Ο Καθηγητής Γιώργος Χρούσος είναι «ο πλέον μνημονευόμενος επιστήμων της χώρας μας και μεταξύ των 100 κορυφαίων διεθνώς», όπως επεσήμανε και...
Με την αναφορά αυτή ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος υπογράμμισε το ιδιαίτερο επιστημονικό κύρος και την διεθνή ακτινοβολία του Ακαδημαϊκού, Καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας Γιώργου Χρούσου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης προς τιμήν του που φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Απανταχού Αχαιών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία του Συντονιστή και Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Θεόφιλου Βασιλείου. Ακολούθησε η παρουσίαση του Συνδέσμου απ’ τον Πρόεδρο του Αλέξανδρο Κωστόπουλο (με αφορμή και την επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνδέσμου) ενώ, πέραν του Δημάρχου Καλαβρύτων, για τον Καθηγητή Γιώργο Χρούσο-καταγόμενο απ’ την Κερασιά Λεχουρίου Καλαβρύτων- μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης κι ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Χάρης Κατσαρδής.
Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία απ’ τον κ. Χρούσο με τίτλο «Το στρες στη ζωή μας».
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η εκλογή του Καθηγητή Γιώργου Χρούσου στην Ακαδημία Αθηνών ήταν πέρα για πέρα αναμενόμενη ως μια αναγκαία και οφειλόμενη αναγνώριση της προσφοράς του εκ μέρους του κορυφαίου Πνευματικού Ιδρύματος της χώρας μας. Ήταν παράλληλα και το φυσικό επιστέγασμα μιας λαμπρής επιστημονικής διαδρομής και ενός ακαταπόνητου και αποδοτικού ερευνητικού έργου που υπερβαίνει κατά πολύ τα σύνορα της πατρίδας μας. Για όλα αυτά είμαστε περήφανοι εμείς εδώ στα Καλάβρυτα για τον Καθηγητή Χρούσο. Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για όσα έχει καταφέρει και κυρίως για όσα έχει προσφέρει».
Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο ερευνητικό έργο του κ. Χρούσου στο πεδίο του στρες ενώ επεσήμανε ότι στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να έχουμε πολύ καλούς γιατρούς.
«Το αποδεικνύει άλλωστε κι ο ίδιος ο Καθηγητής. Με πάνω από χίλιες πρωτότυπες εργασίες, δημοσιευμένες σ’ επιστημονικά περιοδικά υψηλού συντελεστή απήχησης και με 188.000 γιατρούς σ’ όλο τον κόσμο να κάνουν αναφορές στον ίδιο, να τον επικαλούνται δηλαδή στις δικές τους εργασίες», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.
Και έκλεισε την τοποθέτηση του αναφέροντας ότι «αυτός ο ιστορικός, ορεινός τόπος, με τον μικρό πληθυσμό αλλά με την μεγάλη αλληλουχία συμβολισμών και με την ανεκτίμητη συμβολή στους εθνικούς αγώνες, μέσα σε λίγες εβδομάδες μπήκε δυο φορές στην Ακαδημία Αθηνών και υποχρέωσε τους ακαδημαϊκούς να στρέψουν εδώ το ενδιαφέρον τους»: Η πρώτη φορά ήταν στις 7 Δεκεμβρίου, με την εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Ακαδημίας Μιχάλη Σταθόπουλου και του επίσης Ακαδημαϊκού, πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 80 χρόνια απ’ το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Η δεύτερη φορά ήταν δυόμισι μήνες αργότερα. Με την εκλογή του Καθηγητή Γιώργου Χρούσου ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας.
«Αυτή η σύμπτωση των γεγονότων μάς κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον του τόπου μας. Και όπως λέει και ο κύριος Χρούσος η αισιοδοξία καταπολεμά το στρες και την κατάθλιψη, είναι συστατικό μακροζωίας και ευζωίας», σημείωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.