HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Η σιωπή σας θα γίνει αντικείμενο μελέτης από τα εγγόνια σας».

γράφει ο Γεώργιος Β. Μάρκου Δικηγόρος MSc Αυτό το σύνθημα τα ανέβασε στο tuitter το βρετανικό συγκρότημα των Massive Attack. Έχουν απόλυτο ...



γράφει ο Γεώργιος Β. Μάρκου
Δικηγόρος MSc
Αυτό το σύνθημα τα ανέβασε στο tuitter το βρετανικό συγκρότημα των Massive Attack.
Έχουν απόλυτο δίκιο. Κι άλλες σιωπές από τους δυνατούς του κόσμου απέναντι σε ματωμένες στιγμές της ιστορίας έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης από τους επιγόνους τους.
Οι Εβραίοι της περιόδου του ναζιστικού εφιάλτη την «άκουσαν» οδυνηρά αυτή τη σιωπή.
Το Βατικανό, η καθολική εκκλησία, ο Πάπας «δεν αντελήφθησαν» ότι η τελική λύση του Χίτλερ εξαφάνιζε από τη γη ένα ανθρώπινο γένος, τους πιστούς μιας συγκεκριμένης θρησκείας.
Σιώπησαν ηχηρά. Μακριά από χριστιανικές αντιλήψεις περί αδελφοσύνης και αλληλεγγύης στους πάσχοντες προτίμησαν τη δουλόφονη σιωπή στους εθνικοσοσιαλιστές φονιάδες.
Προφανώς πίσω από την αδιαφορία τους κρύβεται η απάνθρωπη λογική του «δεν αφορά εμάς» αλλά κάποιους άλλους.
Μέσα από την ίδια απάνθρωπη λογική των πολεμικών προτεραιοτήτων οι ηγέτες των συμμάχων στο Β παγκόσμιο πόλεμο αρνήθηκαν να πλήξουν τα στρατόπεδα εξόντωσης των Ναζί.
Τα «εγγόνια» τους μελέτησαν το θέμα και είναι πλήρως ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι Σύμμαχοι, από μια στιγμή και μετά σίγουρα γνώριζαν ότι μόνο το Άουσβιτς Μπικερναου είχε φθάσει στο σημείο να εξοντώνει 4.000 Εβραίους την ημέρα!!!
Κι όμως «σιώπησαν» στρατιωτικά και άφησαν ανενόχλητα τα φουγάρα των κρεματορίων να καπνίζουν.
Και να που μετά από 80 χρόνια η παγκόσμια σιωπή απέναντι σε μια γενοκτονία επαναλαμβάνεται με όσα συμβαίνουν στη λωρίδα της Γάζας και τη Ράφα.
Φυσικά το όνειδος σιωπής απέναντι στα παλιά θύματα και σημερινούς θήτες, τους Εβραίους του κράτους του Ισραήλ δεν αφορά τους απλούς πολίτες. Αυτοί, τουλάχιστον πολλοί από αυτούς, διαμαρτύρονται, διαδηλώνουν, παίρνουν αποστάσεις, γράφουν κείμενα, καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις τους.
Μάταια όμως. Οι ηγέτες των Η.Π.Α και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καλλίτερη περίπτωση σιωπούν και στη χειρότερη προμηθεύουν με όπλα το σύγχρονο κράτος - φονιά.
Συνεχίζουν να αδιαφορούν για τους καθημερινούς θανάτους εκατοντάδων αμάχων γυναικόπαιδων στη Ράφα.
Οι μελετητές του μέλλοντος όμως θα τους καταγράψουν στην ανθρώπινη Ιστορία σαν συνεργούς μιας ωμής και αδίστακτης γενοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.