HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων

Μια γιορτή γεύσεων, αρωμάτων και εθελοντισμού ήταν το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κλ...



Μια γιορτή γεύσεων, αρωμάτων και εθελοντισμού ήταν το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας, τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου 2024 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Σκοπός του φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικής δράσης μέσω της γνωριμίας των παραγωγών με το ευρύτερο κοινό.
Η διοργάνωσή του την ίδια ημέρα με τον 3ο Αγώνα Δρόμου-Πεζοπορίας «Κλεόμαντις ο Κλειτόριος», έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στο γεγονός, καθώς η πλατεία της Κλειτορίας κατακλύστηκε από μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ξένων και ντόπιων, καθώς και από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Οι παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τυροκομικά- γαλακτοκομικά προϊόντα (όπως Φέτα ΠΟΠ, γραβιέρα, γιαούρτι κ.α.), ντόπια κρέατα, αρωματικά φυτά (όπως ρίγανη και τσάι) και φυσικά το ιδιαίτερο μέλι που παράγεται στην περιοχή μας, το μέλι ελάτης πέρλα ή βανίλια.
Με πρωτοβουλία των γυναικών της Κλειτορίας και του παραδοσιακού φούρνου «Ξυλόφουρνος Δημόγιαννη» προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα (μπακλαβάς, καρυδόπιτα), κατασκευασμένα με αγνά προϊόντα της περιοχής μας όπως καρύδια, μέλι, αυγά.
Οι μαθητές/μαθήτριες του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κλειτορίας, ως οικοδεσπότες προσκάλεσαν, ξενάγησαν τους επισκέπτες στα περίπτερα του φεστιβάλ, τους ενημέρωσαν για τα τοπικά προϊόντα και τέλος τους πρόσφεραν τοπικά γλυκίσματα.
Η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από τους συμμετέχοντες, επισκέπτες, παραγωγούς, παιδιά καθώς και από τους κατοίκους της Κλειτορίας και της ευρύτερης περιοχής, γεμίζοντας μας χαμόγελα, χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον τέτοιων πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της περιοχής μας. Η επιτυχία της απέδειξε, για ακόμα μία φορά, πως οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες σχολείων και συλλόγων όταν συνδυάζονται με τη συνεισφορά αρχών και λοιπών φορέων, ανοίγουν το δρόμο στη νέα γενιά.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του γεγονότος αυτού.
Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας σε όσους στήριξαν το εγχείρημά μας:
• Στο Δήμο Καλαβρύτων, υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη το Φεστιβάλ.
• Στη Δ. Ε. Κλειτορίας.
• Στους συνεργαζόμενους Συλλόγους:
Πολιτιστικό Σύλλογο Κλειτορίας και Επιχειρηματικό Σύλλογο Κλειτορίας
• Και κυρίως στους Παραγωγούς που συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ:
Τυροκομικά- Γαλακτοκομικά προϊόντα:
• Τυροκομείο Μηλιτσόπουλος Θεόδωρος – Κλειτορία (https://militsopoulos.gr/)
• Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών – ΕΑΣ Καλαβρύτων (https://www.kalavritacoop.gr/)
• Οικογένεια Δαφαλιά Οικογένεια Δαφαλιά Παραδοσιακό Γιαούρτι Καλαβρύτων




Προϊόντα Μελισσοκομίας:
• Κουτρουλάκης Βασίλειος - μέλι «KORYS», https://www.koryshoney.gr/- Πλανητέρο Καλαβρύτων (επιπλέον διέθεσε το εκλεκτό και βραβευμένο μέλι «KORYS» ως βραβείο στους νικητές του αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε παράλληλα με το Φεστιβάλ)
• Αντωνόπουλος Αθανάσιος ΜΕΛΙ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ -Κλειτορία Καλαβρύτων
• Γεωργακόπουλος Αναστάσιος https://melisoulis.com/ -Κλειτορία Καλαβρύτων
• Λάμπρου Αποστόλης -Κλειτορία Καλαβρύτων
Αρωματικά φυτά/βότανα: Ισίδωρος Καραχάλιος- Άγιος Νικόλαος Καλαβρύτων
Ιχθυοτροφείο πέστροφας- σολωμού-: Καραμάνου Γεωργία ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΣ – Πλανητέρο Καλαβρύτων
Ζυμαρικά: Ζουρνάς Θεόδωρος "Το Παραδοσιακό Ευζυμον"- Κλειτορία Καλαβρύτων
Κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα: Φάρμα Ζουρνάς "Φάρμα Ζουρνάς" - Κλειτορία Καλαβρύτων
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Και του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι εκεί.
Με περισσότερους παραγωγούς. Από την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.
Οι Συνδιοργανωτές
Γενικό Λύκειο Κλειτορίας
Γυμνάσιο Κλειτορίας
Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights