HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Καλαβρυτινός καθηγητής Γιώργος Κ. Ζωγράφος Πρόεδρος του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου

Ο καθηγητής Χειρουργικής διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο αναλαμβάνει σύμφωνα με το υπουργε...



Ο καθηγητής Χειρουργικής διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο αναλαμβάνει σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας τη θέση του προέδρου στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ. Αναπληρώτρια πρόεδρος θα είναι η καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας στο Λαϊκό νοσοκομείο, Ευανθία Κασσή.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου η τακτική Επιτροπή θα έχει ως εξής:
Γεώργιος Ζωγράφος – καθηγητής Χειρουργικής, διευθυντής στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο.
Ευανθία Κασσή – ενδοκρινολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια.
Στέφανος Κορφιάς – νευροχειρουργός, επίκουρος καθηγητής στο ΓΝΑ “Ευαγγελισμός”.
Ιωάννης Παπανδρέου -παιδίατρος, επιμελητής α’ στο Τζάνειο νοσοκομείο.
Σταύρος Περουκίδης (ογκολόγος, επιμελητής β’, “Παναρκαδικό”).
Μαρία Μοσχόβη -παιδίατρος – ογκολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία”.
Γεώργιος Θηβαίος -ορθοπαιδικός, επιμελητής α’, στο νοσοκομείο Λαϊκό.
Ευάγγελος Οικονόμου – καρδιολόγος, επιμελητής β’ στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο.
Μαρία Αγγελοπούλου – αιματολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο νοσοκομείο Λαϊκό.
Άγγελος Χρονάς – γενικός χειρουργός στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο.
Αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι:
Νικόλαος Βραχνής – γυναικολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο νοσοκομείο Αττικόν.
Χρήστος Πίτσας -οφθαλμίατρος, επιμελητής α’,  στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.
Ελένη Σαμπατάκου – παθολόγος – λοιμωξιολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια, στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο.
Βασίλειος Παπανικολάου – διευθυντής ΩΡΛ στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο.
Αθανάσιος Παπατσόρης -(ουρολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο.
Αθανάσιος Ράπτης – παθολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο νοσοκομείο Αττικόν”.
Δημήτριος Σχίζας – χειρουργός, επίκουρος καθηγητής στο νοσοκομείο Λαϊκό.
Φραγκίστα Σιγάλα- αγγειοχειρουργός, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο.
Ανδρέας Σταυράκης -πνευμονολόγος, διευθυντής κλινικής στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.
Δημοσθένης Χρυσικός – γενικός χειρουργός στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο.
Η θητεία της Επιτροπής στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ θα είναι 2 έτη.
Οι αρμοδιότητες του ΑΥΣ είναι, μεταξύ άλλων, η γνωμάτευση για την αναγκαιότητα χορήγησης συσκευών έγχυσης φαρμάκων, κάλυψης θεραπειών που δεν είναι ευρέως διαδεδομένες, μετακίνησης ασφαλισμένων, αποζημίωσης δαπάνης μετακίνησης συνοδού, ένταξης νέων ειδών θεραπευτικών μέσων και παράτασης της νοσηλείας.
Το ΑΥΣ εξετάζει, επίσης, την ιατρική αναγκαιότητα αποστολής δειγμάτων στο εξωτερικό για διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, για ειδικές επεμβάσεις, ενώ γνωμοδοτεί για την αναγκαιότητα περίθαλψης στο εξωτερικό.

Ο κ Γεώργιος Ζωγράφος από το χωριό Φίλια Καλαβρύτων είναι από το 2009 Καθηγητής Χειρουργικής και Διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο». Από το 2014 έως τον Σεπτέμβριο 2019 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρύτανη Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων και κλινικών μελετών. Ως επιστήμων, είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και έχει σημαντική διεθνή παρουσία καθώς είναι προσκεκλημένος Καθηγητής στο Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας, εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη New European Surgical Association (NESA) και έχει υπάρξει κατ’ επανάληψη προσκεκλημένος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην «Επιτροπή Επιλογής Ερευνητικών Προγραμμάτων» της Ευρωπαικής Οικονομικής Κοινότητας στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, κατέχει σημαντικές διοικητικές θέσεις καθώς εκτός από Διευθυντής της Α ́ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Πρόεδρος του Τομέα Ιατρικής Εκπαίδευσης-Ειδικοτήτων-Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών- Επαγγελματικών Ενώσεων του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Τσαγκάρη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας” και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου. Ο κ Ζωγράφος έχει διοργανώσει πληθώρα ημερίδων, ενημερωτικών εκδηλώσεων και προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου του πληθυσμού για τον καρκίνο. Με πρωτοβουλία του επετεύχθη σταδιακή οργάνωση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, Μονάδας Μαστού της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. στο Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», η οποία κορυφώθηκε με την πλήρη τεχνολογική αναβάθμιση και κτιριακή ανακαίνιση της Μονάδας το 2015, μετά από γενναιόδωρες δωρεές ιδιωτών και φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights