HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου Καλαβρύτων

Σήμερα, την 15η Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου των Καλαβρύτων η συνεδρίαση της Επιτροπής για την Τουριστ...



Σήμερα, την 15η Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου των Καλαβρύτων η συνεδρίαση της Επιτροπής για την Τουριστική Ανάπτυξη, υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Τάκη Βαρβιτσιώτη.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν οι γενικοί άξονες και οι στρατηγικές που θα ακολουθήσει η επιτροπή στην πορεία των εργασιών της ενώ συμφωνήθηκε και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την περαιτέρω προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων που θα τεθούν προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Ιουνίου. Κάθε μέλος της επιτροπής παρουσίασε τις απόψεις και θέσεις του, με στόχο την βελτίωση του κοινού στόχου να προωθηθεί η τουριστική κίνηση στην περιοχή των Καλαβρύτων.
Από το Χιονοδρομικό ο κ Άγριος αναφέρθηκε στην τεράστια θετική εμπειρία από το Φεστιβάλ Χελμου και τις εναλλακτικές δυνατότητες που σηματοδοτεί. Η κ Τσιμπρή από την αναπτυξιακή ΑΧΑΪΑ ΑΕ ενημέρωσε για την βαρύτητα και σημασία της Επιτροπής για την συμπληρωματική ένταξη δράσεων στα πλαίσια των προγραμμάτων της ΑΧΑΪΑ ΑΕ. Ο κ Βασιλόπουλος ως πρώην υπεύθυνος σημείωσε την σημαντική εξέλιξη της ανάπτυξης του πλανηταρίου. Από τον ΟΦΥΠΕΚΑ ο κ Ρουσινός εξέφρασε την θετική διάθεση του φορέα για την υποστήριξη θεμάτων αειφορίας που αναφέρονται στην εισήγηση. Από το συνεταιρισμό ο κ Σούκας σημείωσε τη θετική σημασία της συνεργασίας. Ο κ Κακαβάς αναφέρθηκε στην θετική διάθεση των τοπικών επαγγελματιών για να αναπτυχθεί ο τουρισμός, ενώ ο κ Δαφαλιάς σημείωσε ότι θεωρεί αναγκαιότητα τη δημιουργία αναπτυξιακού στρατηγικού πλάνου από ειδικούς μέσω του Δήμου. Ο κ Κυριαζής είπε ότι τα πάντα έχουν συνέχεια και μετεξελίσσονται απαιτώντας συνεχή προσαρμογή και αναθεώρηση σε ένα πλάνο με άξονες προτεραιότητας. Η κ Μπαλασοπούλου ανέφερε ότι για την ενδοχώρα είναι σημαντική η προώθηση τουριστικών δράσεων, ενώ η κ Παπουτσή ανέφερε ότι θα πρέπει και να αναδειχθούν και τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής των λιγότερο αναπτυγμένων τμημάτων του Δήμου. Παρόντες και οι υπηρεσιακοί παραγοντες κ Δημητρακοπούλου, κ Παυλόπουλος και κ Ροδοπούλου που παρουσίασαν την σημερινή δραστηριοποίηση του Δήμου για το θέμα, όπως επίσης και στελέχη της ΑΧΑΪΑ Αναπτυξιακής.
Μεταξύ των προτάσεων που σχολιάστηκαν συγκαταλέγονται η δημιουργία ενός ειδικού φορέα για το φαράγγι του Βουραϊκού και του Οδοντωτού, η αξιοποίηση φυσικών αξιοθέατων, η ανάπτυξη συνεργασιών με το χιονοδρομικό κέντρο, η οργάνωση ετήσιας έκθεσης αγροτουρισμού και οικολογικού τουρισμού στους Λουσούς, καθώς και η προώθηση τοπικών εκδηλώσεων και της γαστρονομικής κληρονομιάς (σε άλλο δημοσίευμα καταχωρείται η σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου).
Η Επιτροπή αποφάσισε την υποβολή προτάσεων σε ένα μήνα, από κάθε εκπρόσωπο με σαφή τεκμηρίωση προς τους αρμόδιους φορείς του Δήμου για την εξέτασή τους. Στόχος είναι η ανάλυση και η ενδεχόμενη ένταξή τους σε ένα γενικό πλαίσιο, με προοπτική την ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Καλαβρύτων για τον τομέα του Τουρισμού.
Η Επιτροπή καθόρισε στην επόμενη συνεδρίαση της να οργανώσει εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο με σημαντικές δράσεις και να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη του τουρισμού στα Καλάβρυτα και να εργαστεί ενεργά για την υλοποίηση των προτάσεων που θα οριστικοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.