HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Helmos mountain festival - Με λεωφορεία οι μετακινήσεις - Τα δρομολόγια και ο χώρος στάθμευσης (ΧΑΡΤΕΣ)

Το δεύτερο Helmos Mountain Festival είναι μόνο λίγες ώρες μακριά και ήδη οι επισκέπτες που θα ξεπεράσουν τους 11 χιλιάδες άρχισαν να καταφθά...



Το δεύτερο Helmos Mountain Festival είναι μόνο λίγες ώρες μακριά και ήδη οι επισκέπτες που θα ξεπεράσουν τους 11 χιλιάδες άρχισαν να καταφθάνουν. Το φεστιβάλ που άλλαξε τον τρόπο διακοπών μας και αποτέλεσε από την πρώτη χρονιά τόπο συνάντησης κορυφαίων καλλιτεχνών και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, προσφέρει και φέτος πολλούς λόγους που θα μας κάνουν να πάρουμε τα βουνά στην καρδιά του καλοκαιριού!
Για 4 ημέρες, με κορύφωση την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου μοναδικός προορισμός μας είναι τα Καλάβρυτα για το 2ο Helmos Mountain Festival!
Αθλούμαστε, ψυχαγωγούμαστε και τραγουδάμε παρέα, στην πιο μαγική τοποθεσία, στις πλαγιές του μυθικού Χελμού! Μέρες και νύχτες σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, σ’ έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο και παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco Χελμού – Βουραϊκού.
Μετακινήσεις από και προς τον Χελμό 
Για Παρασκευή 21/06, Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, τα λεωφορεία του HMF θα πραγματοποιούν δρομολόγια από το HMF προς την πόλη των Καλαβρύτων και από τα Καλάβρυτα προς το HMF ανά 45’, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
Ώρες Δρομολογίων :
Παρασκευή 21/06, 17:00-03:00
Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, 10:00-03:00
Διάρκεια κάθε διαδρομής: 40’-50’
Επιβίβαση Βάσει Σειράς Προτεραιότητας
Την Δευτέρα 24/06, οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν από το BUS STOP στο parking του Χιονοδρομικού Κέντρου στις 12:00 και θα πραγματοποιήσουν στάση στην πλατεία Καλαβρύτων για το μουσικό γλέντι και θα αναχωρήσουν για τους τελικούς προορισμούς τους στις 15:00!
Σημείο έναρξης λεωφορείων από τα Καλάβρυτα για Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
Η αναχώρηση των  λεωφορείων από τα Καλάβρυτα θα πραγματοποιείται από την πρώην μαθητική εστία:
Σημείο parking οχημάτων στα Καλάβρυτα
Για τη στάθμευση των οχημάτων στο χωριό των Καλαβρύτων θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος στο παρακάτω στίγμα :
Η διοργάνωση έχει ως απώτερο σκοπό την διαφύλαξη του φυσικού τοπίου του Εθνικού πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού – Βουραϊκού, όπου πραγματοποιείται το Helmos Mountain Festival vol.2, και θέτει ως ύψιστης σημασίας στόχο την γνωριμία των επισκεπτών με την μοναδικότητα που κρύβει ένα τόσο σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, οι οποίες κινούνται πάνω στους παρακάτω βασικούς άξονες:
Campsite zone / Διαμονή, Χώρος Κατασκήνωσης
Φέτος κατασκηνώνουμε με απόλυτη ευθύνη και μένουμε εντός των οριοθετημένων περιοχών nomad camp site & alpine camp site . Μένουμε εκτός της δασικής περιοχής και εντός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Δεν θα επιτραπεί σε κατασκηνωτές που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του φεστιβάλ να παραμείνουν σε αυτό, εφόσον φυσικά δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των διοργανωτών.
Ο αριθμός εισιτηρίων και των κατασκηνωτών είναι συγκεκριμένος, ενώ πλέον γίνεται υποχρεωτική η κράτηση σκηνής μέσω της πλατφόρμας πώλησης εισιτηρίων και δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση σκηνής χωρίς πρότερη κράτηση αυτής. Στήνουμε λοιπόν τις σκηνές μας σε οριοθετημένα σημεία, κατόπιν σχετικής υπόδειξης, ενώ κάθε σκηνή θα φέρει χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο που θα δοθεί από τη διοργάνωση, με την επίδειξη της κράτησης κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο.
Καθαριότητα / Ανακύκλωση
Όπως και κατά την διάρκεια της προηγούμενης διοργάνωσης, ένα από τα βασικά θέματα που μας απασχόλησε είχε να κάνει με την καθαριότητα του χώρου, την ανακύκλωση αλλά και συνολικό το αποτύπωμα που όλοι εμείς αφήνουμε στο βουνό. Βασική μας αρχή αποτελεί η πρόβλεψη και η κατάλληλη προετοιμασία για τη συστηματοποίηση της καθαριότητας σε όλο τον χώρο του φεστιβάλ. Καλούμε λοιπόν όλους τους επισκέπτες να πάρουν μέρος σε αυτήν την διαδικασία μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τους οργανισμούς «We4all» και «Κάθε κουτί μετράει». Προτρέπουμε τον κόσμο να περιορίσει τα μίας χρήσης υλικά του και επειδή αυτό δεν είναι απολύτως εφικτό, να συμμετέχει στις δράσεις σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων. Ειδικότερα του πλαστικού και του αλουμινίου που είναι και ο μεγαλύτερος όγκος που βαραίνει τέτοια φεστιβάλ.
Συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια του HMF2 αλλά και ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση της κάθε βραδιάς όλοι μπορούμε να πάρουμε μέρος στις δράσεις διαλογής πλαστικού / αλουμινίου, και με την καθοδήγηση εθελοντών να τα συλλέγουμε σε σακούλες. Με κάθε γεμάτη σακούλα που θα παραδίδουμε, θα παίρνουμε ένα δώρο που προέρχεται από upcycled υλικά, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο «χειροπιαστή» την έννοια του συνεχιζόμενου κύκλου ζωής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.