HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Χάος με την κτηματογράφηση - Οικισμοί εντός αστικής ζώνης... δασικοί

Χάος επικρατεί με την κτηματογράφηση και την προανάρτηση των χαρτών αφού ιδιοκτήτες διαπιστώνουν μεγάλα προβλήματα στις ιδιοκτησίες που δήλω...



Χάος επικρατεί με την κτηματογράφηση και την προανάρτηση των χαρτών αφού ιδιοκτήτες διαπιστώνουν μεγάλα προβλήματα στις ιδιοκτησίες που δήλωσαν. Εκτός από προβλήματα όπως ασυμφωνία περιγράμματος που δηλώθηκε με το περίγραμμα που τελικά αναρτήθηκε, κατακερματισμό ιδιοκτησιών σε επιμέρους ΚΑΕΚ, που όμως δηλώθηκαν ως ενιαίες με τίτλο και τοπογραφικό ή μετρημένο περίγραμμα, και άλλα, έχουμε και το μεγάλο πρόβλημα κυρίως στην επαρχία με την ασυμφωνία δασικής πληροφορίας με τον κυρωμένο Δασικό Χάρτη. Έτσι πολλές ιδιοκτησίες χαρακτηρίζονται δασικές ακόμα  μέσα σε οικισμούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πόλη των Καλαβρύτων που ένα μεγάλο μέρος οικισμών εντός πόλεως, πχ ο οικισμός "Τζιλαρδή", αλλά και στον αναδασμό , όπου έκπληκτοι κάτοικοι διαπίστωσαν στην προανάρτηση οτι οι περιουσίες τους είναι... δασικές. Οι ενστάσεις (έχει δοθεί παράταση λίγων ημερών έως 21 Νοεμβρίου 2023) έχουν πολύ μικρό χρονικό ορίζοντα με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες αλλά και οι μηχανικοί και τοπογράφοι να είναι σε απόγνωση. 
Ο Σύλλογος Τοπογράφων Μηχανικών, με επιστολή του προς το Ελληνικό Κτηματολόγιο, τονίζει ότι, επειδή η δυσφορία των πολιτών και η φόρτισή τους είναι μεγάλη όταν διαπιστώνουν ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν καταχωρηθεί λάθος, θεωρείται αναγκαίο να διακοπεί η προανάρτηση, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και σε άλλες περιοχές μελέτης και να επανεξεταστεί το σύνολο του μελετητικού αντικειμένου, προκειμένου να είναι δυνατή η ολοκλήρωση του έργου της κτηματογράφησης με επιτυχία.
Τι πρέπει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης;
1ον) Να ελέγξει προσεκτικά όλα τα στοιχεία των δύο αρχείων (Απόσπασμα Κτηματολογικού Πίνακα και Απόσπασμα Κτηματογραφικού Διαγράμματος). Το πρώτο περιλαμβάνει την περιγραφή των ακινήτων και τη νομική πληροφορία που τα αφορά. Στο δεύτερο απεικονίζεται το γεωτεμάχιο (όρια, θέση).
2ον) Σε περίπτωση που τα καταγεγραμμένα στοιχεία είναι σωστά, δεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια.
3ον) Σε περίπτωση που διαφωνεί με κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να υποβάλει αίτηση διόρθωσης/ένσταση είτε ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής στο e- ktimatologio, είτε δια ζώσης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης, συνυποβάλλοντας τα έγγραφα που τεκμηριώνουν την αντίρρησή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.