HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καθυστερεί το έργο στην είσοδο Καλαβρύτων - Σε απόγνωση οι επαγγελματίες

Και ενώ όλοι μας διαβεβαίωναν οτι το έργο πεζοδρόμησης 100 μέτρων στην είσοδο των Καλαβρύτων θα ολοκληρωνόταν έως τέλος του μήνα, το έργο κ...



Και ενώ όλοι μας διαβεβαίωναν οτι το έργο πεζοδρόμησης 100 μέτρων στην είσοδο των Καλαβρύτων θα ολοκληρωνόταν έως τέλος του μήνα, το έργο καθυστερεί. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στις πληρωμές και το έργο κινδυνεύει να μείνει στην μέση αφού θα πέσει η τσιμεντόστρωση αλλά θα... αργήσει η τοποθέτηση κυβόλιθων.
Το εργο είναι χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και αφορά το τμήμα της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, μεταξύ των καθέτων οδών Αγαθονίκου και Παν. Πόλκα. Οι επαγγελματίες στον συγκεκριμένο δρόμο είναι σε απόγνωση αφού δεν υπάρχει πρόσβαση στα καταστήματά τους χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.
Το kalavrytanews.com αρχές Ιουνίου δημοσίευσε ρεπορτάζ που μας διαβεβαίωναν όλοι οι εμπλεκόμενοι οτι το έργο θα είχε ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο. Δυστυχώς όχι απλά δεν είναι σε φάση ολοκλήρωσης αλλά δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για το πότε...

Το έργο αυτό θα έπρεπε να «τρέξει» από πέρυσι, έμεινε όμως πίσω καθώς αντέδρασαν επαγγελματίες που ζητούσαν να μην προχωρούν ταυτόχρονα οι αναπλάσεις στην πόλη που είχαν ως αφετηρία την πλατεία Χελμού και επεκτάθηκαν τελευταία στην πλατεία Κύπρου με τις εργολαβίες αυτές να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Η ανάπλαση με μονοδρόμηση, επέκταση των πεζοδρομίων και να νέα φωτιστικά σώματα στην Παλ. Πατρων Γερμανού, προς την πλατεία Κύπρου, πρέπει να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα, καθώς η συγκεκριμένη αστική ενότητα αποτελεί το υπό ανάπτυξη νέο εμπορικό κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων.
Οι αναπλάσεις περιλαμβάνουν την αισθητική αναβάθμιση των περιοχών παρέμβασης, την η οργάνωση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και την ενοποίηση της περιοχής με το ήδη αναπλασμένο τμήμα του ιστορικού κέντρου των Καλαβρύτων
Οι ευρείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εκτός από τη μονοδρόμηση της Π.Π. Γερμανού που θα είναι νέα είσοδος στην πόλη, περιλαμβάνουν μονοδρόμηση της οδού Νταφαλιά μέχρι την Εθνικής Αντιστάσεως, μετατροπή της Λοχ. Καποτά ως οδό ήπιας κυκλοφορίας με ανάπλαση πεζοδρομίων και οριοθέτηση χώρων στάθμευσης.
Το σύνολο της περιοχής που θα είναι βατό από οχήματα στρώνεται με νέους φυσικούς κυβόλιθους και ορθογωνικές φυσικές πέτρες. Καθίστανται έτσι διακριτοί οι χώροι κίνησης οχημάτων και πεζών. Εκτός από την τοποθέτηση νέων φωτιστικών, μπαίνουν πάγκοι ενώ δίνεται προσοχή στην προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights