HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αίγιο: Έκθεση με έργα βυζαντινής αγιογραφίας του Αγιογράφου Απόστολου Θεοδωρακόπουλου στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου.

Έκθεση με έργα βυζαντινής αγιογραφίας του Αγιογράφου Απόστολου Θεοδωρακόπουλου στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Στην Έκθεση παρουσιάζονται έρ...



Έκθεση με έργα βυζαντινής αγιογραφίας του Αγιογράφου Απόστολου Θεοδωρακόπουλου στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου.
Στην Έκθεση παρουσιάζονται έργα του Αγιογράφου, τα οποία αποτελούν αντίγραφα τόσο από παλαιότερες, όσο και από πιο πρόσφατες δημιουργίες, οι οποίες διακρίνονται για την ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία των θεμάτων, αλλά και των μορφών τους, προερχόμενες από φορητές εικόνες και τοιχογραφίες των πιο σημαντικών μνημείων της Ελλάδας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου.
Διάρκεια Έκθεσης έως και 22 Ιουνίου 2024.
Ώρες επίσκεψης:
Δευτέρα και Τετάρτη: 10:00 - 13:00.
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 10:00 - 13:00 και 18:00 - 20:30.
Είσοδος ελεύθερη.
Ο Απόστολος Θεοδωρακόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο. Σπούδασε στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και στη Σχολή Δοξιάδη, αποκτώντας πτυχίο Αγιογράφου και Συντηρητή Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Έχει συντηρήσει φορητές εικόνες και τοιχογραφίες σε Ιερές Μονές, Ναούς και Κέντρα Βυζαντινής Τέχνης στην Κρήτη, στο Άγιο Όρος, στην Κεφαλλονιά, στη Ζάκυνθο και στη Γερμανία.
Επίσης, έχει αγιογραφήσει τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου και πολλούς ακόμη Ναούς στην περιοχή της Αιγιαλείας και των Πατρών.
*Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Ιουνίου, παρουσία αντιδημάρχων του Δήμου Αιγιάλειας, μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Αιγίου, εκπροσώπων της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (υπό την αιγίδα της οποίας τελεί η έκθεση) και πολλών εκλεκτών προσκεκλημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.