HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 197 χρόνια από την νικηφόρα Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου

Ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, με την ευλογία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου και τ...



Ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, με την ευλογία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου και των Πανοσιολογιότατου Ηγούμενου π. Καλλίνικου Αποστολόπουλου και Μοναστικής Κοινότητας της Ιστορικής Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, εορτάζει και τιμά το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, την Επέτειο της νικηφόρας Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου, κατά του Ιμπραήμ Πασά και της στρατιάς του, για τους Έλληνες με την παρουσία δεκάδων Αγημάτων φουστανελοφόρων Αρματωμένων από Ομάδες Αναβίωσης και Πατριωτικούς Συλλόγους πολλών περιοχών της Ελλάδας,
Η νικηφόρα μάχη στο Μέγα Σπήλαιο την 24η Ιουνίου 1827, ήταν καθοριστικής σημασίας για τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821 και την Απελευθέρωση από την 400χρονη σκλαβιά στους Οθωμανούς.
Έλαβε χώρα, κατά την εξέλιξη της εκστρατείας του Ιμπραήμ Πασσά της Αιγύπτου σε βάρος των χριστιανικών πληθυσμών της Πελοποννήσου το καλοκαίρι του 1827 και η επιτυχία των Ελλήνων Αγωνιστών ήταν καθοριστική για την επιτυχή έκβαση του Αγώνα, κατατροπώνοντας τον μέχρι τότε αήττητο Αιγύπτιο Πολέμαρχο και αποδομώντας τον ως αήττητο Στρατηλάτη. Η μάχη αυτή αναπτέρωσε το έως τότε χαμηλό ηθικό των Ελλήνων Αγωνιστών, οδηγώντας τους Έλληνες σε νίκες με τελική κατάληξη την Ναυμαχία στο Ναβαρίνο και την υπογραφή της συνθήκης δημιουργίας του Ελληνικού Κράτους στο Λονδίνο που όρισε την δημιουργία του ελληνικού Κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.