HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οχυρό Ρούπελ: Αναβίωση της μάχης και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες

Η ιστορική μνήμη και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής αναβίωσαν σήμερα το μεσημέρι στον ιερό χώρο των Οχυρών Ρούπελ, κοντά στα ελληνοβουλγαρι...



Η ιστορική μνήμη και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής αναβίωσαν σήμερα το μεσημέρι στον ιερό χώρο των Οχυρών Ρούπελ, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κατά τη διάρκεια μίας ξεχωριστής επετειακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Σιντικής, σε συνεργασία με το σωματείο «Στενωπός», παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο Οχυρό Ρούπελ, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, έγινε ανάγνωση βιογραφικού του τιμώμενου Αξιωματικού του Οχυρού Ανθυπολοχαγού Αναστάσιου Πορφύρη (1908-2000), Διοικητή Θ’ Λόχου Οχυρού Ρούπελ, και αναπαράσταση από την ιστορική «Μάχη των Οχυρών».
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεναγήθηκε στις υπόγειες εγκαταστάσεις του Οχυρού.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Βουλευτές Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.
Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο οποίος εκπροσώπησε επίσης τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC – GR Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Συνδέσμων Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών.
Αφηγητής του κεντρικού αναβιωτικού δρώμενου, ήταν ο δημοφιλής παρουσιαστής Αλέξανδρος Κωστάλας. Η εκδήλωση, που αποτελεί κορυφαίο θεσμό, ξεκίνησε το 2016 από τον Δήμο Σιντικής και το σωματείο «Στενωπός – Οχυρώσεις Μπέλλες& Αγκίστρου». Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πτήσεις επάνω από το θρυλικό Ρούπελ πραγματοποιούσαν αεροσκάφη της Αερολέσχης Σερρών, ενώ οι εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.