γράφει ο Δικηγόρος Τάκης Χριστοδούλου Αναγεννιέται στην κοιτίδα του και θα την χτυπήσει πρώτη από όλους. Οσο τα εγκλήματά του κατά της ανθρ...
Οσο τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας δεν σβήνουν , τόσο η γενέθλια γη του, θα υποστεί πρώτη τις συνέπειες της αναζωπύρωσης.
Είναι όρος επιβίωσης της Γερμανίας να καταδικάσει πρώτη απ όλους εμπρακτα το φασιστικό παρελθόν της.
Διαβάζουμε σε σημερινή ανάρτηση του protothema.gr :
Χειροπέδες πέρασαν σήμερα οι γερμανικές Αρχές στον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο του Οίκου του Ρόις, ύστερα από την επιχείρηση «σκούπα» που πραγματοποίησαν σε οικίες υπόπτων μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» που στόχο είχε την ανατροπή της κυβέρνησης του Βερολίνου.
Μετά το πραξικόπημα, στόχος της οργάνωσης ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης με αρχηγό τον 71χρονο Γερμανό πρίγκιπα. Η κυβέρνηση του Βερολίνου είχε έγκυρες πληροφορίες ότι, εξτρεμιστές και ακροδεξιοί, ανάμεσά τους εκτός από τον πρίγκιπα, δικαστές ακόμα και πρώην κομάντο του γερμανικού στρατού «Bundeswehr», σχεδίαζαν πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.Οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε τουλάχιστον 25 συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Reichsbuerger» («Πολίτες του Ράιχ»). Τις τελευταίες ώρες, οι γερμανικές Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» την περιοχή γύρω από το Παλάτι του Δάσους της Θουριγγίας όπως επίσης και την περιοχή του Βερολίνου.
Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», oι επίλεκτες δυνάμεις της χώρας «SEK» έκαναν εφόδους σε πολλά σπίτια, όπως και σε αυτό της δικαστίνας πρώην βουλευτίνας του ξενοφοβικού κόμματος Afd, στην περιοχή Βάνζεε του Βερολίνου. Η επιδρομή της αστυνομίας κατά της ακροδεξιών «Πολιτών του Ράιχ» -όπως λέγεται η οργάνωση- πραγματοποιήθηκε ύστερα από έγκυρες πηγές ότι σχεδίαζαν μια βίαιη «αλλαγή συστήματος».
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας (BKA) και ειδικών μονάδων, όπως η SEK έχουν αναλάβει δράση σε όλη την Γερμανία κατά των «Πολιτών του Ράιχ».
Με την κωδική ονομασία «Soko» (Σκιά), περίπου 3.000 άνδρες πραγματοποίησαν έρευνα σε 137 οικήματα που ανήκουν σε 52 υπόπτους. Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε τουλάχιστον 25 συλλήψεις.
«Σήμερα στις 6 το πρωί, όπως γράφει το γερμανικό δημοσίευμα, ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν σε ένα σπίτι στην κατοικημένη περιοχή Βάνζεε του Βερολίνου. Τρία λεπτά αργότερα, έγινε έφοδος στο κυνηγετικό καταφύγιο Βάιντμανσέιλ στην περιοχή Μπαντ Λόμπενσταν, που βρίσκεται στη Θουριγγία», γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Την ίδια ώρα, η αστυνομία έκαναν έφοδο σε περίπου 30 ακίνητα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και, μεταξύ άλλων, σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων και ένα ξυλουργείο στα Ορεινά Όρη της Σαξονίας. Περαιτέρω έρευνες πραγματοποιήθηκαν στη Βαυαρία, την Έσση, την Κάτω Σαξονία, το Κίτσμπουελ της Αυστρίας και την Περούτζια στην Ιταλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «BILD», ο 71χρονος R. και πρώην βουλευτής του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) όπως και η 58χρονη δικαστίνα από το Βερολίνο, Μπιργκίτ Μαλζάκ Βίνκενμαν, βρίσκονταν επί πολλούς μήνες στο στόχαστρο των γερμανικών Αρχών.
Άλλα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν είναι οι: Μαξιμίλιαν Ε., Μίχαελ Φ., Πάουλ Τ., Νόρμπερτ Τ., Μάρκους Χ., Φρανκ Χ,. Ματίας Χ, Ρουτ Λ., Αντρέας Μ. Τόμας Μ., Χάραλντ Ρ., Ρενέ Ρ., Μελανί Ρ., Ραλφ Σ., Νόρφραμ Σ. Τόμας Τ, Μάρκο Η, Ρίντικγκερ Ρ, και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του αντιμεταναστευτικού κόμματος «AfD» Κριστιάν Β, και Πέτερ Β.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δύο Ρώσοι υπήκοοι, που αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι από τις Αρχές. Η αστυνομία του Βερολίνου είχε μυριστεί το «μυστικό πραξικόπημα» παρακολουθώντας τις κινήσεις ενός άνδρα στην Έσση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, η κυβέρνηση του Βερολίνου είχε πληροφορίες για την ύπαρξη μιας ύποπτης οργάνωσης με στόχο την κατάλυση της δημοκρατίας από πληροφορίες που έλαβε από τις ομοσπονδιακές Αρχές ασφαλείας στο τέλος Αυγούστου του 2022.
Για τον ομοσπονδιακό Γενικό Εισαγγελέα, «Οι κατηγορούμενοι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση που ιδρύθηκε στο τέλος Νοεμβρίου του 2021, με στόχο να ανατρέψει την υπάρχουσα τάξη στη Γερμανία και να την αντικαταστήσει με τη δική της μορφή διακυβέρνησης».
«Η οργάνωση αυτή δεν πτοείται από τη βία. Γνωρίζει ότι θα υπάρξουν και θάνατοι. Ωστόσο, αποδέχεται τουλάχιστον αυτό το σενάριο ως απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα για την επίτευξη της αλλαγής του συστήματος που στοχεύει σε όλα τα επίπεδα», προσθέτει.
Η ιεραρχία του νέου κράτους όπως την φαντάζονταν οι εξτρεμιστές
Μετά το πραξικόπημα, στόχος της οργάνωσης ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης με αρχηγό τον 71χρονο πρίγκιπα Ερρίκο 13ο.
Ο νέος κυβερνητικός μηχανισμός επρόκειτο να ιδρυθεί ως «πριγκιπάτο» σύμφωνα με μοναρχικές Αρχές και να χωριστεί σε διάφορα υπουργεία.
Τα υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης φέρεται να είναι άτομα με θέσεις επιρροής σε κοινωνικά ή οικονομικά ισχυρούς τομείς της δημόσιας ζωής. Στα σχέδια πραξικοπήματος εμπλέκονται και πρώην στρατιώτες αλλά και κομάντο του γερμανικού στρατεύματος «Bundeswehr». Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, αρκετά από τα άτομα αυτά φέρεται να είχαν όπλα που απέκτησαν νόμιμα.
Ποια είναι οργάνωση «Reichsbuerger» («Πολίτες του Ράιχ») στη Γερμανία
Κάποιοι εξ αυτών βλέπουν όλο και πιο θετικά τη δημιουργία ένοπλης πτέρυγας και ετοιμάζονται για την «Ημέρα Χ», κατά την οποία θα εξεγερθούν εναντίον της κυβέρνησης.
Για την γερμανική υπηρεσία «BfV»- που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση εξτρεμιστικών οργανώσεων που απειλούν τη συνταγματική τάξη, ο αριθμός των μελών του κινήματος έφτανε τους 15.600 τον Ιανουάριο- αύξηση πάνω από 50% μέσα σε έναν χρόνο.
Οι περισσότεροι από τους εξτρεμιστές «Πολίτες του Ράιχ» εδρεύουν στη Βαυαρία, όπου εκτιμάται ότι ανέρχονται στους 3.500. Ακολουθούν η Βάδη- Βυρτεμβέργη με 2.500 άτομα, η Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία με 2.200, η Κάτω Σαξονία με 1.400 και η Σαξονία με 1.300. Το εξτρεμιστικό αυτό κίνημα φέρεται επίσης να απεργάζεται σχέδια για δημιουργία ένοπλης πτέρυγας που θα επιδίδεται σε βίαιες ενέργειες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Focus».
«Ετοιμάζονται για την Ημέρα Χ» δήλωσε στο περιοδικό, χωρίς να κατονομαστεί, στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι «Reichsbuerger», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt», είναι ένας χαλαρός συνασπισμός εθνικιστικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, που πιστεύουν πως η σύγχρονη Γερμανία και οι πολιτικοί της θεσμοί ελέγχονται από μια κυβέρνηση- «μαριονέτα», την οποία εγκατέστησαν οι νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, γεγονός που την καθιστά παράνομη.
Πολλά μέλη των «Πολιτών του Ράιχ» φέρεται να πρόσκεινται στην ακροδεξιά και υποστηρίζουν πως το Γ′ Ράιχ (που έλαβε τέλος το 1945 με τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας) θα έπρεπε να επιστρέψει στα σύνορα που είχε πριν το 1937, τα οποία περιλάμβαναν μεγάλες εκτάσεις εδαφών της Πολωνίας, της Τσεχίας και άλλων γειτονικών χωρών.
Στο παρελθόν θεωρούνταν ως γραφικοί συνωμοσιολόγοι, αλλά μια σειρά επιθέσεων εναντίον της αστυνομίας έχει αναγκάσει τη γερμανική κυβέρνηση να ασχοληθεί περισσότερο μαζί τους. Για κάποιους είναι το μελλοντικό πρόσωπο της γερμανικής Ακροδεξιάς.
Κάποιοι ταυτίζονται με το Ράιχ και δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή Γερμανία, και άλλοι κάνουν ρατσιστική ρητορεία με κουλτουριάρικο τρόπο. Ονομάζονται επίσης «Γερμανοί του Ράιχ» ή «Γερμανίτες» και όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, αισθάνονται πολίτες του Τρίτου Ράιχ και το εκδηλώνουν σε κάθε ευκαιρία διατυμπανίζοντας ότι δεν αναγνωρίζουν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, το Σύνταγμα, τα κρατικά της όργανα, τις υπηρεσίες της.
Επιπλέον, αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχει ένας πολίτης απέναντι στο κράτος που διαμένει.
Αυτή η στάση διαπνέεται από την ακροδεξιά ιδεολογία που είναι συνήθης στις τάξεις του ακροδεξιού κινήματος. Ανάμεσα στα μέλη -ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς- υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 που έχουν «ένα κλειστό ακροδεξιό κοσμοείδωλο», όπως υποστηρίζει ο Τίμο Ράινφρανκ, ειδικός σε θέματα δεξιάς ριζοσπαστικής ιδεολογίας στο Ίδρυμα Αμαντέου Αντόνιο.
Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος διευκρινίζει πάντως ότι η ομάδα είναι ετερόκλητη και διασπασμένη κι ότι προσφέρει ιδεολογική στέγη σε «όσους» ζουν στον δικό τους κόσμο, μέχρι ακροδεξιούς νοσταλγούς της Πρωσίας.
Ορισμένοι εξ αυτών δεν πληρώνουν φόρους και πρόστιμα, κυκλοφορούν με πρωσικές ταυτότητες ή με πρωσικούς αριθμούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων και κάνουν το παν για να εκνευρίσουν υπηρεσίες και υπαλλήλους.
Τα αρμόδια υπουργεία σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια έχουν εκδώσει εγκυκλίους με κανόνες για «δύσκολους πελάτες».
O πρίγκιπας Ερρίκος 13ος φέρεται όχι απλά να είναι ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» αλλά ήθελε να αναλάβει αρχηγός κράτος μετά την ανατροπή της κυβέρνησης του Βερολίνου, όπως γράφει η εφημερίδα Bild.
O 71χρονος πρίγκιπας, σχολιάζει η εφημερίδα «Die Welt», διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα ακίνητο νεογοτθικού ρυθμού στο Σάαλντορφ αν ντε Σάαλε, το οποίο λειτουργούσε ως «στέκι» της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Βερολίνου.
Ο πρίγκιπας Ερρίκος 13ος του Οίκου του Ρόις είναι ο ιδιοκτήτης ενός κυνηγετικού καταφυγίου, του Βάιντμανσέιλ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, οι «Πολίτες του Ράιχ» χρησιμοποιούσαν το επιβλητικό κάστρο για τις συναντήσεις τους και εκεί συζητούσαν τα σχέδιά τους για το επικείμενο πραξικόπημα.
Ο 71χρονος Γερμανός πρίγκιπας διέμενε τα τελευταία χρόνια στο Μάιν της Φρανκφούρτης και συγκεκριμένα, στην εύπορη περιοχή Βέστεντ. Η γερμανική αστυνομία έκανε σήμερα το πρωί έφοδο στην πολυτελή οικία του και του πέρασε χειροπέδες, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.
Το 2019, σε ομιλία του σε παγκόσμιο φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη, ο Ερρίκος ο 13ος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του λέγοντας ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δεν είναι κυρίαρχο κράτος.
«Στο Πριγκιπάτο του Οίκου του Ρόις», είπε, «οι πολίτες έχουν «μια ευτυχισμένη ζωή» επειδή οι διοικητικές δομές είναι «διαχειρίσιμες και σαφείς». «Αν κάτι δεν πάει καλά, πηγαίνεις στον πρίγκιπα». «Η διάκριση των εξουσιών είναι «ψευδαίσθηση» για τον πρίγκιπα Ερρίκο τον 13ο. «Η Γερμανία είναι ένα «υποτελές κράτος», είχε υποστηρίζει μεταξύ άλλων, στο φόρουμ «Worldwebforum» διαδίδοντας και αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας.
Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», ο Γερμανός πρίγκιπας είχε επισημάνει τότε ότι, πίσω από τις εξεγέρσεις, όπως η Γαλλική Επανάσταση, υπήρξαν «εκπρόσωποι της δυναστείας των Ρότσιλντ».
«Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το χιτλερικό καθεστώς. Οι πόλεμοι ξεκίνησαν «για να προωθηθεί η εξάπλωση του εβραϊκού πληθυσμού», είχε προσθέσει. Τον Ιούλιο του 2020, ο πρίγκιπας Ερρίκος ο 13ος, παρουσίασε τον εαυτό του ως εκπρόσωπο του Οίκου του Ρόις.
Μιλώντας για τους απογόνους του, είπε ότι κάποιοι τον θεωρούν «έναν γέρο που τα έχει χαμένα» και είναι παγιδευμένος σε θεωρίες συνωμοσίας». Πριν από 14 χρόνια, έλαβε την απόφαση να απομακρυνθεί από τα μέλη της οικογένειάς του αφού δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τις θεωρίες του. Η 58χρονη δικαστίνα από το Βερολίνο Μπριγκίτ Μαλζάκ - Βίνκενμαν είχε εξέχοντα ρόλο στους «Πολίτες του Ράιχ»
Εκτός από τον πρίγκιπα Ερρίκο τον 13ο, η Γερμανίδα δικαστίνα Μπιργκίτ Μαλζάκ Βίνκενμαν κινούσε τα.... νήματα της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ». Θα ήταν μάλιστα το δεξί του χέρι σε περίπτωση που είχε στεφθεί με επιτυχία το πραξικόπημα. Η πρώην βουλευτίνα του ξενοφοβικού κόμματος AfD είδε σήμερα το πρωί τους αστυνομικούς να εισβάλλουν στην οικία της και να της περνούν χειροπέδες. Οι επίλεκτες δυνάμεις «SEK» έφτασαν γύρω στις 6 το πρωί στο σπίτι της, στην περιοχή Βάνζεε του Βερολίνου. Οι Αρχές την συνέλαβαν και, όπως εξηγεί ο γερμανικός Τύπος, συνοδεία αστυνομικών η 58χρονη δικαστίνα μεταφέρθηκε στην Ομοσπονδιακή Αστυνομική Υπηρεσία Εγκλήματος.
Σπούδασε νομικά και ήταν μέλος του αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD από το 2017 έως το 2021. Ανήκε στην εξτρεμιστική «πτέρυγα» του κόμματος. Μετά την αποχώρησή της από την ομοσπονδιακή βουλή «Bundestag», επέστρεψε στην έδρα της, στο περιφερειακό δικαστήριο του Βερολίνου.
Τον Ιούνιο του 2022, η Αριστερή βουλευτίνα, επικεφαλής σε θέματα Δικαιοσύνης, Λένα Κρεκ (αριστερά), υπέβαλε αίτηση για την προσωρινή συνταξιοδότηση της 58χρονης λόγω έντονων αμφιβολιών για την πίστη της στο γερμανικό Σύνταγμα. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή της. Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, η Μπιργκίτ Μαλζάκ- Βίνκελμαν είχε επιφορτιστεί με τον τομέα της Δικαιοσύνης και κυρίως τις «διοικητικές δομές» που σχεδίαζαν οι «Πολίτες του Ράιχ» την περίοδο μετά την ανατροπή της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Die Welt», εκτός από τον πρίγκιπα και την δικαστίνα, υπήρξε και ο «στρατιωτικός βραχίονας» της εξτρεμιστικής οργάνωσης, που περιλάμβανε και πρώην στρατιώτες της Μπούντεσβερ.
Σύμφωνα με κύκλους ασφαλείας, υπήρχαν και μέλη των κομάντο των ειδικών δυνάμεων του γερμανικού στρατεύματος (KSK). Ο πρίγκιπας επρόκειτο να γίνει αρχηγός του κράτους με προσωπικό σύμβουλο τον Τόμας T. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, τα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης προετοιμάζονταν πυρετωδώς για το πραξικόπημα τους τελευταίους μήνες με εκπαίδευση στην σκοποβολή και στρατολόγηση νέων μεσεις και Υγεία. Οι δικαστές Μπιργκίτ Μαλζάκ Βίνκελμαν, Πάουλ Τζ. ,Ροθτ Λ. Ρενέ Ρ. και Μέλανι Ρ. θα αναλάμβαναν επικεφαλής των τμημάτων. Η Βίνκελμαν επρόκειτο να γίνει «υπουργός του Συμβουλίου» αναλαμβάνοντας εξέχοντας ρόλο μετά το πραξικόπημα.
Την ίδια ώρα, αρχηγός του «στρατιωτικού βραχίονα» της οργάνωσης είναι ο Ρίντιγκερ Ο., πρώην αντισυνταγματάρχης, ο οποίος μέχρι τον Απρίλιο του 1996 ήταν διοικητής του Σώματος Αλεξιπτωτιστών στο Καλβ του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ανάμεσα στα καθήκοντά του ήταν η στρατολόγηση νέων μελών, η προμήθεια όπλων και λοιπού εξοπλισμού, η δημιουργία μιας δομής επικοινωνίας και πληροφορικής με προστασία σφαλμάτων, η άσκηση στόχων και η κατάρτιση σχεδίων για τη μελλοντική στέγαση και τροφοδοσία των «εταιρειών εσωτερικής ασφάλειας».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.