HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ζητάνε από τους επαγγελματίες επιστροφή επιδοτήσεων ρεύματος από το 2022 - Σε απόγνωση οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες

Κύμα αντιδράσεων στους κόλπους των μικρομεσαίων επαγγελματιών προκαλεί η απόφαση της πολιτείας να τους ζητήσει να επιστρέψουν μέρος των επι...



Κύμα αντιδράσεων στους κόλπους των μικρομεσαίων επαγγελματιών προκαλεί η απόφαση της πολιτείας να τους ζητήσει να επιστρέψουν μέρος των επιδοτήσεων που δόθηκαν για το ακριβό ρεύμα κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης. Οι ενισχύσεις αφορούσαν περίπου 1,2 εκατομμύρια δικαιούχους, συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ με παροχή ισχύος 35KVA που όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων δόθηκαν παράτυπα στους επαγγελματίες αφού χορηγήθηκαν πριν ακόμη εγκριθεί η σχετική επιδότηση από την ευρωπαΐκή επιτροπή ανταγωνισμού.
Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται οι φούρνοι, κομμωτήρια, εστιατόρια ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι αγρότες. Πρόκειται για χρήματα τα οποία είχαν καταβάλει οι πάροχοι ενέργειας πριν ακόμα αποφανθεί η ευρωπαΐκή επιτροπή για την τύχη τους και τα οποία μετά το φιάσκο της επιστροφής τους βρίσκονταν για πάνω από ενα χρόνο σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα τα εισπράξουν.
Στα Καλάβρυτα τις τελευταίες μέρες οι επαγγελματίες έλαβαν ειδοποιητήρια και καλούνται να καταβάλλουν 300-500 ευρώ προκαλώντας την οργή τους σε μια περίοδο που δύσκολα διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, κάνοντας λόγο για κυβερνητικό εμπαιγμό.
Οι συμπληρωματικοί αυτοί λογαριασμοί ενέργειας, φαίνεται να έχουν στηριχθεί σε μία υπουργική απόφαση, η οποία και εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου 2024, μία ημέρα μετά τις Ευρωεκλογές, και με την οποία δίνεται στους πάροχους ενέργειας η δυνατότητα να ζητήσουν πίσω ποσά που αντιστοιχούσαν σε επιδοτήσεις που δόθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2022 έως και τον Δεκέμβριο του 2023 και είχαν σκοπό να μειώσουν το τελικό πληρωτέο ποσό ανά λογαριασμό, σε μία περίοδο που το ύψος των λογαριασμών ενέργειας «γονάτιζε» τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Μάλιστα η πληρωμή των επιστροφών επιδότησης, είναι με ασφυκτικές και ανελαστικές προθεσμίες, όπως φαίνεται από τους εκδοθέντες λογαριασμούς, οι οποίοι φέρουν ως προθεσμία εξόφλησης την 19/07/2024 ή την 23/07/2024, θέτοντας την λειτουργία των επιχειρήσεων σε κίνδυνο, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι πάροχοι προχωρούν άμεσα πλέον και με μικρές οφειλές στην διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.