HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Helmos Mountain Festival: Μια καλοκουρδισμένη μηχανή υψηλών απαιτήσεων λειτούργησε με επιτυχία (ΦΩΤΟ)

Το Helmos Mountain Festival ολοκληρώθηκε κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο πανελλαδικά από την τεράστια επιτυχία του για δεύτερη χρονιά. Όλα λειτο...



Το Helmos Mountain Festival ολοκληρώθηκε κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο πανελλαδικά από την τεράστια επιτυχία του για δεύτερη χρονιά. Όλα λειτούργησαν σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή αφήνοντας πίσω του πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη, βάζοντας για τα καλά τα Καλάβρυτα και στον χάρτη των ενναλακτικών προορισμών.
Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας έσπευδαν στο Χελμό και στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με τους πιο τολμηρούς (ήταν οι περισσότεροι) να φέρνουν μαζί τους σκηνές και εξοπλισμό κατασκήνωσης για να κοιμηθούν το βράδυ με ταβάνι τους τον γεμάτο άστρα ουρανό του Χελμού.
Αξίζει να σημειωθεί πως επισκέπτες στα Καλάβρυτα, έφτασαν από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Συναντήσαμε παρέες από Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κρήτη, Χίο, Λάρισα και φυσικά από Πάτρα και Αθήνα.
Πέρα από αυτούς που επέλεξαν να κοιμηθούν τα βράδια σε σκηνές στο Χιονοδρομικό Κέντρο, αρκετοί επισκέπτες «έδωσαν ζωή» στην πόλη των Καλαβρύτων και τα γύρω χωριά. Από νωρίς το μεσημέρι, τα καταστήματα εστίασης των Καλαβρύτων είχαν αρκετό κόσμο, ενώ και τα ξενοδοχεία της περιοχής φιλοξενούν πολλές εκατοντάδες επισκέπτες.
Δούλεψαν πολλοί
Πολλοί δούλεψαν μήνες τώρα για την επιτυχία του και όλοι όσοι συμμετείχαν άμεσα η έμμεσα λειτούργησαν με τρομερό επαγγελματισμό και αυταπάρνηση. Τους ζήσαμε να είναι ατελείωτες ώρες στο βουνό, να σχεδιάζουν, να υλοποιούν και να αφήνουν όλους μα όλους ενθουσιασμένους. Τα Καλάβρυτα με τέτοιο τρόπο λειτουργίας δεν έχουν να φοβηθούν και να ζηλέψουν τίποτα.
Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα κυρίως νέοι και νέες, γνώρισαν τα Καλάβρυτα, ενθουσιάστηκαν με τον τόπο μας, έγιναν ένα με αυτό και τον έβαλαν στην καρδιά τους.
Η επιτυχία έχει πολλούς "πατεράδες", όλοι όμως γνωρίζουν, Διοίκηση Χιονοδρομικού και Αλέξης Άγριος, μαζί με τα στελέχη και τους εργαζομένους του Χιονοδρομικού, με την αμέριστη στήριξη και βοήθεια από την Δημοτική Αρχή και τον Θανάση Παπαδόπουλο, οι σωστές επιλογές, όπως η εταιρεία παραγωγής Novel Vox, και η αμέριστη στήριξη και αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων έφερε το αποτέλεσμα. 
Το προσωπικό του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων
Το προσωπικό του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων άν και μαθημένο σε ετοιμασίες με.... χειμερινό σκηνικό, απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά και το καλοκαίρι. Ο βαθμός δυσκολίας φέτος ήταν πολύ μεγαλύτερος αφού παράλληλα με τις ετοιμασίες του φεστιβάλ, εκτελούνται και τα μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού του κέντρου με την αντικατάσταση της "Στύγας". Παρά τις δυσκολίες λειτούργησαν όπως πάντα, μιά ομάδα αποτελεσματική στα δύσκολα. 
Η ΕΛΑΣ κοντά στον πολίτη
Σημαντική η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας και κυρίως του Α.Τ. Καλαβρύτων που για τέσσερα 24ωρα ήταν επι ποδός κυριολεκτικά. Με άψογο σχεδιασμό βοήθησαν όλους τους επισκέπτες δίνοντας λύσεις στα μικροπροβλήματα και βοηθώντας όλους όσους πηγαινοέρχονταν όλες τις μέρες απο τα Καλάβρυτα προς Χελμό και από Χελμό προς Καλάβρυτα, πάντα φιλικοί με τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Σημαντικός αρωγός και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων.
Παντού και πάντα
Δύσκολο έργο και για τους δημοτικούς υπαλλήλους που ήταν σε συνεχή κίνηση, με μία πόλη έτοιμη, καθαρή, στολισμένη αλλά και σε εγρήγορση για τις ανάγκες των κατασκηνωτών. Το ίδιο και η πολιτική προστασία του Δήμου 
Ερυθρός Σταυρός, Ιατρικό Αθηνών, ΕΚΑΒ και Νοσοκομείο Καλαβρύτων
Μια από της σημαντικές παρουσίες με καταλυτική συνεισφορά ήταν η πολυπληθής ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και των Εθελοντών Σαμαρειτών Πάτρας.
Ερυθροσταυρίτες με άρτια οργάνωση, είχαν δημιουργήσει στον συναυλιακό χώρο του Χελμού κινητό νοσοκομείο, πλήρως εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και μονάδα βραχείας νοσηλείας, ενώ ομάδες διασωστών ήταν συνεχώς σε κάθε σημείο του Χελμού.
Οι περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν ήταν εκατοντάδες (περισσότερες από 400) και αφορούσαν κυρίως λιποθυμικά επεισόδια, διαστρέμματα και μέθη, στατιστικώς μέσα στα πλαίσια τόσων χιλιάδων ατόμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι διασώστες του ΕΕΣ έμειναν όλες τις μέρες σε σκηνές μαζί με τους χιλιάδες κατασκηνωτές.
Στο χώρο των εγκαταστάσεων του Χελμού και ασθενοφόρο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών για έκτακτες διακομιδές, όπως και σε επιφυλακή ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και Νοσοκομείο Καλαβρύτων που δέχθηκε πολλά περιστατικά. 
Πέρσι η ιδέα, φέτος η σφραγίδα 
O περσυνός στόχος του Φεστιβάλ ήταν να μετατραπεί σε έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Φέτος μπήκε η σφραγίδα
Η ιδέα πίσω από τη διοργάνωση όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Αγριος, στόχος είναι η συμβολή του Χιονοδρομικού στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος ακόμα καλύτερα τις ομορφιές του βουνού.
Προφανώς, το μεγάλο γεγονός της περιόδου για τα Καλάβρυτα έχει φέρει πολλά χαμόγελα στους επαγγελματίες της περιοχής, αφού τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα είχαν αρκετή δουλειά και γέμισαν όλα τα κρεβάτια τους, ενώ και οι επιχειρηματίες της εστίασης είδαν «άσπρες μέρες», χωρίς να έχει χρειαστεί να χιονίσει έξω.
Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.