HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Οι μάγκες με τις μάνικες έσωσαν την Γουμένισσα - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Μετά από άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων με την βοήθεια κατοίκων - εθελοντών και της πολιτικής προστασίας τέθηκε υπό έλεγχο η μεγ...

Μετά από άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων με την βοήθεια κατοίκων - εθελοντών και της πολιτικής προστασίας τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 10:30πμ στο χωριό Γουμένισσα Καλαβρύτων στα όρια του χωριού. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με την βοήθεια των δασοκομάντο της 6ης ΕΜΟΔΕ Πάτρας και την βοήθεια δύο ελικοπτέρων με αποτελεσματικότητα και συντονισμό κατάφεραν να σώσουν σπίτια και περιουσίες κυκλώνοντας άμεσα τις εστίες μη επιτρέποντας τις φλόγες να περάσουν στην χωριό Γουμένισσα αλλά και στο διπλανό Δροσάτο.
Ο Σχεδιασμός ήταν άριστος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κύκλωσαν τις εστίες, ομάδα των δασοκομάντος προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στο μέτωπο της πυρκαγιάς, τα εναέρια μέσα  έκαναν στοχευμένες ρήξεις νερού, μηχάνημα έργου του Δήμου άνοιγε δίοδο, οι πληρώσεις των οχημάτων γίνονταν άμεσα, ενώ πρόεδρος της κοινότητας και του συλλόγου με εθελοντές βοηθούσαν έχοντας σημεία με κρουνούς διαθέσιμους για άμεση πλήρωση των δεξαμενών.  
Συνολικά επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα και 2 ελικόπτερα ενώ συντονίζει ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Πύραρχος Βασίλειος Μαρτζάκλης. Σημαντική η βοήθεια της πολιτικής προστασία του Δήμου και της Αστυνομίας Καλαβρύτων αλλά και του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων, του ΟΦΥΠΕΚΑ και του ΔΕΔΔΗΕ. 
Να σημειωθεί οτι από την πρώτη στιγμή ήταν όλοι έτοιμοι για να δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού, εντολή που τελικά δεν δόθηκε αφού όλα πήγαν καλά, ενώ το Αρχηγείο ήταν σε συνεχή επαφή με τους Αξιωματικούς που επιχειρούσαν. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.