HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Καλαβρυτινός Αλέξης Παπαλεξόπουλος βραβεύτηκε στο 18ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λος Άντζελες

Αλέξης και Αριάννα Παπαλεξόπουλος Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λος Άντζελες με μια θεαματικ...

Αλέξης και Αριάννα Παπαλεξόπουλος


Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λος Άντζελες με μια θεαματική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Silver Screen Theatre, στο Pacific Design Center, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες καλεσμένοι.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λος Άντζελες, μάγεψε τους αμερικανούς και ομογενείς σινεφίλ προβάλλοντας 80 συνολικά ταινίες μικρού και μεγάλους μήκους όλων των ειδών (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation).
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών εκτός της ελληνικής επικράτειας και μέχρι στιγμής έχει προβάλλει περισσότερες από 520 ταινίες ενώ κάθε χρόνο διοργανώνονται master classes και παράλληλες δράσεις.
Στο πλαίσιο του Διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ, το βραβείο «Ορφέας» για την καλύτερη ταινία μυθοπλασίας δόθηκε στην ταινία «Animal» της Σοφίας Έξαρχου ενώ για την ίδια ταινία τιμήθηκε για την ερμηνεία της, η ηθοποιός Δήμητρα Βλαγκοπούλου. Το αντίστοιχο βραβείο για τον καλύτερο σκηνοθέτη απέσπασε ο Κύπριος Άδωνις Φλωρίδης για την ταινία «Africa Star».
Στη διοργάνωση δίνει και το κοινό τα δικά του βραβεία. Συγκεκριμένα, ως καλύτερη ταινία μυθοπλασίας βραβεύτηκε το φιλμ «Jaunt», του Καλαβρυτινής καταγωγής Αλέξη Παπαλεξόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί οτι οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν η εντυπωσιακή Αριάννα Παπαλεξοπουλος
Στην λαμπερή εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Εύα Νάθενα που τιμήθηκαν με το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής για την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία αντίστοιχα, για την ταινία «Φόνισσα», ο σκηνοθέτης Περικλής Χούρσογλου, η ηθοποιός Μαρία Κορινθίου κ.α.
Ένας από τους βασικούς στόχους του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λος Άντζελες είναι η διασύνδεση των Ελλήνων κινηματογραφιστών με παράγοντες της βιομηχανίας του κινηματογράφου της Αμερικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.