HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Πολιτική εκδήλωση του Κώστα Σπηλιόπουλου - Ανακοίνωσε κι επίσημα την υποψηφιότητά του

Πολυπληθής ήταν η πρώτη πολιτική εκδήλωση του Κώστα Σπηλιόπουλου στο Αίγιο, όπου ανακοίνωσε κι επίσημα την υποψηφιότητά του για τον δημαρχι...

Πολυπληθής ήταν η πρώτη πολιτική εκδήλωση του Κώστα Σπηλιόπουλου στο Αίγιο, όπου ανακοίνωσε κι επίσημα την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο, ενώ δημοσιοποίησε και 30 ονόματα υποψηφίων με τον συνδυασμό του
Ο πρώην βουλευτής και Υπουργός έκανε λόγο για αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η Αιγιάλεια, ενώπεριγράφοντας το όραµά του, στάθηκε σε δύο βασικούς άξονες, µε πρώτο τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήµου και δεύτερο την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικού προορισµού, παράλληλα µε την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και ιστορικών διαδροµών.
Η ΠΛΗΡΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Αγαπητές και αγαπητοί συνδημότες
H παρουσία μας εδώ δείχνει 2 πράγματα:
1. Αναγνωρίζουμε ότι ο Δήμος η περιοχή μας βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Με πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα μας που μας θυμώνουν, μας θλίβουν και μας απογοητεύουν. Οι δημοτικοί άρχοντες μας αγνοούν και μας προσβάλλουν με τις συμπεριφορές, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Όλοι πια οι πολίτες αυτού του Δήμου έχουν στα χείλη τους τη φράση ”Δεν πάει άλλο”.
2. Δείχνει όμως και κάτι άλλο, ελπιδοφόρο και αισιόδοξο.
Δεν φτάνουν οι διαπιστώσεις και η οργή, δεν φτάνει η κριτική εκ του μακρόθεν. Χρειάζεται η απόφαση να κάνουμε κάτι σημαντικό για τον τόπο μας. Να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση να φέρουμε την ΑΛΛΑΓΗ στο Δήμο μας που πρέπει να κάνει καινούργια αρχή.
Και η παρουσία μας εδώ δείχνει ότι είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι για μία άλλη πορεία του Δήμου μας.
Γιατί θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τη μετριότητα, την ανικανότητα, την πελατειακή λογική, την ίντριγκα, την αδιαφάνεια και τη συναλλαγή.
Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε έναν τόπο προικισμένο από τη φύση. Με ατελείωτες και πανέμορφες παραλίες, με εναλλαγές του τοπίου μοναδικές. Με ημιορεινό και ορεινό όγκο σε άμεση σχέση και αρμονία με το παραλιακό μέτωπο. Με προϊόντα εξαιρετικά κρασιά, σταφίδα, λάδι, εσπεριδοειδή, φρούτα υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης διατροφικής αξίας. Με ανθρώπους δημιουργικούς.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτός ο εξαίρετος τόπος, η Αιγιάλεια, κατοικήθηκε από την αρχαιότητα χιλιάδες χρόνια πριν και σε αυτό τον τόπο ήκμασαν αξιόλογοι πολιτισμοί.
Σ’αυτο τον τόπο ζούμε που στο παρελθόν ήταν τόπος ζηλευτός με ανάπτυξη, παιδεία, πολιτισμό.
Σήμερα όμως βιώνουμε στασιμότητα και παρακμή. Και το χειρότερο χάνουμε σημαντικές από τις κατακτήσεις που είχαμε στο παρελθόν. Το μάθημα των τελευταίων ετών στο Δήμο Αιγιάλειας είναι ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει πάντα χειρότερη.
Θέλω όμως να είμαι συγκεκριμένος και σαφής για την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας και τις τελευταίες οδυνηρές απώλειες και πισωγυρίσματα.
1. Το θέμα του ΤΕΙ και η μεταφορά του από το Αίγιο στην Πάτρα. Πρόσφατα είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο με τον τίτλο ” Το ΤΕΙ ο καθρέφτης των επιτυχιών και των αποτυχιών του Δήμου Αιγιαλείας”. Όπου μεταξύ των άλλων υπενθύμιζα ότι: Πριν 22 χρόνια 17/1/2000 στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο ξεκίνησε το ΤΕΙ Αιγίου με όνειρα και ελπίδες. Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε πει στην ομιλία του: ”Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά το θέμα ίδρυσης σχολών ΤΕΙ στο Αίγιο, αρκεί βέβαια να εξασφαλιστούν οι υποδομές και η λειτουργική βιωσιμότητα τους”.
Η εξαγγελία αυτή δεν ήταν μία πολιτική απόφαση για την ίδρυση μιας ακόμα σχολής ΤΕΙ.
Ήταν ένας σχεδιασμός για δημιουργία campus τεχνολογικής εκπαίδευσης ευρωπαϊκού επιπέδου σύμφωνα με δηλώσεις του τότε Γ.Γ. τεχνολογικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.
Και βέβαια η εξαγγελία αυτή έγινε μετά από οργανωμένη, σκληρή και τεκμηριωμένη δουλειά, συζητήσεις, διαβουλεύσεις, επιχειρήματα, συμμαχίες ώστε να πειστεί το ΤΕΙ της Πάτρας, το υπουργείο και η κυβέρνηση. Αλλά και για να παρακαμφθούν τα γνωστά εμπόδια που ορθώνονταν όταν κάτι ξεκινούσε να δημιουργηθεί στο Αίγιο.
Και να μου επιτρέψετε μία προσωπική αναφορά για μένα ήταν ένα προσωπικό στοίχημα και μία υπόσχεση στο ομόθυμο αίτημα της Αιγιάλειας. Και τα καταφέραμε.
Δυστυχώς, ενώ ξεκίνησε η λειτουργία του ελπιδοφόρα, καταλήξαμε να ζούμε σήμερα τη μεγάλη απογοήτευση της μεταφοράς της φυσικοθεραπείας, της μοναδικής σχολής που απέμεινε, στην Πάτρα.
Φάνηκε καθαρά και αναγνωρίστηκε από όλους, ότι η απόφαση μεταφοράς της φυσικοθεραπείας ήταν μία καθαρά πολιτική απόφαση. Γιατί δεν βασίστηκε σε ακαδημαϊκά κριτήρια, ούτε σε κριτήρια καλύτερης λειτουργίας, υποδομών, εκπαίδευσης και εργασιακής αποκατάστασης.
Δυστυχώς υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτή τη δυσμενή κατάληξη.
Την πρώτη μεγάλη ευθύνη τη φέρει η Δημοτική Αρχή που δεν μπόρεσε, δεν έπεισε, δεν βρήκε υποστηρικτές και συμμάχους για να υπερασπιστούν μία δίκαιη υπόθεση και ένα σημαντικό κεκτημένο.
Εξίσου όμως σημαντική ευθύνη φέρει και η αξιωματική αντιπολίτευση που παρότι πρόσκειται πολιτικά το κυβερνητικό κόμμα έδειξε αδυναμία πίεσης, έλλειψη διεκδίκησης και απουσία παρέμβασης.
Το χρεώνονται από κοινού σαν μία μεγάλη αποτυχία. Την οποία καταλογίζουν οι πολίτες. Διότι στο τέλος αυτό που μετράει για τον πολίτη είναι το αποτέλεσμα και όχι τα λόγια ή οι κινητοποιήσεις για τα μάτια του κόσμου.
2. Όλοι γνωρίζουμε ότι το φλέγον αγροτικό ζήτημα της Αιγιάλειας, είναι το σταφιδικό.
Η ΠΕΣ λόγω της COVID εγκλωβίστηκε με ένα απόθεμα σταφίδας 8 χιλιάδων τόνων. Ζήτησε λοιπόν όπως όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στήριξη από την κυβέρνηση.
Πράγματι η κυβέρνηση μοίρασε 43 δις ευρώ για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων της COVID. Η ΠΕΣ ζήτησε 8 εκατομμύρια για να καλύψει το δικό της πρόβλημα.
Το αίτημα αυτό δεν ικανοποιήθηκε και το πρόβλημα μεταφέρθηκε στους 6.000 σταφιδοπαραγωγούς με συνέπεια να κατρακυλήσει η τιμή του προϊόντος. Έτσι οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και ένα σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν χωρίς στήριξη. Και η τοπική οικονομία κινδυνεύει με σημαντική συρρίκνωση.
Η Δημοτική Αρχή από αυτή την υπόθεση ήταν απούσα και αδιάφορη. Αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου συντάχθηκε με αυτούς που επιδιώκουν το χτύπημα της ΠΕΣ και τη μείωση της τιμής του προϊόντος. Αυτό αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος και ασφαλώς δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης 6.000 οικογενειών αγροτών.
Δεν διεκδίκησαν, δεν έπεισαν, δεν μπόρεσαν, δεν ήθελαν. Οι αγρότες γνωρίζουν πολύ καλά ότι το παιχνίδι χάθηκε γιατί δεν υπήρξε ισχυρή φωνή, δεν υπήρξαν σύμμαχοι, δεν υπήρξαν υποστηρικτές και την ευθύνη τη χρεώνουν και στους δύο: δημοτική αρχή αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση.
3. Θέλω να πω δυο λόγια για το θέμα της κεντρικής Πλατείας του Αιγίου.
Το έργο αυτό είναι μνημείο ανικανότητας, άγνοιας και πεδίο άγονου ανταγωνισμού. Έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο η κατασκευή της πλατείας και καθρέφτης του Δημοτικού έργου. Αλλά και αποτέλεσμα της πολιτικής των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη για τα θέματα του Δήμου.
Για όσους ρωτούν πότε θα ολοκληρωθεί το έργο της πλατείας και αν μπορεί αυτή η δημοτική αρχή να το κάνει η απάντηση έρχεται από την ίδια τη δημοτική αρχή. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε: ” Για την Πλατεία Αγίας Λαύρας δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε σαφές χρονοδιάγραμμα”.
Εδώ και πολύ καιρό έχουμε παρατηρήσει ένα ατελείωτο παιχνίδι μεταξύ Δημοτικής Αρχής του κ. Καλογερόπουλου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Γούτου για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη θλιβερή εικόνα της πλατείας.
Οι πολίτες του Αιγίου είναι πεπεισμένοι και το λένε ευθέως. Και οι δύο φέρουν ευθύνη για το κατάντημα αυτό. Δεν μπορούν και δεν ξέρουν. Εμείς και μπορούμε και ξέρουμε πώς πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο της πλατείας.
Αγαπητοί συνδημότες ο κατάλογος των αποτυχιών που χαρακτηρίζουν το Δήμο μας και τον έχουν οδηγήσει σε παρακμή είναι πολύ μεγάλος και θα μπορούσαμε να μιλάμε πολλές ώρες. Βέβαια την κατάσταση αυτή τη βιώνει καθημερινά ο πολίτης στη ζωή του.
Θα αναφέρω 1 ακόμη θέμα γιατί το θεωρώ από τα σημαντικότερα.
Είναι το ζήτημα των σκουπιδιών.
Είναι γνωστό ότι ο δήμος Αιγιάλειας στερείται σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων και ως λύση ανάγκης έχει βρεθεί η μεταφορά τους σε μεγάλες αποστάσεις με τεράστιο κόστος πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Χρήματα που ξεζουμίζουν το δημοτικό ταμείο και στερούν αυτά τα χρήματα από άλλους τομείς και τις κοινότητες που φυτοζωούν και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τις βασικές τους λειτουργίες και ανάγκες.
Πρόσφατα δημοπρατήθηκε από το σύνδεσμο διαχείρισης στερεών αποβλήτων του νομού το εργοστάσιο σκουπιδιών στο Φλόκα. Ο δήμος Αιγίου δε συμπεριλαμβάνεται στους δήμους που θα εξυπηρετηθούν.
Ακούμε τελευταία ότι η λύση θα είναι το εργοστάσιο βιοαποβλήτων. Τι είναι όμως αυτό? Έχει γίνει γνωστό ότι είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε κάποιους δήμους για τα βιοαπόβλητα (αποφάγια). Και βέβαια δεν αποτελεί τη συνολική λύση των σκουπιδιών.
Η λύση πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη, συνολική, οικονομική και περιβαλλοντικά ασφαλής.
Και τέτοια λύση ο δήμος Αιγιάλειας μέχρι σήμερα δεν έχεις σκεφθεί δεν έχει επεξεργαστεί και δεν διεκδικεί δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή. Η οποία ας σημειωθεί ότι έχει εμπλακεί αρνητικά από πολλά έτη πριν στο θέμα των σκουπιδιών με τα γνωστά αποτελέσματα.
Εμείς εδώ όμως σήμερα δεν ήρθαμε για να κάνουμε αντιπολίτευση ή για να περιγράψουμε τα λάθη,τις παραλείψεις, την ανικανότητα, την πελατειακή λογική, την ίντριγκα, την αδιαφάνεια και τη συναλλαγή που επικρατούν στη διοίκηση του δήμου. Αυτά είναι ευρέως γνωστά στους πολίτες οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους με τη φράση ‘’Κάντε κάτι’’.
Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες της Αιγιάλειας και να ανοίξουμε μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία του τόπου μας. Δεν θέλουμε η ανάκαμψη του δήμου να γίνει για ακόμα μία φορά ζητούμενο και να χαθεί στους διαδρόμους ατελείωτων παζαριών και συμβιβασμών.
Δεν θα αφήσουμε ο δήμος Αιγιάλειας να γίνει λάφυρο αδιαφανών συναλλαγών που έχουν ως στόχο τη νομή της εξουσίας και μόνο.
Είμαστε εδώ για να γκρεμίσουμε τα κατεστημένα και ΜΑΖΙ να χτίσουμε το ΝΕΟ ΔΗΜΟ.
Ο τόπος μας η Αιγιάλεια, είναι μία προικισμένη περιοχή με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης. Με θέση και μορφολογία μοναδικές. Με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Με ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου.
Ο τόπος αυτός έχει προοπτικές να γίνει Δήμος δυναμικός και ανοιχτός στο σύγχρονο κόσμο.
Χρειάζεται όμως τη μεγάλη αλλαγή.
Την αλλαγή πορείας. Την αλλαγή προσώπων.
Την αλλαγή μοντέλου.
Η Αιγιάλεια χρειάζεται σχέδιο που θα αναδείξει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και θα στοχεύσει στη δημιουργία ενός Δήμου ‘’Παράδειγμα προς μίμηση’’.
Αγαπητοί συνδημότες πρέπει επιτέλους να καθιερώσουμε μία βασική Αρχή. ”Οποίοι ζητούν την ψήφο των πολιτών οφείλουν να σκέφτονται διπλά και τριπλά οτιδήποτε υπόσχονται”.
Αν θυμηθούμε τι έχουν υποσχεθεί οι διοικούντες το δήμο μας, θα απογοητευτούμε και θα απελπιστούμε. Για τον τρόπο λειτουργίας, για τα σκουπίδια, για το νερό, για τη νομιμότητα των αποφάσεων, για τη χρηστή διαχείριση, για τη διαφάνεια.
Εμείς λοιπόν θα υποσχεθούμε σεβόμενοι την παραπάνω αρχή και τη διαδρομή μας, αλλά κυρίως σεβόμενοι τους συμπολίτες μας ότι ο δήμος θα αλλάξει πορεία.
Θα αποκτήσει φωνή και κύρος.
Θα αποκτήσει συμμάχους και υποστηρικτές που δεν έχει σήμερα.
Θα αποκτήσει δημοκρατικό και διαφανές μοντέλο διοίκησης.
Θα έχει σχέδιο για τις προτεραιότητες και τους στόχους.
Θα έχει σχέδιο ανάπτυξης.
Το δικό μας σχέδιο βασίζεται σε δύο άξονες:
Ο ένας είναι οι βασικές λειτουργίες και υποχρεώσεις του Δήμου.
Τα σκουπίδια, το νερό ύδρευσης και άρδευσης, ο ηλεκτροφωτισμός, το πράσινο, η πολεοδομική και χωροταξική ανασυγκρότηση. Η λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών.
Αυτά είναι οι υποχρεώσεις του Δήμου. Και έπρεπε να έχουν επιλυθεί και να λειτουργούν αρμονικά.
Δυστυχώς όμως κάθε ένα από αυτά είναι και ένα ζητούμενο. Ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, όπως επίσης η εγκατάλειψη των κοινοτήτων με τα καθημερινά τους προβλήματα με τα οποία μάχονται οι πρόεδροι και τα κοινοτικά συμβούλια.
Για εμάς η επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι η βασική και αυτονόητη υποχρέωση. Γιατί μόνο έτσι ο Δήμος μπορεί να πάει μπροστά.
Υπάρχει όμως και ένας δεύτερος άξονας προτεραιότητας.
Θέλουμε ο Δήμος μας να γίνει προορισμός. Να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του, τις ομορφιές του, τις ευκαιρίες του. Έχουμε στόχο να αναδείξουμε τα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής (το κρασί, το λάδι, τη σταφίδα, εσπεριδοειδή) να τα συνδέσουμε με προορισμούς επίσκεψης και με τον τουρισμό. Τα προϊόντα και οι ομορφιές του τόπου μας θα γίνουν στοιχεία της ταυτότητας μας.
Σχεδιάζουμε ένα Δήμο που τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα θα γίνουν ο βατήρας για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.
– Οι συνδέσεις του σιδηροδρομικού σταθμού που είχα την τύχη να σχεδιάσω από δεκαετίας πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Δεν θα μείνουμε στις υποσχέσεις και δεν θα δεχθούμε καθυστερήσεις και εμπόδια.
Άλλωστε πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οι συνδέσεις του σιδηροδρομικού σταθμού Αιγίου με το οδικό δίκτυο είναι στοιχείο αναπόσπαστο του σιδηροδρομικού έργου και υποχρέωση έναντι της Ε.Ε. για την ολοκλήρωση και λειτουργία του σιδηροδρόμου.
Έτσι πλέον ο Δήμος μας αποκτά μεταφορικά δίκτυα, οδικό και σιδηροδρομικό που μας φέρνουν σε εγγύτητα με την πρωτεύουσα και δημιουργούν προϋποθέσεις για οικιστική και τουριστική ανάπτυξη.
– Το λιμάνι θα πάψει πια να είναι ένα έργο χωρίς καμία ανάπτυξη και καμιά προστιθέμενη αξία στον τόπο μας. Πρέπει να μετατραπεί σε μαρίνα κυρίως μεγάλων σκαφών που δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιου είδους και δεν υπάρχουν στον Κορινθιακό κόλπο. Τα οφέλη είναι αυτονόητα και μεγάλα. Θα ετοιμάσουμε σχέδιο προσέλκυσης επενδυτών για αυτό το σκοπό.
– Η παραλιακή ζώνη από την Αιγείρα έως το Λαμπίρι είναι από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας αλλά χωρίς υποδομές και χωρίς τη δυνατότητα να φέρουν τουριστικό ρεύμα στο Δήμο μας.
– Η ορεινή Ανατολική αιγιάλεια με τη λίμνη του Τσιβλού (που είναι μνημείο της φύσης) με τα πανέμορφα χωριά του Χελμού θα έχει ξεχωριστή θέση στο αναπτυξιακό μας σχεδιασμό.
– Η παραλιακή ζώνη του Αιγίου. Αισθητά αναβαθμισμένη, χρειάζεται ολιστικό σχέδιο αναβάθμισης και ανάπτυξης. Είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της πόλης του Αιγίου με ομορφιά και παράδοση. Είναι η όψη της πόλης στη θάλασσα με στοιχεία ιδιαίτερου κάλλους.
– Η χαρτοποιία σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης και ευημερίας του Αιγίου στο παρελθόν, αποτελεί μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για το Δήμο. Μετά τη μεταφορά και του τελευταίου τμήματος ΤΕΙ ανοίγει ο δρόμος για αξιοποίηση άλλου τύπου και προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή. Έχουμε σχέδιο και ιδέες για να μετατραπεί αυτός ο χώρος, από χώρο που φέρνει μνήμες και νοσταλγία, σε δυναμικό αναπτυξιακό κομμάτι της περιοχής.
– Θέλω να κάνω μία αναφορά στο θέμα του νερού και της πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί. Είναι γνωστό ότι μεταβαίνουμε σε μία νέα εποχή όπου η κλιματική κρίση αλλάζει ταχύτατα και δραματικά τα δεδομένα στην καθημερινότητα. Η έλλειψη νερού είναι προ των πυλών. Και για ύδρευση και για άρδευση.
Χρειάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης της ΔΕΥΑ και άμεσο σχέδιο για την εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού με δίκαια τιμολόγια που να ανταποκρίνονται στο κόστος και τη λειτουργία της επιχείρησης. Με εξορθολογισμό και καλύτερη οργάνωση. Κυρίως όμως να πάψει πλέον αυτή η επιχείρηση να γίνεται το μακρύ χέρι για πελατειακή και ρουσφετολογική πολιτική. Αυτή η πολιτική θα σταματήσει να υπάρχει. Μας γυρίζει στο παρελθόν, προσθέτει βάρη και κόστος δυσβάσταχτο για τους πολίτες και συντηρεί μία πολιτική που εξοργίζει τους πολίτες.
Ασφαλώς, το διυλιστήριο νερού του Σελινούντα, όραμα πολλών δεκαετιών πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη.
Για όλα αυτά αναλυτικά θα μιλήσουμε στη συνέχεια με στοιχεία και τεκμηρίωση για να γνωρίσει επιτέλους ο πολίτης ότι χρειάζεται στο Δήμο μία πολιτική με σχέδιο, προετοιμασία, στόχους και κυρίως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Αγαπητοί συνδημότες τελειώνοντας θέλω να κάνω μερικές προσωπικές αναφορές.
-Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί τώρα ο Σπηλιόπουλος αποφάσισε με ένα κίνημα νέων ανθρώπων να ζητήσουν την ψήφο των Αιγιωτών για το Δήμο της Αιγιάλειας.
Η απάντηση είναι ότι δεν έχουμε καμία φιλοδοξία για ατομική επιβεβαίωση. Έχουμε κάνει πολλά στην πολιτική μας διαδρομή. Ο λόγος που μας κινητοποίησε είναι ότι βλέπουμε το προσωπικό που διευθύνει το Δήμο τον έχει οδηγήσει στην παρακμή και τη μιζέρια.
Και επιπλέον ότι οι δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν να γίνουν δημοτική αρχή δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανασύνταξης και της ανασυγκρότησης.
Ο Δήμος χρειάζεται αλλαγή μοντέλου, αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή προσώπων, χρειάζεται ΑΛΛΑΓΗ.
Η φιλοδοξία μας είναι να γυρίσουμε σελίδα, να θέσουμε τις βάσεις για ένα σύγχρονο Δήμο, ένα Δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ. Με λειτουργίες που σέβονται τον πολίτη, με ανάπτυξη και βοήθεια στους αδύναμους και τους ανήμπορους. Ένα Δήμο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
– Υπόσχομαι ότι ο Δήμος θα λειτουργήσει με πλήρη διαφάνεια και εντιμότητα. Χωρίς καμία παρεκτροπή. Αυτά τα στοιχεία έπρεπε και πρέπει να είναι αυτονόητα.
Δυστυχώς όμως σήμερα είναι ζητούμενα.
– Έχω μία φιλοδοξία. Να ενώσουμε την κοινωνία μας που διχάζεται με προφανείς σκοπιμότητες.
Όλοι οι πολίτες απαιτούν ισότητα, απαιτούν σεβασμό, απαιτούν να δουν τον όμορφο τόπο μας να προοδεύει.
Ζητούν ο Δήμος να αποκτήσει φωνή και κύρος, να αποκτήσει συμμάχους και υποστηρικτές.
Να σχεδιάζει, να διεκδικεί και να πετυχαίνει στόχους.
Οι Αιγιαλείς απαιτούν να νοιώσουν αισιοδοξία, ελπίδα και υπερηφάνεια για την πορεία του τόπου τους.
Για την Αιγιάλεια από άκρη σε άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ