HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καστριά: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Πληροφόρησης και Ενημέρωσης του Σπηλαίου των Λιμνών

Με στόχο για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στα Καστριά, τα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρ...







Με στόχο για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στα Καστριά, τα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης και Ενημέρωσης του Σπηλαίου των Λιμνών.
Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με αγιασμό από τον Πρωτοσύγκελο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιάλειας π. Ιωακείμ Βενιανάκη και ακολούθησε χαιρετισμός από τον δήμαρχο Καλαβρύτων και πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάση Παπαδόπουλο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται αμέσως ότι το Σπήλαιο των Λιμνών είναι ένα Σπήλαιο με τη δική του μοναδική ταυτότητα, που το κάνει να ξεχωρίζει σε παγκόσμια κλίμακα.
Αυτήν ακριβώς την ταυτότητα, αυτή τη μοναδικότητα που συνδυάζει το άγριο με το όμορφο και το όμορφο με το επιβλητικό, έρχεται να υπηρετήσει και ν’ αναδείξει το Κέντρο Πληροφόρησης».
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Ιατρικής και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Γεώργιος Χρούσος, ο οποίος παρουσίασε και ανέλυσε τα ευρήματα ανθρώπων από την προϊστορική εποχή, που έχουν βρεθεί στο παρελθόν στο Σπήλαιο.
Το Σπήλαιο Λιμνών και τώρα το Κέντρο Πληροφόρησης είναι από τα ωραιότερα που έχω επισκεφτεί ποτέ στην Ελλάδα και αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά στην επόμενη γενιά» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χρούσος, ο οποίος τιμήθηκε από τον Θανάση Παπαδόπουλο.
Επίσης, ο Δήμος Καλαβρύτων τίμησε τον Θανάση Ζησιμόπουλο για την πολύχρονη προσφορά του, καθώς ήταν για 27 έτη διευθυντής του Σπηλαίου Λιμνών.
Η μόνιμη έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Ενημέρωσης του Σπηλαίου των Λιμνών Καστριών σχεδιάστηκε στη βάση όλων των αρχών της σύγχρονης Μουσειολογίας. Το Σπήλαιο των Λιμνών προσεγγίζεται σφαιρικά, ως γεωλογική γεωμορφή, ως αρχαιολογική και παλαιοντολογική θέση, ως τόπος έρευνας, εξερεύνησης και τουριστικής ανάδειξης,
αλλά κυρίως ως τμήμα του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού-Βουραϊκού.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρευρέθηκε και έκανε χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης Παναγιώτης Βαρβιιτσιώτης ο αντιδήμαρχος Κλειτορίας Σωτήρης Δουκλιάς ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άρης Γκολδινόπουλος, η δημοτική σύμβουλος κ. Αναστασία Μπαλασοπούλου, ο Κώστας Κούκιος που είναι ο πρώην πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του Σπηλαίου Λιμνών, εκπρόσωποι του Α.Τ.Κλειοτορίας, εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, συλλόγων και φορέων.
Ακολούθησε ξενάγηση στο Κέντρο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης,
όπου άπαντες ενημερώθηκαν για το πόσο σημαντικά ευρήματα περιέχει το Κέντρο.
Τέλος, τα εγκαίνια έκλεισαν με μουσική εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights