HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών

Προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) το 2024 στις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός Ξηράς, Να...



Προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) το 2024 στις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός Ξηράς, Ναυτικό, Αεροπορία, Νομικό Σώμα Ενόπλων Δυνάμεων).
Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι δύο από τα πιο βασικά στοιχεία για τη συμμετοχή τους είναι το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης και το ύψος.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 28ο. Για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) το όριο ηλικίας είναι 31 ετών.

Αναλυτικά οι ΕΠΟΠ πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:
Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1-1-1996 έως 31-12-2004). Οι υπηρετούντες ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ), να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ (γεννηθέντες από 1-1-1993 έως 31-12-2004).
Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.
Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται κατά ειδικότητα στο Παράρτημα «Α».
Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.
Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.
Στις προκηρύξεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής:
Επίπεδο καλής γνώσης / Β2 – 50 Μόρια
Επίπεδο πολύ καλής γνώσης / Γ1 – 100 Μόρια
Επίπεδο Άριστης γνώσης / Γ1 – 150 Μόρια
Μισθοί και επιδόματα ΕΠΟΠ 2024
Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, τα στελέχη με προέλευση από ΕΠ.ΟΠ. κατατάσσονται στην Κατηγορία Γ΄. Ένας νέος ΕΠΟΠ ξεκινά από το μισθολογικό κλιμάκιο 22 (αν καταταγεί με βαθμό Στρατιώτη) ή από το 21 (αν καταταγεί με βαθμό Δεκανέα) και θα αυξάνεται με την συμπλήρωση επιπλέον χρόνων υπηρεσίας. Στο κάθε μισθολογικό κλιμάκιο κάθε κατηγορίας αντιστοιχεί ο παρακάτω μισθός.
Ένας ΕΠΟΠ με μισθολογικό κλιμάκιο 22 (βαθμός Στρατιώτη) λαμβάνει βασικό μισθό 939 ευρώ. Ενώ από 01.01.24 θα αυξηθεί κατά 70€ και θα ανέβει στα 1.009 ευρώ.
Ένας ΕΠΟΠ με μισθολογικό κλιμάκιο 21 (βαθμός Δεκανέα) λαμβάνει βασικό μισθό 979 ευρώ. Ενώ από 01.01.24 θα αυξηθεί κατά 70€ και θα ανέβει στα 1.049 ευρώ

Πέρα από το βασικό μισθό παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα:
Οικογενειακή παροχή, η οποία από 01.01.24 αυξάνεται κατά είκοσι ευρώ (20€) για ένα τέκνο και κατά πενήντα ευρώ (50€) για δύο τέκνα και άνω.
Επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων των εν λόγω στελεχών καθώς και της απασχόλησης χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας. Τονίζεται ότι από 01.01.24 αυξήθηκε το υπόψη επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας κατά δεκαπέντε ευρώ (15€), τόσο για τα έγγαμα (ή τα έχοντα συνάψει σύμφωνο συμβίωσης) στελέχη, όσο και για τα στελέχη με τέκνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.