HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΓΡΑΜΠΕΛΑ: Συγκινητικές στιγμές από την επίσκεψη απογόνων των διασωθέντων Αμερικανών πιλότων που έπεσαν στον Ερύμανθο το 1944

Mία ξεχωριστή ημέρα στα Αγράμπελα και στην Ιερά Μονή Πορετσού την Τετάρτη 15 Μαΐου, όπου Αμερικανοί απόγονοι διασωθέντων στρατιωτών από τον ...



Mία ξεχωριστή ημέρα στα Αγράμπελα και στην Ιερά Μονή Πορετσού την Τετάρτη 15 Μαΐου, όπου Αμερικανοί απόγονοι διασωθέντων στρατιωτών από τον αεροπορικό όλεθρο του 1944 επισκέφθηκαν την περιοχή και τέλεσαν μνημόσυνο στην μνήμη των θυμάτων.
Οι κάτοικοι του χωριού Αγράμπελα, ο τοπικός σύλλογος και κόσμος από την ευρύτερη περιοχή απέδωσαν για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια την οφειλόμενη τιμή σε αμερικανούς στρατιώτες που έπεσαν στο βουνό, έπειτα από τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στις 11/01/1944. Η οικογένεια ενός αμερικανού διασωθέντα στρατιώτη (Monte Ogens), σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ευχαρίστησε τους δικούς μας προγόνους για τη φροντίδα και την αγάπη που επέδειξαν προς τον πατέρα τους.
Την δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανός, ενώ τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος τους Συλλόγου Αγραμπέλων κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε σχετικά:  "Με την καθοδήγηση του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Αγραμπέλων "Ο Άγιος Δημήτριος" τους υποδείχθηκε το σημείο του ατυχήματος, το σημείο που βρέθηκε ο πατέρας τους, κομμάτια των αεροσκαφών που ακόμα κείτονται στην περιοχή, ενώ τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Ηλείας στο σημείο που έχουν ταφεί όσοι βρέθηκαν νεκροί από την πτώση. Η συγκίνηση αυτών των ανθρώπων - και μαζί και η δική μας - απερίγραπτη. Αντάλλαξαν πληροφορίες για το δυστύχημα με τους ντόπιους και συμπλήρωσαν οι μεν τα κενά των δε στο παζλ αυτής της τραγικής ιστορίας. Ευλογημένοι αυτοί που μπόρεσαν μετά από 80 χρόνια να βρεθούν στο μέρος για το οποίο είχαν τόσα ακούσει από τον πατέρα τους, ευλογημένοι και εμείς που μπορέσαμε να δούμε αυτές τις ανθρώπινες ιστορίες να ξετυλίγονται μπροστά μας. Να είναι καλά!"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.