HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας όπου η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκ...



Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας όπου η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις. Το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στο μέτωπο που εκτείνεται από ο χωριό Λάτας έως το χωριό Πρόδρομος ενώ διάσπαρτες εστίες υπάρχουν σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή των ορεινών του νομού.
Αυτήν την ώρα επί τόπου επιχειρούν 154 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/6) από την Αχαΐα κα έως το απόγευμα λόγω των ισχυρών ανέμων είχε περάσει στην Ηλεία.
Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει έως τώρα αγροτοδασικές εκτάσεις και έχει προκαλέσει επίσης καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις αλλά και σε κατοικίες.
Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ήχησε και πάλι το 112 σε όσους βρίσκονταν στο χωριό Λάτα να απομακρυνθούν πως Σιμόπουλο.
Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει από χθες το απόγευμα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Οι άνεμοι δεν είναι τόσο ισχυροί όσο χθες και έτσι η πυροσβεστική πιστεύει πως θα καταφέρει μέσα στην ημέρα να περιορίσει τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.