HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Πολίτες έδωσαν το παρόν για το περιβάλλον

Εθελοντές πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν το παρόν για το περιβάλλον την Κυριακή 11 Ιουνίου το πρωί, στη δράση καθαριότητας της παραλίας της Αγ...



Εθελοντές πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν το παρόν για το περιβάλλον την Κυριακή 11 Ιουνίου το πρωί, στη δράση καθαριότητας της παραλίας της Αγυιάς και του πάρκου του έλους.
Στο σημείο συνάντησης συγκεντρώθηκαν παρέες κάθε ηλικίας και μέλη ομάδων περιβαλλοντικής δράσης, όπου με πολύ διάθεση και ενέργεια ανυπομονούσαν να ξεκινήσουν τη φροντίδα της περιοχής.
Άξια επαίνου είναι η συμμετοχή γονέων με πολύ μικρά παιδάκια, που επέλεξαν με αυτόν τον άμεσο τρόπο να εμφυσήσουν στα παιδιά τους από νωρίς την κουλτούρα της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες έλαβαν το απαραίτητο εξοπλισμό και σκόρπισαν σε διάφορες κατευθύνσεις.
Η δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από περίπου 3 ώρες με πάνω από 30 συμμετέχοντες και αποτελεσματική αποκομιδή απορριμμάτων με σχεδόν αντίστοιχο αριθμό σε σακούλες.
Αυτό που παρατηρήθηκε για το συγκεκριμένο σημείο δράσης, ήταν - δυστυχώς – το γεγονός πως τα απορρίμματα που συγκεντρωθήκαν, στην πλειοψηφία τους ήταν συσκευασίες προϊόντων καθημερινής κατανάλωσης, οπότε και προκαλούνται από τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ σε μικρότερο βαθμό βρέθηκαν απορρίμματα άλλων ειδών.
Παράλληλα με τον καθαρισμό πραγματοποιήθηκε περίπατος στα δρομάκια του έλους και ξενάγηση από μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, όπου μετέδωσε τους συμμετέχοντες χρήσιμες πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα του οικοσυστήματος του έλους.
Η καθαριότητα της Παραλίας της Πλαζ του ΕΟΤ οργανώθηκε στο πλαίσιο της της ευρύτερης εκστρατείας ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ – ΑΧΑΪΑ 7-11 Ιουνίου 2023, η οποία εξελίχθηκε σε 5 μεγάλες πόλεις της Αχαΐας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την προσωπική και συλλογική δράση. Πρόκειται για μία ενέργεια που πραγματοποιείται ετησίως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και προσκαλεί κάθε πολίτη να ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Πράσινου Ταμείου, με την υποστήριξη της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. . ενώ η εθελοντική καθαριότητα της παραλίας Πλαζ ΕΟΤ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις ομάδες Project KαΠα, ΔΙΑΒΑ, ΟΙΚΙΠΑ και Intermedia KT.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.