριών μας σήμερα στον ιστορικό βράχο, και στον πανηγυρίζοντα σπηλαιώδη ναό της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Δροβολοβού, τον εθνεγέρτη Π. Π. Γερμανό. Σε έναν ιερό λατρευτικό χώρο από την αρχαιότητα ακόμη, αλλά και μέχρι τις μέρες μας.
Παράλληλα όμως έναν χώρο ιστορικό, ένα κάστρο σμίλευσης των ιδανικών, των υπέρ πίστεως και πατρίδoς αγώνων του έθνους μας.
Έναν χώρο γεμάτο ιστορία και αγιότητα, όπου τα νωπά ακόμη βήματα των υπέρ ελευθερίας αγωνιστών της πατρίδας μας, έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους εδώ πλησίον, στις πολεμίστρες που σώζονται από το 1821, αλλά και σε αυτή την κόγχη του βράχου που γράφτηκε ένα ακόμη «ΟΧΙ» στα κατοπινά χρόνια το 1940, όταν έτεροι εχθροί επιβουλευόντουσαν την πατρίδα μας.

Σ΄ αυτόν τον ιερό-λατρευτικό και ιστορικό τόπο, τιμήσαμε με σεμνότητα, κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τον εθνεγέρτη Π. Π. Γερμανό, που πρώτος ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης στην Αγία Λαύρα και όρκισε σ αυτό τα παλληκάρια, τους δικούς μας προγόνους-αγωνιστές, με το σύνθημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ». Έτσι η περιοχή των Καλαβρύτων, πρώτη απελευθερωθείσα περιοχή απ’ όλη την Ελλάδα -21 Μάρτη- 1821, απετέλεσε το σύμβολο και άναψε το φυτίλι της λευτεριάς σ όλη την Πελοπόννησο και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Τιμούμε ακόμη τον Π. Π. Γερμανό για τους υπέρ ελευθερίας αγώνες του, κατά τους οποίους τα χωριά μας κατείχαν πρωτεύοντα ρόλο, καθότι οι πρόγονοί μας συνδέονταν στενά μετά πολλών πρωτεργατών, αθλητών της ελευθερίας μας, αλλά και με αυτόν τον λαμπρό ιεράρχη.
Ως γνωστόν όμως κάποιοι του φέρθηκαν άπρεπα τότε-κατά τον εμφύλιο του 1825-και κακοπάθησε από Έλληνες, όταν οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος και φυλακίστηκε επί τριήμερον εδώ σ’ αυτό το ιστορικό σπήλαιο, οδηγούμενος προς την Γαστούνη, μετά την σύλληψή του στην Μονή Χρυσοποδαρίτισσας Νεζερών κατόπιν διαταγών των Κωλέττη και Γκούρα. Όμως οι κάτοικοι των χωριών μας του παρείχαν φροντίδα και διαμαρτυρήθηκαν για την σύλληψή του. Ο δε Π. Π. Γερμανός τους ευχαρίστησε τότε και ευλόγησε τα χωριά μας κατά την αποχώρησή του.
Η Επανάσταση του 1821 είναι μεγάλος σταθμός στην πορεία του έθνους μας. Σταθμός ανεφοδιασμού ιδανικών για τις επόμενες γενιές και ειδικότερα σήμερα που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές και ανακατατάξεις στον ρουν της ιστορίας μας.
Η εκκλησία μας πρώτη προσέφερε αίμα για τον Ελληνικό λαό. Ολόκληρη η πατριαρχική σύναξη μαζί με τον Πατριάρχη Άγιο Γρηγόριο τον Ε΄, προσεφέρθη στο βωμό της Ελευθερίας.
Ο Άγιος Γρηγόριος Ε΄, απαγχονίστηκε απ’ τους τούρκους ως υποκινητής της εξέγερσης των Ελλήνων και συγκεκριμένα για τα γεγονότα των Καλαβρύτων.
Ο Εθνεγέρτης Π.Π. Γερμανός αναβαπτίσθηκε στο λουτρό του αίματος των Νεομαρτύρων που με την άθλησή τους στάθηκαν ανάχωμα και κράτησαν ζωντανή την πίστη μας, τη χριστιανική μας πίστη, που πάνω εκεί στηρίχτηκε και επενδύθηκε η ιδέα και η πραγμάτωση της ελευθερίας μας μετά από τετρακόσια χρόνια τούρκικης σκλαβιάς.

Για τον Σύνδεσμο Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών
ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.