HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε πύρινο κλοιό Αχαΐα και Ηλεία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πελοπόννησο, μετά από μια μέρα με πολλές εστίες φωτιάς, ισχυρούς ανέμους και μπαράζ μηνυμάτων 112 εστάλησ...


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πελοπόννησο, μετά από μια μέρα με πολλές εστίες φωτιάς, ισχυρούς ανέμους και μπαράζ μηνυμάτων 112 εστάλησαν σε κατοίκους περιοχών της Αχαΐας, της Ηλεία, της Αργολίδας και της Αρκαδίας.
Σε αρκετές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 95 χιλιόμετρα την ώρα. Οι πιο επικίνδυνες πυρκαγιές, που απειλούν οικισμούς, εκδηλώθηκαν στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στο Μαστραντώνη Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στο Αλποχώρι Ηλείας. 
Ειδικότερα: Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση στα χωριά του Ερύμανθου, που ξεκίνησε από το Μαστραντώνη Αχαΐας.
Μήνυμα του 112 εκδόθηκε προς κατοίκους της περιοχής Πανουσαίικα προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι. Στη συνέχεια, οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα, Πανταζαίικα, Κωστοπουλαίικα και Κάλφα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Λάτα.
Ακόμη μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο και Πόρτες Αχαΐας ώστε να απομακρυνθούν προς Βελίτσες.
Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Σκούρα και Καρδάση Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Καρπέτα λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.
Η φωτιά πέρασε και στον νομό Ηλείας. Μήνυμα έλαβαν όσοι βρίσκονται στις περιοχές Αντωναίικα και Λάτα προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα μέσω Σιμόπουλου.
Στις φλόγες παραδόθηκαν, στάβλοι, αποθήκες ακόμα και ΙΧ με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους.
Στην Αχαΐα επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 38 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στην Ηλεία επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο, 19 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. 

Nεότερη ενημέρωση 
23:00 Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Αλποχώρι Ηλείας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απειλώντας χωριά. Ακολούθησε μπαράζ εκκενώσεων προς Πύργο, ενώ περίπου στις επτά το απόγευμα ο εφιάλτης έγινε ακόμη μεγαλύτερος, καθώς πέρασε στην Ηλεία, και ειδικότερα στην περιοχή της Πηνείας, το πύρινο μέτωπο που έκαιγε από το πρωί στην Αχαϊα. Αυτό το μέτωπο απειλεί άμεσα το χωριό Απιδούλα, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης προς το Σιμόπουλο. Το ίδιο έγινε και για τα χωριά Βάλμη, Μασουρέικα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς για να καταφέρουν να τιθασσεύσουν τις φλόγες. Όμως, στις 20.00 εκδόθηκε νέα εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από επτά χωριά, μεταξύ των οποίων και το Σιμόπουλο, όπου νωρίτερα είχαν κατευθυνθεί οι κάτοικοι άλλων χωριών. Βίντεο από το πύρινο μέτωπο στην Πηνεία: Ώρες αγωνίας στο πύρινο μέτωπο στην Πηνεία Στην ενημέρωση που έκανε στις 9 το βράδυ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, επισήμανε ότι το μέτωπο από το Μαστραντώνη Αχαϊας που επεκτάθηκε στην Ηλεία έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και είναι το πιο επικίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.