HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΦΕΛΛΟΗ: Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ήταν απλά η αφορμή

Για τους... υπερήλικες που συγκεντρώθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο υπέροχο γήπεδο των Καλαβρύτων το ποδόσφαιρο ήταν απλά η αφορμ...



Για τους... υπερήλικες που συγκεντρώθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο υπέροχο γήπεδο των Καλαβρύτων το ποδόσφαιρο ήταν απλά η αφορμή. Στόχος και αιτία ήταν η γνωριμία, η συναναστροφή, η ανταλλαγή απόψεων και η δημιουργία νέων αναμνήσεων. Οι βετεράνοι της ιστορικής ΑΕ Καλαβρύτων και οι βετεράνοι της Σελιάνας, ενός μικρού χωριού στα σύνορα της Αχαΐας με την Κορινθία, το πέτυχαν αυτό. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από αυτό καθαυτό το φιλικό παιχνίδι παρουσίασε το μικρό τελετουργικό προηγήθηκε. Εκεί οι βετεράνοι της ΑΕΚ Καλαβρύτων είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τους επαναστάτες Σελιανίτες που έφτασαν στα Καλάβρυτα, από τους πρώτους, το 1821. Για την Αρχαία ΦΕΛΛΟΗ που έχει ιστορία τουλάχιστον 3.500 χρονών και βρίσκεται εκεί που τώρα είναι η Σελιάνα.

Με τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, καλωσόρισε τους Σελιανιτες, αναφέρθηκε στο νόημα τέτοιου είδους φιλικών παιχνιδιών και ανάλυσε το σχεδιασμό του για ένα σύγχρονο, εφάμιλλο των ευρωπαϊκών, προπονητικό κέντρο ποδοσφαίρου στα Καλάβρυτα πώς θα τονώσει ακόμα περισσότερο την οικονομική ζωή της πόλης και των κατοίκων της. Είχε την ευκαιρία μάλιστα να βραβεύσει το Σελιανίτη Κώστα Κοτσανά πού είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του Μουσείου της Τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων. Ο δήμαρχος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μουσείο και υποσχέθηκε στον Κώστα Κοτσανά ότι θα το επισκεφτεί. Στην εύστοχη παρέμβαση του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιάνας "Η ΦΕΛΛΟΗ", Δημήτρης Μπαλής τόνισε ότι θα ήταν ευχής έργο ένα νέο σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση να συμπεριλαμβάνει συνενώσεις χωριών και δήμων με βασικό κριτήριο τους ορεινούς όγκους στους οποίους βρίσκονται.

Με πρόταση του δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου ο αγώνας έγινε προς τιμήν του πρώτου και μοναδικού δημάρχου του δήμου Αιγείρας (1998-2010) Δημήτρη Μυλωνά. Οι Σελιανιτες, με τη σειρά τους, βράβευσαν τον Τάκη Βαρβιτσιώτη για την 40χρονη και πολύπλευρη προσφορά του στο Καλαβρυτινο ποδόσφαιρο. Βράβευσαν επίσης το δημοσιογράφο της Ωρας των Καλαβρύτων και του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS Νίκο Κυριαζή, παλιό συνεργάτη και συνοδοιπόρο των Χελάκη και Μπαλή.  
Το αποτέλεσμα της φιλικής αναμέτρησης δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αλλωστε Σελιανιτες και παλαίμαχοι Καλαβρυτινοί, χάσουν κερδίσουν, καταλήγουν στην ταβέρνα και σηκώνουν τα ποτήρια τους κάνοντας σχέδια για το επόμενο παιχνίδι, την επόμενη εμπειρία, τη δημιουργία της επόμενης ανάμνησης. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου της Σελιάνας "Η ΦΕΛΛΟΗ" απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Αλέξη Χουλιάρα, ψυχή των βετεράνων της ΑΕ Καλαβρύτων, για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.