HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαβρύτων "καθάρισε" τον αιγιαλό στην Ανατολική Αιγιάλεια

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε παραλίες τις ανατολικής Αιγιάλειας, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαβρύτων,...



Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε παραλίες τις ανατολικής Αιγιάλειας, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαβρύτων, συνοδευόμενος από στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας και άντρες τις ΕΛΑΣ για παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας από τουριστικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες. Ελέγχθηκαν δεκάδες επιχειρήσεις και σε 5 από αυτές βεβαίωσαν παραβάσεις της νομοθεσίας για τον αιγιαλό και οδήγησαν τους 5 υπεύθυνους των επιχειρήσεων στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της καταπάτησης αιγιαλού και της μεταβολής αιγιαλού.
Κατά την αυτόφωρη διαδικασία στο Αυτόφωρο Τριμελές πλημμελειοδικείο Καλαβρύτων μετά από πρόταση του Εισαγγελέα κ. Δημητρίου Λιανόπουλου, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν με βαριές ποινές.
Στον 1ο και στον 2ο επιβλήθηκαν ποινές, 2 έτη και 6 μήνες και χρηματική ποινή 2 χιλιάδων, στον 3ο 23 μήνες και 1500€, στον 4ο 2 έτη και 9 μήνες και 3 χιλιάδες και στον 5ο συνολική ποινή 2 έτη και 500€ χρηματικό πρόστιμο. Οι ποινές είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα, πλην του τμήματος ποινής 2 μηνών για τον καθένα και η Έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής της εγγύησης και την άμεση απομάκρυνση των ομπρελών - καθισμάτων - τραπεζών από τον χώρο του αιγιαλού. Και οι 5 επιχειρηματίες κατέβαλαν την επιβαλλόμενη εγγύηση και απομάκρυναν τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες και έτσι δεν οδηγήθηκαν στην εκτέλεση της ποινής φυλάκισης.
Να σημειώσουμε οτι ήταν οι πρώτες καταδίκες πανελλαδικά για τα συγκεκριμένα αδικήματα.
Ρεπορτάζ kalavrytanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.