HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Τζο Μπάιντεν

ΟΤζο Μπάιντεν αποσύρει την υποψηφιότητά του από την προεδρική κούρσα, σύμφωνα με επιστολή που ανάρτησε ο ίδιος στα κοινωνικά δίκτυα. «Ήταν η...



ΟΤζο Μπάιντεν αποσύρει την υποψηφιότητά του από την προεδρική κούρσα, σύμφωνα με επιστολή που ανάρτησε ο ίδιος στα κοινωνικά δίκτυα.
«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως Πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν πρόθεσή μου να επιδιώξω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να αποχωρήσω και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου», έγραψε σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον αμερικανικό λαό.
Ο Μπάιντεν είπε ότι θα απευθυνθεί στο έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα για «περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφασή του». Είπε ακόμα ότι «θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως προέδρου» για το υπόλοιπο της θητείας του, που λήγει την 20η Ιανουαρίου 2025.
Η βαρυσήμαντη απόφαση του Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα έρχεται μετά από μια μεγάλη εκστρατεία πίεσης από κορυφαίους Δημοκρατικούς και μεγάλους δωρητές να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Παράλληλα, πληθώρα δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι πολλοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι δεν ήθελαν να παραμείνει ως υποψήφιος.
Σημείο καμπής για το κύμα αμφισβήτησης του Αμερικανού προέδρου ήταν η πολύ κακή του εμφάνιση στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, που δημιούργησε αμφιβολίες για την καταλληλότητά του για το αξίωμα.
Δεν υποστήριξε αμέσως την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, το άμεσο φαβορί του κόμματος για την υποψηφιότητα στο συνέδριο των Δημοκρατικών, τον Αύγουστο, στο Σικάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.