HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θανάσης Παπαδόπουλος: Τα πήγαμε πολύ καλά πέρυσι. Θα τα πάμε ακόμα καλύτερα φέτος

  «Το 2023 ήταν μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά για τον Δήμο Καλαβρύτων. Μια χρονιά σημαντικών κατακτήσεων, χρονιά υλοποίησης και εκπλ...

 

«Το 2023 ήταν μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά για τον Δήμο Καλαβρύτων. Μια χρονιά σημαντικών κατακτήσεων, χρονιά υλοποίησης και εκπλήρωσης στόχων που για χρόνια ήταν στην κορυφή των διεκδικήσεων του Δήμου και στο κέντρο των συζητήσεων στο Δημοτικό μας Συμβούλιο».
Αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος κατά την εισήγηση του στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεκλήθη το απόγευμα της Παρασκευής με μόνο θέμα τον «απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σε ότι αφορά στην οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος Δημοτικής δράσης έτους 2023».
Στην εισήγηση του ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι παρά τις αντιξοότητες που ανέκυψαν το 2023 (αύξηση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου, ενεργειακή κρίση, πληθωριστικές πιέσεις κ.α.) ο Δήμος Καλαβρύτων κατάφερε να υπερκεράσει τα εμπόδια, ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών και ν’ απαντήσει στην κρίση με σημαντικά έργα και μ’ έργα προοπτικής σ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Έργα που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των δημοτών, έργα που αναβάθμισαν τα δίκτυα υποδομών, που ανέδειξαν την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, έργα προστασίας του περιβάλλοντος και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, αναπλάσεων σ΄ όλες τις Δημοτικές Ενότητες, έργα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Αλλά και έργα και παρεμβάσεις που τελικά λειτούργησαν ως συντελεστές προβολής όλου του Δήμου και ως καταλύτες ενίσχυσης του Τουρισμού και τόνωσης της δωδεκάμηνης επισκεψιμότητας, όπως το πρόσφατο Φεστιβάλ Βουνού στο Χελμό, ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.
Στην εισήγηση του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην μεγάλη παρέμβαση εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου (ύψους 22,6 εκ. ευρώ) και υπογράμμισε ότι το 2023 ήταν έτος ορόσημο για την περιοχή αφ’ ης στιγμής μπήκαν οι βάσεις και για σημαντικές παρεμβάσεις στο πολύ ορατό μέλλον.
Παρεμβάσεις όπως:
• Πρώτον, η διεκδίκηση της ανακατασκευής του δρόμου Πούντας-Καλαβρύτων ώστε ο Δήμος ν’ αποκτήσει μια σύγχρονη και ασφαλή οδό βασικής πρόσβασης.
• Δεύτερον, το Στρατηγικό Σχέδιο για την Ορεινότητα που θ’ αποτελέσει το πιο αποφασιστικό μέσο αναχαίτισης κι αναστροφής της δημογραφικής συρρίκνωσης όλων των ορεινών Δήμων της χώρας και αναζωογόνησης της υπαίθρου.
• Τρίτον, για το Χιονοδρομικό τη μετατροπή του σ’ ένα σύγχρονο Πολυθεματικό Πάρκο Τεσσάρων Εποχών με έργα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. «Μετά την μεγάλη επιτυχία και του δεύτερου Φεστιβάλ Βουνού στο Χελμό, είμαι της γνώμης ότι περιττεύει οποιοδήποτε άλλο επιχείρημα για την αναγκαιότητα του έργου», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.
• Τέταρτον, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, μέσα στο 2023 έτρεξαν πολύ σημαντικές προπαρασκευαστικές διαδικασίες -σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών- ώστε στην Μαθητική Εστία Καλαβρύτων να εγκατασταθεί το Πλανητάριο ΚΟΣΜΟΣ που θα συνδέσει τον Δήμο Καλαβρύτων με τον «Αρίσταρχο» και θ’ αποτελέσει ένα ακόμα στοιχείο προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή 365 μέρες το χρόνο και απ’ όλο τον κόσμο. Επίσης, για την Μαθητική Εστία υπάρχει ήδη μελέτη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ύψους 300.000 ευρώ, με σκοπό την κατασκευή σύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου. Ενός Κέντρου που λείπει απ’ τα Καλάβρυτα και το οποίο θα έρθει να καλύψει τις ανάγκες του συνεδριακού Τουρισμού στην περιοχή. Και μαζί μ’ αυτό, η δημιουργία ενός Ανοικτού Θεάτρου στον περίβολο της Μαθητικής Εστίας.
• Πέμπτον, για τον Οδοντωτό «όσοι συνάδελφοι μετείχατε στην προηγούμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ξέρετε πόσο επιμείναμε ώστε να φτάσουμε στις μελέτες και στα έργα θωράκισης της γραμμής αλλά κι ακόμα πιο πέρα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων. Και πρόσθεσε ότι αυτό το «πιο πέρα» είναι επιγραμματικά η επέκταση του Οδοντωτού έως την Αγία Λαύρα και παράλληλα η μεταβίβαση της εκμετάλλευσης και λειτουργίας της γραμμής σ’ ένα νέο φορέα στον οποίο θα έχει κυρίαρχο ρόλο η Αυτοδιοίκηση.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στις βασικότερες παρεμβάσεις ανά τομέα δημοτικού έργου με αναφορά το 2023.
Κλείνοντας ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «ο απολογισμός του 2023 ήταν κάτι παραπάνω από θετικός. Ο δικός μας στόχος είναι ο απολογισμός του 2024 να είναι ακόμη καλύτερος. Και θα είναι. Είναι δυσανάλογα μεγάλη, συγκριτικά με το προσωπικό και τους πόρους, η δουλειά που γίνεται στον Δήμο Καλαβρύτων. Κι όποιος δουλεύει, όποιος αγωνιά και πασχίζει, όποιος είναι κοντά στις ανάγκες και παλεύει για ν’ ανταποκριθεί, τότε είναι πολύ κοντά και στο αποτέλεσμα που επιδιώκει. Τα πήγαμε πολύ καλά πέρυσι. Θα τα πάμε ακόμα καλύτερα φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights