«Μαζί προχωράμε μπροστά. Καταφέραμε πολλά για το Δήμο μας, μαζί θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα». Με τη φράση αυτή ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θ...
Με τη φράση αυτή ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για το Δήμο Καλαβρύτων-Δύναμη Δημιουργίας και Προοπτικής» ανήγγειλε την υποψηφιότητα του για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές αλλά κι ένα πρώτο περίγραμμα των στόχων του συνδυασμού για την επόμενη περίοδο.
Στη γεμάτη από κόσμο πλατεία Κέρτεζης, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κ. Παπαδόπουλος υποδέχθηκε τα μέλη και τους φίλους του συνδυασμού του επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «πριν από τέσσερα χρόνια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της δημοτικής αρχής είχαμε δώσει μια υπόσχεση. Να βάλουμε ξανά το Δήμο Καλαβρύτων σε τροχιά ανάπτυξης. Να ξαναδώσουμε στο τόπο μας πνοή, όραμα, ελπίδα και προοπτική».
Και πρόσθεσε: «Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, παρ’ όλες τις δυσκολίες, παρ’ όλες τις αναποδιές που βρέθηκαν στο δρόμο μας -και δεν ήταν λίγες- για ένα πράγμα είμαι απόλυτα σίγουρος. Κρατήσαμε το λόγο μας. Κρατήσαμε την υπόσχεση μας. Και την κρατήσαμε στο ακέραιο».
Ο κ. Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι γνώμονας της πολιτικής δράσης του Δήμου Καλαβρύτων ήταν η λύση των προβλημάτων του τόπου. Χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Και η οικοδόμηση προοπτικών για το μέλλον.
«Η πολιτική είναι συλλογική δουλειά και έχει συλλογικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων. Προσθέτοντας ότι «δεν αρκεί ο ένας, ούτε ο πρώτος, ούτε ένα σύνολο συνεργατών αν δεν υπάρχει η δύναμη που πηγάζει απ’ τη συνέργεια, τη σύμπλευση και τη συνεργασία μιας ευρύτερης ομάδας. Και εγώ ήμουν τυχερός που ανήκα σ’ αυτή την ομάδα».
Και όπως υπογράμμισε, παρά την πανδημική κρίση και τις συνοδές κρίσεις που ακολούθησαν, η δημοτική αρχή του Δήμου Καλαβρύτων επέμεινε σε δυο βασικούς άξονες:
∙ Πρώτον, στη καθημερινότητα του δημότη. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος «εδώ έγινε μια τεράστια προσπάθεια ώστε να καλυφθούν κενά που έρχονταν απ’ το παρελθόν αλλά και πολλές νέες ανάγκες. Μιλάω για τη δημοτική και αγροτική οδοποιία, για τη σχολική στέγη, για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, τους κοινόχρηστους χώρους, τις αστικές αναπλάσεις, ασφαλώς την Πολιτική Προστασία, τον δημοτικό φωτισμό, τον εξηλεκτρισμό, το Περιβάλλον, τις αθλητικές υποδομές, τις δράσεις πρόληψης στην Υγεία κ.α.»
∙ Και όπως πρόσθεσε: «Αλλά και για έργα που έχουν σημαντικό όφελος στην καθημερινότητα του δημότη, έστω και αν δεν φαίνονται».
Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος έκανε πληθώρα αναφορών στη φιλοσοφία διοίκησης του Δήμου
Αφού αναφέρθηκε στις δράσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών, μεταξύ άλλων, εστίασε σε πρωτοβουλίες με στρατηγικό στόχο την εξωστρέφεια του Δήμου.
Για παράδειγμα, όπως είπε, ο Δήμος Καλαβρύτων, ήταν ο μόνος σ’ όλη την Ελλάδα που για την επέτειο των 200 χρόνων απ’ την Επανάσταση στην Αγία Λαύρα, οργάνωσε ανοικτή εκδήλωση στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών το οποίο, σημειωτέον, αναπλάστηκε με έργο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και με δαπάνες του Ιδρύματος Μαρτίνου.
«Οργανώσαμε, λοιπόν, συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Πολυφωνική Πατρών η οποία, πλέον, καθιερώθηκε, έγινε θεσμός. Πέρυσι με τον Γιώργο Νταλάρα, φέτος με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μανώλη Μητσιά, στις 11 Αυγούστου. Όπως θεσμός θα γίνει και το Φεστιβάλ του Χελμού», όπως είπε ο δήμαρχος Καλαβρύτων.
Ειδικά για το Φεστιβάλ Χελμού είπε ότι με 11.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, με συναυλίες και καλλιτεχνικά γεγονότα, με φυσιολατρικές και αθλητικές δραστηριότητες έφερε αυτονόητα και πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία, στον τοπικό παραγωγικό ιστό και στην προβολή όλου του Δήμου Καλαβρύτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Αναφορά, πολύ σύντομη, έκανε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων σε δράσεις όπως:
∙ Την αναβάθμιση των εκδηλώσεων για την Επανάσταση του 1821 και για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
∙ Το έργο εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου, ύψους 22,6 εκατομμυρίων ευρώ.
∙ Τη μελέτη για το Πλανητάριο και το Ανοικτό Θέατρο στη Μαθητική Εστία.
∙ Τη μελέτη για το Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης που -μετά την ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου- θα στεγαστεί στο παλιό Δημαρχείο.
∙ Τη μελέτη για την επέκταση του Οδοντωτού στην Αγία Λαύρα.
∙ Η ψηφιοποίηση του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
∙ Οι νέες δράσεις που αναδεικνύουν το Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», με το πρόγραμμα Σκάι-λάιτ και τη σύνδεση του με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία,.
∙ Το Σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά που όλο και περισσότερο προσελκύει το επιστημονικό ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον επισκεπτών.
∙ Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Χελμό-Βουραϊκό ως φυσικό μνημείο με παγκόσμια ακτινοβολία.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος στην ομιλία του «όλα αυτά δείχνουν ότι δεν είμαστε πια η απομονωμένη περιοχή που βρίσκεται μακριά απ’ το κέντρο των εξελίξεων. Αλλά μια περιοχή που προχωράει μπροστά και διεκδικεί το ρόλο της».
Και όπως πρόσθεσε: «Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν έγιναν πάρα πολλά. Όμως, δεν έγιναν όλα. Έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας. Ώστε με συνεκτικό σχέδιο, με παρακαταθήκη το έως τώρα έργο μας, με γνώση των συνθηκών και των αναγκών αλλά και με ρεαλισμό να συνεχίσουμε τη σταθερή πορεία μας μπρος το αύριο. Ενωμένοι, αποφασισμένοι, κάτω απ’ τον κοινό στόχο να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο, με περισσότερη σιγουριά κι ευημερία για όλους μας, με περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά μας. Αυτό είναι το επόμενο στοίχημα».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.