HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κοινή προσπάθεια για να «περάσει» Οδοντωτός διοικητικά στους Δήμους Καλαβρύτων και Αιγιάλειας

Στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης, Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων σε συνερ...



Στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης, Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον Δήμο διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα το μέλλον του Οδοντωτού. Στην ημερίδα μίλησαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Βασίλης Χριστόπουλος, διαδικτυακά ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κος Φωκίων Ζαΐμης και ο Πρόεδρος της εταιρείας μελετών Data Consulations, εκδότης της εφημερίδας Πελοπόννησος και υποψήφιος για το Επιμελητήριο Αχαΐας κ. Θεόδωρος Λουλούδης .
Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος στην ομιλία του επισήμανε ότι όσα έχουν γίνει ως σήμερα δεν αρκούν, καθώς ο φετινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα προβληματικός και ανέδειξε τα ζητήματα λειτουργίας του Οδοντωτού.
Επανάφερε το θέμα επέκτασης της γραμμής σε πρώτη φάση ως την Αγία Λαύρα και στη συνέχεια μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ επίσης στάθηκε στην ανάγκη να «περάσει» διοικητικά ο Οδοντωτός στους Δήμους Καλαβρύτων και Αιγιάλειας. Δεσμεύθηκε δε να επιμείνει σε αυτή τη διεκδίκηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Αχαΐας Θεόδωρος Λουλούδης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης που έχουν τα Καλάβρυτα, τονίζοντας πως «μόνο η οικονομική ανάπτυξη θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα και θα αυξήσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του».
Μιλώντας για ανάπτυξη, ο κ. Λουλούδης θεωρεί ότι ο Οδοντωτός είναι ένα από τα «κλειδιά» για την επίτευξή της. Θεωρεί πως υπο-αξιοποιείται και «παραμένει σε λάθος χέρια». Συμφωνεί δε με τον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο πως η λειτουργία του Οδοντωτού πρέπει να περάσει στα χέρια των Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ο υποψήφιος πρόεδρος με την παράταξη «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής» εκτιμά ότι οι όποιες ασάφειες υπάρχουν για τη λειτουργία του Οδοντωτού, μιας και εμπλέκονται φορείς όπως ο ΟΣΕ, η Hellenic Train και τα υπουργεία Υποδομών και Πολιτισμού, θα μπορούσαν να λυθούν μόνο από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Της εκδήλωσης προηγήθηκε συναυλία των μικρών της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων που εντυπωσίασε (διαβάστε ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.