HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θρίλερ με τον Ιρανό πρόεδρο

Θρίλερ με το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Βρέθηκε, λέει η κρατική τηλεόραση - Διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος Η κρατική τηλεόραση μετέδω...

Θρίλερ με το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Βρέθηκε, λέει η κρατική τηλεόραση - Διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι βρέθηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου - Διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος- Ιρανός αξιωματούχος είχε αναφέρει νωρίτερα ότι είχε γίνει επαφή με μέλη του πληρώματος
Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες μετά την είδηση της συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο, Εμπραχίμ Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και συνετρίβη σήμερα κοντά στην Τζόλφα, στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης.
Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών τόσο για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου όσο και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιβαίνοντες. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι βρέθηκε από ομάδες έρευνας το ελικόπτερο ενώ λίγο αργότερα η Ερυθρά Ημισέληνος διέψευσε την είδηση.
Νωρίτερα Ιρανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι είχε γίνει επαφή με έναν επιβάτη και ένα μέλος του πληρώματος που επέβαιναν στο ελικόπτερο. Ο αξιωματούχος είπε ότι έχει γίνει επαφή σε αρκετές περιπτώσεις.
Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό Εξωτερικών συνετρίβη σήμερα περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης, καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη με τους διασώστες να προσπαθούσα να φθάσουν στο σημείο του συμβάντος.
Η συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Ραϊσί οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ο τραυματισμός ή ο θάνατος των επιβατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Η κακοκαιρία περιπλέκει και τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Εξαιρετικά δύσκολες οι έρευνες
Οι προσπάθειες διάσωσης είναι εξαιρετικά δύσκολες καθώς στην περιοχή που είναι εξαιρετικά δύσβατη, επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες με πυκνή ομίχλη.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ιρανικού στρατού διέταξε όλες οι δυνάμεις του στρατού και της επίλεκτης Φρουράς της Επανάστασης να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
"Είναι σκοτεινά και έχει αρχίσει να βρέχει, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι ομάδες διάσωσης έχουν φθάσει στην περιοχή... ωστόσο, η βροχή έχει δημιουργήσει λάσπη, δυσχεραίνοντας την έρευνα", μετέδωσε τοπικός ρεπόρτερ στην ιρανική κρατική τηλεόραση.
Οι ομάδες διάσωσης αναμένεται να φθάσουν στο πιθανό σημείο της συντριβής αργότερα, σήμερα το βράδυ.
Ο Ραϊσί είχε μεταβεί σήμερα στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν για να εγκαινιάσει το φράγμα Κιζ-Καλεσί, το μεγαλύτερo κοινό έργο ύδρευσης μεταξύ του Iράν και του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Press TV.

Το χρονικό και οι πρώτες πληροφορίες
Το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου Ραΐσι επέστρεφε από το Αζερμπαϊτζάν όταν οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πραγματοποίησε «ανώμαλη προσγείωση».
Ούτε το IRNA ούτε η κρατική τηλεόραση έδωσαν πληροφορίες για την κατάσταση του Ραΐσι τις επόμενες ώρες. Ωστόσο, η κρατική τηλεόραση διέκοψε το πρόγραμμά της και άρχισε να μεταδίδει προσευχές ενώ οι αρχές της χώρας κάλεσαν τους πολίτες να προσευχηθούν. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε αργότερα εικόνες των πιστών να προσεύχονται στο Ιερό Ιμάμ Ρεζά στην πόλη Μασχάντ, έναν από τους ιερότερους τόπους του σιιτικού Ισλάμ, καθώς και στο Κομ και σε άλλες τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.
«Ο αξιότιμος πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι επέστρεφαν με ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων αναγκάστηκε να κάνει «ανώμαλη προσγείωση» λόγω της κακοκαιρίας και της ομίχλης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχίντι σε σχόλια που μεταδόθηκαν στην κρατική τηλεόραση. «Διάφορες ομάδες διάσωσης βρίσκονται καθ' οδόν προς την περιοχή, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ομίχλης μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να φτάσουν στο ελικόπτερο».
Στον επίσημο λογαριασμό του Ιρανού προέδρου στο Instagram έχει αναρτηθεί μήνυμα που αναφέρει «Προσευχηθείτε για μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.