HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

Ολοκληρώθηκε σε δεύτερη φάση, το μνημείο των ενδόξων Δροβολοβιτών Φιλικών, Ιερολοχιτών, Αγωνιστών του 1821, με την ευγενική χορηγία του Καμε...



Ολοκληρώθηκε σε δεύτερη φάση, το μνημείο των ενδόξων Δροβολοβιτών Φιλικών, Ιερολοχιτών, Αγωνιστών του 1821, με την ευγενική χορηγία του Καμενιανίτη αδελφού μας, Οσιολογιοτάτου μοναχού Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης
Στις μέρες μας, που ο οδοστρωτήρας της ύλης και του ατομισμού τείνει να σαρώσει κάθε υψηλό και ευγενές ιδανικό, που οι άνθρωποι στον κόσμο και την χώρα μας βιώνουν ανυπέρβλητες βασάνους και δυσκολίες, που πολλά από τα ηθικά θέσφατα της κοινωνίας μας καταρρίπτονται και εξοβελίζονται από τους παγκοσμιοποιημένους ηγήτορές μας. Παρουσιάζονται στους ευσεβείς απεσταλμένοι του Θεού, για να τονώσουν την πίστη και το φρόνημα, ούτως ώστε να διάγουμε τις δυσκολίες και το υπόλοιπο της ζωής μας, οπλισμένοι με πνευματικά εφόδια. Στα χωριά μας, έχουμε την ευλογία να βρίσκεται κοντά μας σε όλες τις εκφάνσεις, ο Οσιολογιότατος Καμενιανίτης μοναχός Γ. Μάξιμος Ιβηρίτης, που μας καθοδηγεί πνευματικά, μας κατευθύνει στην δημόσια και ανιδιοτελή προσφορά μας στον τόπο, και ανατροφοδοτεί αδιάλειπτα τις πνευματικές μας δυνάμεις για να συνεχίζουμε.
Αντιστεκόμαστε αγαπητοί μου-ενισχυμένοι με όλα αυτά τα εφόδια-στην φθορά, στον αφανισμό και στην υποτέλεια, με δράσεις που κύρια χαρακτηριστικά έχουν το σεβασμό στις παραδόσεις, με αγάπη στον τόπο και στις αξίες μας, καθώς και την ιστορικότητα μας. Παράλληλα όμως, συντηρώντας ανεξίτηλο το πνευματικό υπόβαθρό μας και την Χριστιανική μας πίστη, που κράτησαν ακέραιο τον κοινωνικό ιστό του τόπου μας σε όλους τους καιρούς, αλλά και σε χρόνους δυσχείμερους.
Μετά και τα τελευταία έργα και τις υποδομές που σας παρουσιάσαμε και αναβάθμισαν τα χωριά μας, υπενθυμίζοντας βεβαίως-μετά μεγάλης χαράς-και το ήδη νεοκατασκευασθέν στον περιβάλλοντα χώρο, του Μουσείου των Καμενιάνων προσκυνηματάριο του Οσίου Χριστόφορου Παπουλάκου, το οποίο αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, και έγινε υπό την ευγενική χορηγία και καθοδήγηση του Αγιορείτη αδελφού μας, οσιολογιωτάτου μοναχού Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου-Νικολόπουλου. Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να θέσουμε σε γνώση σας ένα ακόμη σπουδαίο έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στον ιστορικό οικισμό του Δροβολοβού της Κοινότητας Καμενιάνων, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην αναζωπύρωση των πατριωτικών μας συναισθημάτων, λόγω και της λαμπρής ιστορικής διαδρομής και συμβολής στην πατρίδα μας, ανθρώπων που ξεπήδησαν από τούτον τον ιστορικό οικισμό του Δροβολοβού. Που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, που συμμετείχαν ενεργά στην επιτυχή οργάνωση της απελευθερωτικής εξέγερσης το Ελλήνων το 1821.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση σε δεύτερη φάση της κατασκευής, (η πρώτη έγινε το 2019), του μνημείου των ενδόξων Δροβολοβιτών Φιλικών, Ιερολοχιτών, Αγωνιστών του 1821. Και οι δύο φάσεις κατασκευής έγιναν με χορηγίες του αδελφού μας Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα.
Ο διακαής πόθος μας για το καλό, συνεχίζει να κορυφώνει την προσπάθεια περαιτέρω ανάδειξης του τόπου μας, μέσα από διαρκείς δράσεις που σκοπό έχουν την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των χωριών μας, με πνευματικά και πολιτιστικά έργα και με πρωτόγνωρες ενέργειες, που έχουν δημιουργήσει κατά γενική ομολογία μια αληθινή πνευματική Αναγέννηση, μια Πολιτιστική Άνοιξη στα χωριά μας. Η προσπάθεια συνεχίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.