HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ρολάκια Κανέλας

Υλικά 250 γρ. γάλα 10 γρ. ξηρή μαγιά 150 γρ. ζάχαρη 80 γρ. βούτυρο, 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 1 πρέζα αλάτι 2 αυγά, ξύσμα λεμονιού, (αλεύρ...



Υλικά
250 γρ. γάλα
10 γρ. ξηρή μαγιά
150 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο,
700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά,
ξύσμα λεμονιού,
(αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης)
Για τη γέμιση
150 γρ. καστανή ζάχαρη
20 γρ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο,
βούτυρο, για το ταψί
Εκτέλεση
Σ΄ ένα μπώλ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Στη συνέχεια την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο.
Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να έχουν όλα το ίδιο ύψος. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C .Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.