HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Συνεδρίασε το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας παρουσία του Διοικητή Π.Υ. Ν. Αχαΐας κ. Φαλίδα (ΦΩΤΟ)

Τα μέτρα πρόληψης και οι δράσεις για την αντιπυρική περίοδο παρουσιάστηκαν και εξετάστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργ...

Τα μέτρα πρόληψης και οι δράσεις για την αντιπυρική περίοδο παρουσιάστηκαν και εξετάστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων που διεξήχθη το πρωί της 2ας Μαΐου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση, στην οποία προέδρευσαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ζησιμόπουλος ο Διοικητής Π.Υ. Ν.Αχαΐας κ. Φαλίδας.
Παραβρέθηκαν: ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων κ. Δημητρόπουλος Ανδρέας, ο υπεύθυνος υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καλ/των κ. Λεχουρίτης Αλέξιος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τζόβολος Ευθύμιος, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλ/των κ. Σταθούλιας Βασίλειος, η Δασάρχης Καλαβρύτων κ. Κολλύρου Αικατερίνη, ο υπάλληλος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δούβος Βασίλειος, ο εκπρόσωπος των εθελοντών κ. Μπαχάς Λεωνίδας, καθώς και ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Καλλαβρύτων και Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αροανίας κ. Βασιλόπουλος Λεωνίδας, ο κ. Φλογεράς Ευθύμιος Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλαβρύτων , ο Προϊστάμενος του Εργοταξίου κ. Σωτηρόπουλος Παρασκευάς, ο κ. Μιχαλόπουλος Δημήτριος της Π.Υ. Καλ/των, ο κ. Πανουτσακόπουλος Βασίλειος Υποδιοικητής του Α.Τ. Κλειτορίας, ο κ. Ρουσινός Γεώργιος εκπρόσωπος της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού & Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου, ο κ. Χαμακιώτης Παναγιώτης του ΕΚΑΒ Καλ/των και κ. Μηλιτσοπούλου Ελένη εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Αντιδήμαρχος κ. Ζησιμόπουλος έκανε απολογισμό της περιόδου που πέρασε ενλω ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την παρουσία, συμμετοχή και συνεισφορά τους και ευχήθηκε καλή αντιπυρική περίοδο.
Ο ο Διοικητής Π.Υ. Ν.Αχαΐας κ. Φαλίδας αναφέρθηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό στον τομέα της πρόληψης και ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας, ενω έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σχεδιασμό εκκενώσεων οικισμών και χωριών σε περιπτώσεις κινδύνου. Ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων αναφέρθηκε αναλυτικά στον επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει πρόληψη, σχέδια άμεσης επέμβασης, κατανομή αρμοδιοτήτων και γενικό συντονισμό
Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν οι συμμετέχοντες οι οποίοι αναφέρθηκαν στα μέτρα που έχει λάβει έκαστη υπηρεσία και στις ενέργειες που έχει προβεί προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εκδήλωσης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς. Όλες οι πλευρές επισήμαναν την ανάγκη να εδραιωθεί κουλτούρα πρόληψης τόσο μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών όσο και μεταξύ των πολιτών προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα έκτακτα συμβάντα.
Αξίζει να σημειωθεί οτι για άλλη μια φορά η Δασάρχης κα Κολλύρου αναφέρθηκε στην οριακή κατάσταση της δασικής υπηρεσίας και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.